bigcitylife

Nu JÄVLAR!

Publicerad 2010-08-31 18:29:33 i Allmänt,

Kunde knappt sova inatt eftersom jag är så sjukt nervös. Om bara några minuter åker jag till Soho för lite inspark innan skolstarten. Ska få mina kit, betala, höra hur lärarna kommer lägga upp kursen, samt träffa mina klasskompisar. Men på den delen är jag lugn. Är det bara knäppisar gör det inget eftersom jag redan träffat riktiga "emma" tjejer.. 

Längtar tills ikväll då jag kan slappna av. Det ska bli varmare ikväll än vad det är nu, lite konstigt men det lär bli hett eftersom det just nu är 34 grader sol.

Well....Wish me luck!



Big love. // Emma

Hugo

Publicerad 2010-08-31 03:56:31 i Allmänt,

Att skypa eller prata med sina vänner i telefonen gör att saknaden blir något mindre för en stund. Men med Hugo kan jag inte skypa med, jag kan inte göra något som får mig att sakna honom mindre för en stund. Guuud vad jag saknar min vove..




Jag fattar inte hur man kan älskar ett djur så här mycket. Min lilla HuggeJugge.

She shot the bullet that ended that life.

Publicerad 2010-08-30 23:50:15 i Allmänt,

Snart börjar skolan och jag längtar riktigt mycket nu. Ska bli skönt att komma in i riktiga rutiner. Så idag och imorgon är det en massa förberedleser som gäller, och imorrn ska jag äntligen få träffa de som kommer gå i min klass och få mitt sminkoch hudvårds-kit etc. Har även hunnit med lite solning i trädgården. Vädret är helt jävla underbart!!

Morgonen började riktigt bra eftersom jag skypa med både Karro, Malin och Lovisa. Blir alltid lika varm i hjärtat när jag pratar med mina tjejer i Sverige. Ikväll ska jag och mamma ha myskväll och ha lite pepptalk. Det händer så mycket att jag ibland varken vet ut eller in. Sen är jag fasen pirr inför imorgon.

Bild från i lördags med tjejerna!!



Big love. // Emma

Update

Publicerad 2010-08-30 04:17:46 i Allmänt,

Dagen blev inte alls som bestämt. Hann med lite sol och bad på förmiddagen, men sen blev det inget mer med det. Efter lunch åkte jag upp till upper east och jobbade med Sara. Blev ett par timmar så nu är jag trött i skallen. Känns att man har haft ett långt sommarlov, men det var ändå skönt att komma igång.

Imorgon ska bli min söndag istället. En riktig segisdag.

Godnatt Sverige.

Sunday, August 29, 2010.

Publicerad 2010-08-29 14:29:10 i Allmänt,

Jag är D Ö D idag. Helt slut efter igår. Så idag ska jag ta med mig en bra bok och något gott och gå upp till poolen och bara ta det lugnt. Ska också ta en fika över skype med Lovisa.

Gårdagen var fantastisk. Gick upp tidigt, åt lång frukost, åkte in till Manhattan med Lussan och blev lite galen på allt jag ville shoppa men som jag inte kommer göra. Jag måste lära mig att spara. Ska bara köpa ett par skor jag såg. Sen så. Gick in på Juicy affären igen och vem är grym om inte jag?! jag kom inte ut med enbart ett leende denna gång. KACHING. Sen gick vi till ett cafe som heter Fika, det är svenskt. Så det blev lite varmt om hjärtat när allt stod på svenska.

Sen blev det att stressa. Ta tunnebanan hem, sminka om sig, sätta på sig klänning och klackar (äntligen!) och åka in till Manhattan igen. Träffade upp 6 helt underbara tjejer. Alla jobbade som au pair, de var svenskar och i min ålder och verkligen goa. Spenderade kvällen med dem och jag måste säga att vara inne på Manhattan på natten är nästan underbarare än att vara där under dagtid. Genade genom Times Square på väg till Pathen eftersom det är folk där 24/7.

Köpte nya örhängen i allafall. Gillar dem.



Big love. / Emma


Godnatt

Publicerad 2010-08-29 06:04:59 i Allmänt,

Jag är dödstrött och överdrivet glad. Hela dygnet har varit en dröm.

Imorgon hörs vi.

Sov gott Sverige.

Big love. // Emma

Elegi

Publicerad 2010-08-28 16:47:53 i Allmänt,

Elegi. Elegi med Lars Winnerbäck är en av de vackraste låtarna jag vet. I somras hade jag en period då jag lyssnade på låten om och om igen. Vissa låtar sätter jag på efter humör, en viss låt spelar jag när jag är ledsen, en när jag är glad och så vidare. Jag kopplar känslor till musik och har jätte svårt för att lyssna på lugna låtar när jag är glad eftersom det är de lugna låtarna jag spelar när jag inte känner mig på topp.

Elegi är en typiskt låt som jag spelar när jag mår bra, främst när jag är lugn. Lyssna på låten och ni fattar vad jag menar. Det är en typisk låt jag spelar när jag har en sån där harmonisk, lugn och bra känsla i kroppen. Då mina tankebanor är avstängda och jag lever i nuet. Vilket jag inte ofta gör. Jag har alltid en sån känsla när jag är på  mitt land. Jag associerar bara landet med lung. Det finns inget som heter stress där ute. Så varje gång jag åkte ut till landet i somras lyssnade jag på Elegi. När jag låg vid poolen, när jag gick kvällspromenader i illgröna foppatofflor och en knut mitt på huvudet. När jag helt enkelt bara va.

Jag har samma lyckliga känsla i kroppen nu, men är allt annat än lugn. Jag är allt och överallt. Därför kan jag inte spela Elegi. Om jag gjorde det skulle jag sakna att ligga och guppa i poolen på en badamadrass, på att gå min runda i skogen med illgröna foppatofflor och en ful knut på huvudet eller på att vara tom i tankebanorna. Att bara va.

Elegi.

Saturday, August 28, 2010.

Publicerad 2010-08-28 15:50:29 i Allmänt,

Wheather forcast NYC- 30 grader sol hela veckan ;)

Jag tror nog att jag under hela filmen igår tittade på Louise och inte på filmduken. Filmen handla bara om blod och elände, och jag fick kvällningar under filmens gång. Filmen får i betyg: inget av allt. Gå aldrig och se den. Den hette Piranha, så ni vet. Men det var gott med popcorn, och det är ju alltid något.

Näst på listan blir fix och en heldag på Manhattan.



Big love. / Emma


I will shine up the old brown shoes, put on a brand-new shirt.

Publicerad 2010-08-28 02:04:02 i Allmänt,

Ännu en otrolig dag börjar nå sitt slut. Idag fatta jag hur mycket jag vill jag göra här i NYC. Hur mycket som faktiskt går att göra, och som jag också SKA göra. Jag ska fasen sikta högt. Men ikväll ska jag sikta så högt som att gå till bion. Jag är sugen på popcorn och en bra film.



Imorgon väntar en heldag på Manhattan. Shopping och småfix samt en fika på ett svenskt skitmysigt cafe vid central park och på kvällen väntas utgång. Manhattan är min lekstuga och jag älskar den.

Big love. / Emma

Just lika a tattoo, I will always have you.

Publicerad 2010-08-27 17:39:06 i Allmänt,

Dagen har börjat riktigt riktigt bra. Blå himmel, sol och 28 grader. Började den med att skypa med Hedvig i en timme. Tog igen lite snack och pratade om när hon kommer hit. Ska bli så jäkla kul att hon kommer redan om cirka två månader. Längtar tills jag hämtar henne på flygplatsen och äntligen får krama om henne. Sen tog jag på min träningskläderna för en riktig powerwalk-runda vid strandpromenaden. Kom hem och prata med Lovisa i telefonen, snacka om en bra morgon.

Nu ska jag tagga ner och käka, för att sen åka till upper east side.

Jag köpte två par skor i Montreal. Dessa är mina absoluta favoriter.  Waaaahhh jag blir så glad när jag tänker på att dom är mina. Dom är ju faan olagligt snygga. Ska inviga dom i eftermiddag!




Big love. /Emma

I Love you. Its that simple.

Publicerad 2010-08-27 04:25:42 i Allmänt,

Hela dagen har mer eller mindre bestått av att åka bil. Från Montreal till New York. Det tog tid, men det gick, typ.. Först gick ena hörluren till min Ipod sönder, efter två timmar gick den andra sönder, och efter tre tog även batteriet slut. Sen blev jag uttråkad och var tvungen att stanna på en mack för att köpa på mig en massa Twizzlers, som är ett typiskt amerikanskt godis som jag fastnat för. Sen stannade vi  på Donken också... Inge bra... Men nu när jag är hemma ska jag  vara nyttig...

Har precis läst Malins blogg. Jag grät. Hon var hemma i Sverige igår och tjejerna överasskade henne i Vimarka. Jag skulle ha gjort vad som helst för att få vara med just dem just igår kväll. Vad som helst. Jag kommer dö av lycka när Malin och Lovisa kommer hit ivår.

Nu är jag helt lugn i kroppen, har en riktigt bra känsla i den. Det är helt klart ute, och Manhattan är vackert upplyst framför mig. Det är ganska sjukt att jag blir så lugn av att vara mitt i smeten, av att sitta i bilen och åka längs floden, med frihetsgudinnan och Manhattan bredvid sig. Att känna ett sådant lugn för en stad som är allt annat än lugn. Det gillar jag.

Så fort jag kom hem bytte jag om till träningskläder och sprang ner till gymmet. Ställde mig på rullbandet och sprang. Det var längesen det kändes så lätt, dem första 30 minuterna var så lätta att jag nästan undrade vad som var fel. Gick av bandet när benen nästan vek sig, och när håret var mer blött än torrt. Nu är jag igång, och det känns så jävla bra.

Bilderna nedan visar den underbara frukosten jag åt i morse. Jag fattar nästan inte hur något kan vara så gott.




Godnatt Sverige. Big love. / Emma

Montreal

Publicerad 2010-08-26 02:06:34 i Allmänt,

Idag har jag sprungit i affärer i Montreal, och det är synd att det finns så jäkla mycket snyggt, det går inte att inte köpa. Jag har nog blivit kär i sisådär 1000 skor på några timmar. Sen att Steve Madden har en stor affär med hans kollektioner här gör ju inte saken bättre. Ska fasen ta kort på allt snyggt jag såg idag.. Men jag har varit skapligt duktig och köpt behövliga saker. Som till skolan. Det har nog aldrig hänt att jag köpt så mycket "fin-i-kanten-kläder". Men jag gör det på mitt vis, och kör på balla skjortor och byxor som sitter tight och fint över götten. Sen lite pumps och en hästsvans på det och jag är ready to go. Ha Ha..

Eftersom jag inte tagit några kort här i Montreal, då jag inte gjort något annat än att springa ut och in i affärer, så kommer istället lite bilder från Lovisas och min galna kväll i Stockholm helgen innan jag åkte. Ska försöka lägga in en video lite senare från samma helg. Den är sjuk.





Big love. / Emma

Update

Publicerad 2010-08-24 20:10:26 i Allmänt,

Nu ska jag byta om och powerwalka runt sjön. Det är så harmoniskt och lugnt här att jag får lite för mycket tid åt att tänka på annat. Typ att jag går igenom mina känslor en miljon gånger och det är ändå lika rörigt i huvudet femte som första gången jag drar dem för mig själv. Gud så skönt det vore om jag kunde trycka på en off-knapp och bara försöka vara lite tom i huvudet. Vissa tankar och känslor är ändå meningslösa här borta.

Meeen min kropp har iallafall taggat ner här i Lake Plasid, och det känns skönt att veta att man är fulladdad tills jag kommer hem igen. Sen är frågan om det blir utgång på Manhattan nu i helgen?.. Sen så blir jag glad i magen när jag ser på väderrapporten att det ska bli 35 grader soool i NYC när vi kommer hem. Gissa vem som kommer spendera en jävla tid vid poolen?!

Pussochkram. // Emma

Thuesday morning in Lake Plasid

Publicerad 2010-08-24 15:07:56 i Allmänt,

Louise har drömt så jävla massa kul i natt, och man kunde prata med henne i hennes dröm. Hon grät lite, skrek lite, och vråla lite då och då, och varje gång man sa jaaaa lilla gumman så svarade hon och grät. Sen vaknade hon och väckte mig och frågade mig om jag hört att hon hade drömt, såklart jag hade liksom.

- Emma!! jag drömde att jag fick små röda pluppar på huden som sen växte och blev stora som korvar, dem växte både inifrån och ut på min kropp. Sen kom mamma in i rummet och såg korvarna och bah: men Louise dina röda pluppar har ju blivit bättre, du är ju nästan frisk ju! Men då skrek jag - DET HAR JU FÖR FAN BLIVIT SÄMRE. Aee fy vad läskigt det var. Godnatt Emma.

Vet inte ens om hon var fullt vaken när hon drog historien, men herregud så kul det var.

Idag är det sjukt fint väder, och  jag vill ut. Så nu ska jag ta och köpa frukost på Starbucks med lillfisen. Sen blir det mys på hög nivå.



Big love. / Emma

Lake Plasid

Publicerad 2010-08-24 04:11:19 i Allmänt,

Nu lever vi ett redigt friluftsliv. Vi mellanlanda lite i ett riktigt naturområde som heter Lake Plasid. Det är oerhört vackert, och vi bor precis vid sjön. Men jag är inte så mycket för att vandra i skog och åka kanot och så, men det ska jag göra imorrn, innan vi drar vidare. Men Lussan och njuter för fullt av att gå runt och vara fula och fjanta oss, sånt man inte gör på Manhattan liksom höhö. Vi laddar batterierna för fullt. Har redan sjukt mycket bestämt som händer när jag kommer hem. Så nu ska vi krypa i sängs i vårt krypin.



Pssss. Jag längtar tills Montreal, för dååå ska jag shoppaaa. Så fint det låter. S H O P P A

Natti. / Emma

Canada-Montreal

Publicerad 2010-08-23 14:07:57 i Allmänt,

Godmorgon!

Om en timme eller två åker vi till Canada för några dagar. Fast jag precis kom hit ska det bli skönt att komma iväg eftersom det verkligen har varit puls på hög nivå här, och man har känt sig stressad. Nu ska jag åka iväg och ta det lugnt, andas, shoppa och äta god mat.

Tar med mig datorn, så det blir uppis därifrån.

Big love. / Emma

Your carisma is causing me trauma.

Publicerad 2010-08-23 00:11:13 i Allmänt,

Juicy Couture är en av Manhattans häftigaste affärer. Själva affären är ball i sig, personalen har snygg stil, man får små söta rosa vattenflaskor när man kommer in och mitt i affären finns ett dj-bås där det står en dj och kör helt sjuk klockren musik. Man stannar i affären mycket på grund av musiken, fast att kläderna där inne är fula. Igår körde de en remix på en låt jag hört hela tiden här och som är underbar. Men jag har inte hittat vem det är eller vad den heter, så jag fick bokstavligt damp i affären. Men nu hitta jag den. Tack gode gud.

Mohombi feat Nicki Manaj, Gyptian- Hold yah (remix)

Idag har det regnat här och det har vart en lång dag för mig. Jag skulle helst av allt vilja springa ner till gymmet och springa av mig en massa nu. Känner att jag vill svettas och köra skiten ur mig totalt. Men jag har inte inskaffat mig några gympaskor än, vilket just nu är prio ett. Jag är frisk och det killar i mina ben så mycket jag vill träna.

Nu ska jag dricka te och se serier. Är slut i kroppen. Godnatt Sverige.



Im in the mood to live a higher life.

Publicerad 2010-08-22 00:07:34 i Allmänt,

Herrejävlar vilken underbar dag! Manhattan hela dagen, och jag hittar bara mer och mer nu. Åkte in rätt tidigt för att möta upp Iulia och hennes pojkvän för en fika i Bryant Park. Jättetrevligt! Fick bra tips om staden, så nu hänger jag med i svängarna. 

Lördagar på manhattan är så jäkla härliga. Det är extra mycket folk och puslen är max. Det är människor som spelar och dansar på gatorna, och när vädret är så här är alla extra lyckliga. Louise och jag spenderade några timmar på femte avenyn. Gick sedan in på juicy, och var kvar där lääänge. Så jävla SNYGG personal. Efter mycket ögonkontakt med ett förbannat ögongodis kan jag lova att jag snart kommer tillbaka. Då ska jag komma ut med ett nummer och inte bara ett stort leende.



Big love. / Emma

Karin Jonsson

Publicerad 2010-08-21 15:54:37 i Allmänt,

När jag tänker på min Karin pluppar det upp så fina minnen. Ofta tänker jag på landet när jag tänker på henne, eftersom hon växte upp där jag har min sommarstuga, lekte vi varje sommar när vi var små. När vi blev äldre kom vi bara närmre och närmre varandra, och jag ser henne inte som min kusin, mer som en syster och en alldeles underbar vän. Imorse tänkte jag på henne. Jag tänkte på tisdagen innan jag flytta. Släkten samlades på landet som varje sommar, och fiskade kräftor tillsammans, och jag blir barn på nytt eftersom vi kört på den här traditionen så länge jag bara kan minnas. Men den här gången var det lite speciellt. Jag visste att jag inte skulle få spendera resten av sommaren på landet med Karin, utan att jag faktiskt skulle åka om bara en vecka. Idag tänker jag på den tisdagen, på att fiska kräftor på landet, som det var förr. Men nog var det som det alltid har varit den tisdagen ändå. Karin och jag vittjar kräftburar på en åker en sen sommarkväll på landet. Jag saknar det och dig idag hjärtat.



Still we live our lives, as if all this stuff survives

Publicerad 2010-08-21 15:02:19 i Allmänt,

Kom hem sent i natt, och tog inte direkt någon längre sovmorgon som egentligen behövdes. Är helt enkelt för speedad för det. Det är lite som att vara förälskad att vara här. Man känner ingen hunger, ingen större trötthet, utan tänker på allt som händer runt omkring. Hoppas min kropp snart kan lägga ner den här förälskelsekänslan, för jag måste verkligen tagga ner och sova.

Bion igår var ju inget att ha direkt, hade hört för mycket om filmen och hade på tok för höga förväntningar.
Nu ska jag iallafall tvinga i mig lite frukost, göra mig iordning, åka in til stan och fika med Iulia. Sen blir det att skynda sig hem eftersom vi ska gå på en rätt störd sak ikväll, men kul ska det bli.

Bajskorven nedan beställde nån Super combo meny till bion igår. Combo i USA är verkligen COMBO. Det var faktiskt pinsamt att gå in i salongen med stora jävla hinkar proppfulla med popcorn. Det var free refill också. Jo man tackar. 



Big love. / Emma

Spring Lake, New Jersey.

Publicerad 2010-08-21 00:12:56 i Allmänt,

Det är helt galet att man kan hitta en strand som denna, bara en timme från Manhattan. Här har vi spenderat hela dagen, och det har vart heeelt lovely. Ikväll är jag sugen på att hitta på nåt, blir nog bio. Vädret gör att man inte vill vara inne en sekund, bio är ju iofs inomhus men det räknas inte. Sen så har jag fått ett jobbigt fast lite roligt pirrigt sug i magen nu, eftersom det verkligen börjar hända grejer, roliga saker alltså. Men det händer så mycket  på en gång och allt är så nytt att det nästan blir jobbigt haha. Imorrn ska jag in till stan och fika med en tjej som bott här ett tag, lite pirr i magen ändå. Aveda snart, STORT PIRR i magen..

Största pirret på länge kommer bli på söndag, då Lussan och jag ska på en grej. Jag lovar uppis om det då!







Big love. / Emma

Varför ska jag alltid prata och skriva innan jag tänker?

Publicerad 2010-08-20 14:49:28 i Allmänt,

Det kan mina närmsta vänner bekräfta att jag alltid gör. Det är INTE bra!

Skulle svara på ett jävligt bra och överasskande mail jag fick precis. Nästa gång ska jag läsa igenom mitt svar innan jag trycker på skicka, så det inte blir som det blev nu. Min första mening i mailet upptäckte jag förskräckt ser ut såhär:

Hej!

Det var ju kuk att höra!

Herregud vad dum i huvudet man får vara. Ni fattar att det var KUL det skulle stå vaa..

O M G

Publicerad 2010-08-20 03:59:31 i Allmänt,

Nu är mtt rum klar, och jag känner mig mer hemma än någonsin.

Jag är mållös ikväll, en helt sjuk grej hände. Berättar mer senare. Men nu vet jag iaf att det stämmer att allt, ALLT händer i New York och att ingenting är omöjligt. WAAAHHHH!!

Nu ska jag sova.
Godnatt mina fina.

Thursday morning..

Publicerad 2010-08-20 01:28:51 i Allmänt,

Strandpromenaden ner till tunnelbanan här i Hoboken är riktigt vacker. Imorse kände jag mig för första gången amerikansk. Powerwalka till tunnelbanan, mötte upp lussan på Manhattan, och fortsatte, UTAN att gå vilse. Nu blir man irriterad på alla turister som ständigt står i vägen.




Big love. / Emma

Soho

Publicerad 2010-08-20 01:00:00 i Allmänt,

Fan vilken underbar dag. Det är 30 grader sol här, och bruttan och jag har spenderat hela dagen i Soho, vääärldens mysigaste område. Perfekt att skolan är där. Hälsade för övrigt på, gaaah klump i magen. Imorgon ska vi till kusten och bada, ska bli ännu varmare då.

Brazilian blowout

Publicerad 2010-08-19 15:15:32 i Allmänt,

Mamma och jag skulle mysa på stan idag, men jag har smittat henne. Nu har hon feber, så jag kör själv istället. Lite nervöst är det allt att vara inne i smeten helt själv, annars har Lussan och jag alltid gått tsms eftersom hennes lokalsinne mer eller mindre är fläckfritt, medans jag inte ens vet hur jag ska hålla kartan. Jag måste iaf till femte avenyn och fixa lite. Måste hitta en snygg kavaj/sjkorta/finbyxor och skor tills beauty-skolan börjar. Dem är jävligt strikta på vad man ska ha på sig. Man ska tänka sig en proffsig make-up artist framför sig, eller hur dem uttryckte sig. Enligt deras beskrivning ska jag se ut som en överklassbrud med svart skjorta, och svarta kavajbyxor, klackisar som inte visar fötterna för mycket. Vi ska ha en snygg håruppsättning och framhäva vår make-up dagligen. Så jag kommer alltså köra med festsmink när jag sedan ska börja öva på att sminka och göra behandlingar på riktiga kunder. Men faan vad jag längtar. Sen är det ju såklart lite surt att jag inte kan ha på mig mina egna kläder eftersom det kan vara bland det bästa jag vet.

Men i eftermiddag möter jag upp lilla fröken, eller hon får nog möta upp mig. Dit jag hittar är väl till femte avenyn, central park, 33:e och 42: gatan, till bibblan, mammas jobb i Grace building, Times square och så Bryant Park, och detta är ingenting om man jämför med hur lussan druttar omkring som om hon bott här i flera år. Hon stack ifall precis iväg till Upper east, till Omar. Hon ska göra en slags behandling som är väldigt populär är, den ska lanseras i Sverige om några år. Den heter brazilian blowout, och är som en hårinpackning som ska göra håret platt i cirka ett halvår. Såg resultatet på en tjej som gjorde det första gången jag hälsade på Mirjam. Klockrent, klockrent. Hon kommer se ut som en filmstjärna efter Omar gjort sitt jobb. Ni ska få se sen!

Satt på balkongen igårkväll, vet inte vad som hände, men jag blev RÖRD?! av att se solnedgången över Manhattan. Det är liksom helt breathtaking..



World trade center

Publicerad 2010-08-19 01:23:12 i Allmänt,

Jag har inte haft tid att få en riktig "saknar" stund. Men ikväll kom det, jag saknar mina vänner så otroligt mycket. Om ni vore här skulle detta vara mitt paradis, och en dröm. Eftersom New York verkligen känns hemma för mig. Jag tror nog att jag måste prata med min Malla i telefon snart, tror det är där skon klämmer lite. Att inte ha fått höra en av sina bästa vänners röst på flera månader snart är fan inte okej. Ikväll skulle jag behövt lite Malin Lindholm.

Annars har jag precis kommit hem från en riktigt härlig eftermiddag som spenderades i Sea Port. Först åkte vi till WTC, och gick in i en kyrka där en massa barn och familjemedlemmar hade skrivit brev till deras pappar, mammor etc. som omkom i terrorattacken. Jag kunde inte hålla tårarna bort en sekund. En av dagens höjdpunker var att jag även hittade en godisaffär, dock inte det där svenska godiset jag vill ha, men det var inte långt ifrån. Det ska jag äta nu för att sakna lite mindre :)



Big love. / Emma

The bodies

Publicerad 2010-08-18 15:56:32 i Allmänt,

Jag är speeedad som fan utav alla andningsmediciner, jag tror nästan jag tar för mycket, hjärtat slår ibland obehagligt snabbt. Kan inte tyda min kära läkares handstil. Twice a day, eller once a day?? Men idag mår jag verkligen så otroligt mycket bättre.

Tar det lugnt nu på förmiddagen, sen blir det en eftermiddagsutflykt, kan inte sitta still. Jag vill gå på en utställning som heter the bodies, berättar mer om den sen ikväll.

Nu ska jag väcka lilla fröken Karlsson.




Big love./Emma

Fina, underbara, älskade du.

Publicerad 2010-08-17 23:44:15 i Allmänt,

Innan jag flyttade hit ville jag bort från Linköing för en helg bara. Göra något riktigt galet, en helg som jag helt enkelt skulle kunna leva på länge, en minnesvärd helg som skulle hänga med mig till NY. Lovisa hängde med mig till Stockholm, den sista helgen jag hade kvar i Sverige, och vi gjorde helgen till en av de bästa dagarna i mitt liv.  Att det var med just dig jag spenderade dessa dagar med gjorde det hela inte sämre direkt.

Jag lovar att lägga upp bilderna och berätta om helgen när jag har mer tid.

Jag älskar dig. Jag lever fortfarande på dessa dagar..


 

Thuesday afternoon..

Publicerad 2010-08-17 23:19:54 i Allmänt,

Sprutan i röven gav effekt ;) Jag mår redan bättre efter att äntligen fått börja äta antibiotika. Läkarbesöket imorse och att jag blev så sjuk när jag precis flyttat hit har blivit ett nytt skämt här i familjen, och jag kan faktiskt inte sluta skratta när jag tänker på imorse. Malin och Befrin! Jag faktiskt tänkte på er när jag skrev ner allt, eftersom vi har en sån där knashumor. Visste ni skulle gilla min historia. Jag påminner lite om en pensionär nu säger de. Den första bilden är lite av den medicin som farbror doktorn srkev ut, och det är inte ens allt. Hahaha jag tycker fan det är så jävla typiskt mig att det inte blir annat än roligt.

Men eftersom jag snabbt pigga på mig efter att ha börjat på min kur, följde jag med Lussan upp till poolen. Låg och läste, njöt, tog det lugnt som tusan. Det gjorde inte Lussan, hon stekte i olja i solen och bada som bara den. Men jag är på:t snart igen så. Och Spring Lake blir förmodligen på fredag istället, då jävlar är jag på G. Sen i helgen ska jag ta en fika med en svensk tjej inne i Bryant Park eller nåt. Ska bli kul att äntligen få knyta lite kontakter.

Lussan och jag är ensamma ikväll. Hon skypar för fullt och jag vill faaan också skypa med varenda en av mina tjejor där hemma, TJEJER, NUU! Senare ikväll blir det Washington Street, gatan här bredvid som påminner om ågatan, men som kanske är två kilometer lång. Här finns massor av mysiga restauranger och barer.



Big love. / Emms

Jag har tagit "första läkarbesöket i New York" oskulden, känns fint.

Publicerad 2010-08-17 19:15:55 i Allmänt,

Jag och mina fina tjejor har för länge sedan dragit en slutsats om mig, och det är att allt händer just mig, på gott och ont alltså. De mest sjuka, störda och mest underbara sakerna händer mig.

På nästan varje utlandssemester har jag råkat ut för någonting. När jag var i Turkiet, blev jag så sjuk så att hela läkarpatrullen fick komma till hotellet och vaka över mig Året därpå i Mallorca tramapde jag på en stor glasbit i poolen, och fick åka till sjukhuset och sy. I tunisien strax innan vi skulle åka hem, snubblade jag, skrapa upp knät och fick besöka läkare. På Gran Canaria året därpå brände jag mig på en stor röd äcklig manet och brände min hud. I Grekland året därpå, hände det såklart någonting med min käft så vi fick åka till tandläkaren, det roliga var att vi då var på en pytteliten ö, som saknade både det ena och det andra. Sen har jag ju såklart haft läkarfria utlandsresor också, tills jag kom hit till New York dårå.

Ända sedan jag kom hit, för en vecka sen alltså har jag mer eller mindre inte känt mig helt okej. Men det var inte förrän igår som jag fick hög feber och som jag fick svårt att andas. Jag visste redan då att jag var tvungen att besöka läkare idag och att Spring Lake helt enkelt fick vänta. Så imorse ringde vi till närmsta läkare, och fick tid ganska direkt. Mamma och jag åker.

Typiskt sådär amerikanskt var det. Ni vet då det är ganska så litet och i väntrummet som också är litet sitter alla uppradade. Det sitter en tjej i receptionen och sen är det ett rum till där läkaren sitter, och det är han som kommer ut och ropar upp en. Sen matar han igenom hela väntrummet. Det är inte alls som vårdcentralen i Sverige. Typiskt amerikanskt, vilket iofs inte är så konstigt.

Iaf, han ropar upp mig och jag går in i hans rum. Han är stor som ett hus, kolsvart, och jag kan inte skymta ett leende så långt ögat kan nå. Jag berättar hur jag mår, och han börjar fråga alla möjliga sorts frågor. " När fick du din mens första gången" "När
fick du din mens senast?" "Du har väl inte vart med barn nån gång?" "Dricker du?"
När jag ärligt svara JA på den frågan, såg han inte gladare ut. Antar att inte gillade svaret med tanke på att man inte får dricka här om man är under 21.

Sen bad han mig gå in i ett nytt rum, där han kollade andningen på mig. Efter han gjort det berättade han att min förkyldning börjat gå ner i lungorna och att jag börjat få lunginflammation. Vid det här laget var jag tvungen att ha min kära mamma vid mig, eftersom han nu börjat pilla med en massa sprutor och apparater. Och jag måste påpeka att han inte lört på mungiporna en fena. Sen sätter han igång en slags ångmaskin, och sätter in en stor gastub i käften på mig, bara så där. Jag är livrädd, men kan inte sluta skratta eftersom jag ser hur mamma viker sig av garv. Allt är och ser ju så komiskt ut.
- Breathe, säger han.
Jag andas in och ut för fullt genom tuben, och efter varje utandning kommer det ut ånga ur den stora maskinen. Mamma tar kort och och vi börjar skämta och skratta om det hela. Sen kommer han in på nytt och samtidigt som jag sitter där och andas som fan sprutar han in en massa näsdroppar i min nästa, även här utan förvarning. Sen öppnar han munnen och säger:
- I will give you a shot in your butt.
Jag kollar på mamma, som börjar skratta ännu mer. Jag frågar i panik om han måste ta den i röven på mig, och om det kommer göra ont. Han vänder på mig, ber mig dra upp mina shorts-ben lite och innan jag ens hunnit öppna munnen igen kastar han iprincip in sprutan i mig. Sen går han tyst ut. Mamma och jag dör av skratt.

Sen går vi in till hans kontor och han berättar att jag har luftrörskatarr och lunginflammation. Han skriver ut massa medicin, och precis när vi ska gå mjuknar han upp och börjar skratta. Antar att han inte heller kunde stå emot min panikslagna min jag haft under hela läkarbesöket. Han va faktiskt lite go den där filuren.

Så där, om ni orkat läsa har ni iaf fått höra om min förmiddag.






Pojke på sexårs?

Publicerad 2010-08-16 19:53:46 i Allmänt,

Är det bara jag som har granskat bilden för länge och då upptäckt mer skoj, men ser det inte lite ut som om Lussan har en snopp på den beskärade bilden?...

Glamourama

Publicerad 2010-08-16 19:51:17 i Allmänt,

Naee det blev inget rännande på stan idag heller, febern kom tillbaka. Men det hade inte vart kul att dra någonstans ändå om jag mår såhär, känns helt okej att ha lägenheten för sig själv och titta serier. Jag kör nog Glamourama-avsnitten rakt av idag. Sen blir det one tree hill. Eftersom jag bara varit hemma idag har jag inga fina NYC bilder att bjuda på, och jag tänker inte bjuda på några lägenhetsbilder heller, eftersom det fortfarande ser extremt nyinflyttat ut.

Håller tummarna för att jag vaknar upp frisk imorn. Har verkligen sett fram emot att åka till Spring lake..
Men en rolig sak i detta eländiga inlägg kan jag berätta, och det är att Lady Gaga biljetter nu är bokade. Om några månader kör hon här i New York, i Madison square garden, och där kommer jag sitta, som ett lyckligt fån.

Sjukstugan idag igen för oss

Fit på sexårs??

Publicerad 2010-08-16 16:10:14 i Allmänt,

Varje gång jag öppar kylen kan jag inte låta bli att garva tills tårarna nästan kommer. Eftersom mamma har bott här ett år själv har hon satt upp lite bilder på mig och lussan lite här och där, så som föräldrar gör helt enkelt. Det roliga är att mamma verkligen valt de mest komiska bilderna man kan tänka sig.

Bilden nedan sitter alltså på kylen. Den är från en utlandssemester, en båtutflykt i Turkiet. Louise är sex och jag är nio. Både Lussan och jag kan garva sönder oss åt bilden, jag menar, kolla bara på hennes mage! Hur jävla roligt är det inte?? Hahahahahah jag dör lite varje gång faktiskt..



Monday

Publicerad 2010-08-16 15:40:21 i Allmänt,

Myskvällen igår gjorde susen. Lussan och jag trängde ihop oss under en massa täcken och såg på Glamourama, avsnitt efter avsnitt. Idag mår jag bättre, det är endast hostan som är kvar. Idag är det kvavt som fan och lite disigt, men jag har lite ärenden att göra inne på Manhattan, så det passar bra.



Big love. / Emma

Thank you for tomorrow...

Publicerad 2010-08-16 00:45:02 i Allmänt,

Det är galet, jag känner mig inte bättre fast jag varit hemma nästan hela dagen. Var tvungen att handla, men det räknas inte. Om jag inte blir bättre tills imorrn blir jag nervös. Ska nämligen till Spring lake NJ på tisdag och ska stanna där tills onsdag, och då måste jag bara bli frisk. Så är det bara.

Nu ska Lussan och jag krypa ner och se film. Jag har nämligen smittat henne också. Men just nu tittar jag ut över ett regnigt New York, så ingen ångest kommer krypande iaf.

När jag ändå är igång så kan jag berätta att jag saknar svenskt fullkornsbröd, jag hittar inget som faller mig i smaken här. Så imorse tog jag saken i egna händer, tänkte bara ett riktigt svart bröd. Var nog den sämsta iden jag fått på länge. Svart blev det, och hårt, sådär att man kan knacka lite fint på det.

Sen saknar jag svenskt lösgodis så det finns inte, SÅ DET FINNS INTE.

Big love.

"See you soon" dinner..

Publicerad 2010-08-15 16:25:25 i Allmänt,

Ni vet att jag tänker på er där hemma varje dag, plus Malleballebuppen och BabyJulia som inte är med på kortet. Jag har så mycket redan jag vill visa er. Kom och hälsa påååå mig!!! Miss u!





Omar

Publicerad 2010-08-15 15:32:28 i Allmänt,

Jag trodde jag skulle klippa mig hos mammas frisör Mirjam, hon är tydligen grym. Hon jobbar tsms med en kille som heter Omar, han kommer från Peru. Han klippte mig, och vad ska jag säga? Omar är hårklipparnas Gud. På fredag åker han till Peru i några månader, men han kommer hem i November och det tackar jag gudarna för.

Sick.

Publicerad 2010-08-15 15:24:20 i Allmänt,

Haha det är komiskt. Det var säkert tre år sen jag mådde som jag gör nu. Min kroppstemperatur påminner lite om karusellen Balder, upp och ner. Jag vaknar mitt i natten och får stänga av Ac:n, eftersom kroppen brinner av hetta, sen vaknar jag igen av att kroppen fryser och så håller det på. Vilket resulterar i minimal sömn. Men jag hade ändå en underbar dag på upper east igår. Det blev en hel dagsutflykt för mig och Lussan, eftersom allt tar en himla tid när man inte hittar. Jag trodde jag hade lite koll, men det hade jag inte, det hade Louise. Hon är grym på att hitta. Sen spenderade jag nästan 4 timmar i frisörstolen eftersom min frisör lekte som bara den med mitt hår. Jag tror nog han sa minst 100 gånger hur långt tjockt och vacker håret var. Jag har aldrig blivit så nöjd över en klippning som jag blev igår, hans fingrar var magiska.

När jag kom hem fick jag frossa och sängen blev min kompis under kvällen. Idag är det söndag och jag måste lyda min kropp att ta det lugnt. De andra ska in till central park, och jag är ju inte alls avundsjuk.



I den närmsta lägenheten högst upp boooor vi



Big love. / E

Hoboken view-like a movie, like a dream. Georgeous.

Publicerad 2010-08-14 16:17:04 i Allmänt,

Idag skiner staden. Det är klar luft, blå himmel,sol, och 30 grader. Jag har feber, ser ut som ett skabbvrak, och kan varken prata eller andas, och så fort jag lyfter ett finger hostar jag sönder mig själv. Hur mycket jag än vill ut och ränna eller lägga mig vid poolen säger kroppen ifrån. Så det blir att kurera sig tills frisörtiden närmar sig. Jag kan verkligen inte missa den, är i beroende av lite klipp och färg. Så om några timmar hasar jag mig uppåt mot upper east.. Ska man vara fin får man lida pin huh...

Vet ni? Det är nästan kul att diska nuförtiden, eftersom utsikten från köksfönstret kan vara bland det vackraste jag någonsin sett.



Big love. / Emms

Torsdag

Publicerad 2010-08-14 00:37:15 i Allmänt,

Jag visste det. Precis innan flytten kände jag att en förkyldning var på G, men jag bestämde mig för att verkligen inte bli sjuk. Det passade verkligen inte. Varje dag innan flytten var det ngt som behövdes göras, spendera tid med kompisar, säga hejdå, packa, åka fram och tillbaka till landet etc. Lovisa och jag bestämde oss för att göra min sista helg i Sverige extra minnesvärd, så vi bokade spontanresa upp till Sthlm lör-sön, och jag visste vad som väntade mig där så jag fick ju absolut inte bli sjuk. Den helgen var för övrigt en av de roligaste helgerna någonsin..

Men nu klarar inte min kropp längre av att hålla förkyldningen borta. Vaknade upp av frossa och halsont och varje kroppsdel gjorde ont. Typiskt mig att inte ligga kvar i sängen och bli frisk. Nejdå, Lussan och jag hade lust med Times Square och så blev det. Ett ställe jag verkligen får sug i magen av att va på. Men det är en riktig turistfälla så det är inte så passande att gå runt som ett hostande lik där. Det kanske är mindre folk där imorgon eftersom jag lär ha smittat ner en del??


Innan jag flyttade hit tänkte jag alltid på alla roliga kläder jag skulle ha här borta. I Sverige älskar man tydligen att glo sönder sig på de som har lite speciella kläder på sig, eller rättare sagt de som faktiskt klär sig efter modet. Men här gör dom inte det. Inte på samma sätt iaf, men jag trodde faktiskt inte folk skulle kolla så mycket som dom faktiskt gör. Louise och jag sticker verkligen ut när vi går på gatorna på Manhattan. Folk kommer fram och ger komplimanger, säger att dom blir distraherade av vårt vackra hår, ber oss skicka in bilder till agenturer, tjejer skrattar för de tycker det ser slampigt ut när man kommer med en transparent skjorta, och äldre gubbar slår oss på röven med sina portoföljer på väg hem från jobbet, JA det hände faktiskt. För att folk skulle glo lite mer tog jag på mig mina hula-hula shorts, skitkul faktiskt!



Big love. / Emms

Louise

Publicerad 2010-08-13 21:41:01 i Allmänt,

Fast än att min underbara lillasyster droppade en jävligt onödig kommentar när hon och jag satt och fikade i Bryant Park är det hon som gör att flytten nästan enbart har varit fantastisk.

- Asså Emma, det gör ju egentligen inget ifall vi inte får många nära vänner här. Är det kris, kan vi ju vara med varann.

Jag som skulle kunna säga nej till en nära kompis för att vara med henne. Men jag duger för Lussan i ett jävla krisläge. Kuuuul.

I onsdags började vi med att åka till upper east side, där mammas frisör har sitt ställe, Mirjam heter hon och var helt lovely. Så på lördag blir det klipp och färg för min del där. Med en karta i hand strosade vi runt där, tog tunnelbanan till 42:a gatan och satte oss i Bryant Park. Det var 32 grader sol då, så eftermiddagen spenderades vid poolen.


1,2,3: Vårt område, på väg mot Manhattansmeten..




Big love. // Emms

New York

Publicerad 2010-08-13 21:00:32 i Allmänt,

Min älskade vänner, jag orkar inte bry mig mer och design och shit, jag vet hur mycket ni vill att jag ska börja blogga så nu jävlar ska det bli så också. Jag har så mycket att berätta att jag inte riktigt vet vart jag ska börja..

Till och börja med kan jag berätta lite smått om vad jag gör och vart jag är ifall det är ngn där ute som jag inte känner eller som inte riktigt hängt med i svängarna. För tre dagar sen flyttade jag till New York från Sverige. Det känns alltid lika sjukt när jag skriver eller säger det, och fast jag är här har jag ännu inte fattat det. Min mamma blev erbjuden jobb här för kanske två år sen, hon tackade ja och flyttade hit i september förra året. Eftersom jag ville gå klart gymnasiet och min lillasyster högstadiet beslutade vi för att komma efter. Jag har alltid trott att den dagen då jag verkligen skulle lämna allt och alla för ett tag inte skulle komma. Jag tänkte att jag dör nog innan den 10:e augusti, men icke.

Jag stormtrivs här. Pulsen, folket, shoppingen,  och allt det extrema med staden passar mig perfekt. Det enda som fattas är såklart mina vänner från Sverige. Jag älskar er.


1: Utsikten från vardagsrummet kvällstid
2: Uteterassen med utsikt över Manhattan
3: Underbar utsikt
4: Poolen








Big love. // Emms

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela