bigcitylife

1:a advent

Publicerad 2010-11-29 23:02:44 i Allmänt,

Egentligen borde jag åka in till Soho för lite ärenden, men jag orkar inte. Gick upp sex imorse för att åka med till mammas jobb mitt i New Jersey, för att sedan sitta där och göra lite plugg och nörda. Fööör att sedan åka till farbror tandläkare ännu längre in i New Jersey. Så nu är vi på G när det gäller tandläkarfronten. Kom inte hem förrän vid halv fyra och sitter nu med en massa kataloger, websidor, och kurser från en himla massa skolor på Manhattan framför mig och försöker hitta en bra kurs som faller mig i smaken. Men såklart är det då något som inte passar. Antingen är det en för tung kurs då jag under våren inte vill ha en så intensiv och tuff kurs som Aveda utan slappa lite mer. Sen så startar kurserna i början på januari vilket inte heller passar för mig då jag tar examen från Aveda i mitten av Januari. De kurserna jag hittar och som jag gillar är kvällskurser och så jävla dyra vilket inte heller passar.

Nästa måndag blir det iaf besök på Berkley, vill läsa fashion där. Sen har vi pratat med FIT idag så nu har jag varit duktig och skrivit ner några tänkbara kurser. Vill verkligen plugga på den fashionskolan. Dock är kursen på kvällstid... Fan jag vill alltid ha kakan OCH äta den.

Igår var det iaf första advent. Kan nog ha varit den mysigaste advent jag haft på länge. Hämtade upp Lindsey vid lunch, då hon och hela familjen gick och åt lunch ( Lindsey och jag åt ostron, vilket var mycket vidrigt.) Sen blev det som sagt julbak och ojoj vilken julstämning vi lyckades skapa. Kvällen avslutades med lussebullar, paradischoklad, pepparkakor, knäck, glögg, julmust, risrynsgröt, julmusik, tända ljus och så finalen av ensam mamma söker. Sen att kunna gosa med poo när jag ville gjorde ju inte dirket dagen sämre. Första advent får 5 av 5 toast.



Big love. // Emma

Typ, ge mig

Publicerad 2010-11-28 16:12:33 i Allmänt,

Har knarkat Gossip girl med lussan de senaste veckorna. Jag är nog inte den enda som är förälskad i skapelsen nedan. Han spelar in serien i samma stad som jag bor i, OCH han BOR i samma stad som jag bor i. Jag ska be till gud att jag ska stöta på honom på någon gata i Soho, på ett fik i Midtown eller kanske på Avenue en härlig lördagskväll. Någonstans!! Då ska jag spela cool och låtsas om som om jag inte vet vem det är. Då kommer han komma fram och undra varför jag inte ber om autograf eller skriker mig hes på grund av hans charm. Då ska vi ha värsta ögonblicket och bara kolla djupt in i varandras ögon. Sen släpper jag bomben och vi byter nummer. Sen är han min och jag ska njuta varenda jävla sekund.

Sen vill jag ju vinna vadet med Mallan också ;)


Jag saknar dig

Publicerad 2010-11-28 15:59:23 i Allmänt,

Det gör ont i hjärtat när jag ser desas bilder. Jag skulle aldrig tro att jag skulle sakna min Hugo så mycket som jag faktiskt gör. För nån vecka sen grät jag iprincip varje gång jag såg en hund. Pmsryck iofs men jävlar vad jag saknar den lille galne fan.



Aveda

Publicerad 2010-11-28 04:31:40 i Allmänt,

Faaaan vilken bra dag! Jobbat hela dagen, alla är på G efter Thanksgivning och idag var vi överbokade. Stressigt med så roligt. Sminkninar och behandlingar hela dagen. Ibland får jag stanna upp och verkligen påminna mig själv att lilla jag står mitt i New York city och gör en behandling eller en sminkng på en kund som faktiskt betalar för det jag gör. Känns inte så amatöraktigt längre, och ju mer jag lär mig desto roligare är det.

Halv fyra idag tog rektorn mig åt sidan och sa att jag hade den viktigaste kunden jag någonsin haft. Om jag vill fortsätta inom skönhetsbranschen skulle detta vara den exemplariska kontakten. Jag tackar gud för att hon sa det till mig 10 min innan det var dags annars hade jag väl gått runt och vart nervös hela dagen. De börjar lära känna mig och hur jag blir när jag blir pressad och stressad. Jag skulle göra en 60 min facial med en lätt sminkning efteråt, något som kändes skönt eftersom det är dessa behandlingar jag gjort mest. När hon sa att kunden var Avedas grundare och högsta chef knöt det sig i magen något. Här snackar vi skönhetsdrottning..

Till en början var hon stel och inte den mest trevliga människa jag träffat och eftersom jag visste att hon visste varenda steg i behandlingen försökte jag hålla mig till det rätta, annars brukar jag ju som sagt göra mina behandlingar efter hur snälla mina kunder är. Sen att rektorn bad mig visa lite nya grejer vi precis lärt oss OCH att hon stod och granskade allt jag gjorde gjorde mig inte mindre nervös. Jag gav den sista enegin jag hade, och jag förlängde nästan en halvtimme, allt för att göra henne nöjd.

Det hela slutade med att hon personligen går till rektorn på skolan och berättar hur grym jag var. Hon säger att jag har talang och att jag har en ljus framtid inom skönhetsbranschen som väntar mig. Sen bokar hon en ny behandling med mig som esthi och frågar mig om mina uppgifter och lite tidigare erfarenheter. Sen ger hon mig den högsta tip jag någonsin fått. Denna vecka kunde inte slutat bättre!

Kom precis hem från bio med lussan och mamma. Harry Potter. Såg den med Heddan när hon var här, men somnade under filmen, trodde bara jag slumra till men nu insåg jag att jag missat nästan hela filmen. Så det tog jag igen ikväll, tyckte iaf den var görbra.

Imorgon väntas en bra dag. Lindsey kommer hit vid tolv, då blir det brunsch med henne och familjen innan vi sätter på julstämningen till max och inviger första advent med en massa julbak.

Godnatt Sweden.

...

Publicerad 2010-11-26 12:44:12 i Allmänt,

Såå enormt fjantigt av skolan att inte ge oss ledigt dessa klämdagar efter Thanksgivning. Det är så surt att veta att hela familjen är ledig, när jag själv går upp i mörkret. Jag behöver verkligen några dagar ledigt. Faan.

Thanksgiving

Publicerad 2010-11-26 01:03:56 i Allmänt,

Åhhh vilken mysig Thanksgiving jag haft idag. Det mysiga började redan sent igår då jag hängde med till Ikea för att köpa en massa grejer nu inför julen och julbaket vi ska ha med Lindseypoo första advent. Idag har jag frossat. Jag tackar för att Ikea finns här.

Imorse tänkte jag ta sovmorgon, men vaknade sju (?) och gick upp..Segade igenom hela morgonen. Sedan var jag snäll och hängde med och köpte gran. Så nu är lägenheten julpyntad. Pinsamt tidiga, men helvete vad det är MYSIGT!



Big love. // Emma

Tuesday...

Publicerad 2010-11-24 02:31:22 i Allmänt,

Lillfisen och jag har precis varit ute och tränat. Jag älskar när hon och jag har lägenheten för oss själva. Jag älskar att spendera tid med henne. Jag älskar helt enkelt henne. Om cirka en vecka är det första december och idag var det 17 grader sol här, det om något känns lite galet. Det kändes också lite stört att vakna upp imorse och inte ha en Hedda bredvid sig...

Fullbokad dag idag fast det är tisdag vilket är ovanligt, antar att det är nu innan Thanksgiving alla passar på. Åhh längtar för övrigt till Thanksgiving på torsdag. Imorrn blir det plugg och fix, ska allt hinna med att åka till Ikea med mamma. Storhandla inför julbaket på söndag, wohoo! Sen ska jag bara njuta över att jag får en extra sovmorgon denna vecka.

Nu städ och plugg. Men det är fin kvällssol iaf..



5:55

Publicerad 2010-11-22 21:37:54 i Allmänt,

Hedvig kom hit förra fredagen. Det kändes som om jag var ett litet barn på julafton när jag stod i hissen på väg upp till lägenheten för att träffa henne. Pirr i magen och en enorm kärlekskänsla i magen. Kändes så skönt att få krama om henne. Det går liksom inte att bara höra någon i telefon..

När jag har gått i skolan har hon gjort allt mellan himmel och jord och när jag inte har haft plugg har jag myst och hängt med Peddan.

Eftersom jag känt henne sen blöjan, blir det lätt smågnäbb när vi har vart på varann för länge tsss. Men kom precis in genom dörren efter vårat andra hejdå nere på gatan. Jag får rysningar när jag tänker på när jag sa hejdå till henne i somras, det var så hemskt. Faan vad jag hatar farväl. Det var jobbigt den här gången också. Jag sa åt mig själv att inte gråta men det gick åt helvete.

Vi har haft en underbar dag. Pratade minnen i höstsolen. Nu återstår det att se när jag får se henne igen, usch vad jag hatar att inte veta något om framtiden.

Love you och tack för en underbar vecka!

Lussan och jag är ensamma ikväll, så vi lyxar med restaurang och sen ENSAM MAMMA SÖKER. Som jag längtat!

I veckan börjar jag min stenhårda träning. Nu jävlar!

Dålig update

Publicerad 2010-11-12 12:32:03 i Allmänt,

Åh hade så underbara kunder igår!! De gav mig en massa beröm och köpte en himla massa produkter av mig, hoppas de blir mina stamkunder ;)

Idag är det full day clinic, vilket betyder mycket att göra samt en massa stress. Likaså imorgon, dock går dagarna väldigt fort då. Ikväll när jag kommer hem är Heddan här, så bloggen kommer i sista hand nu på ett tag.

Puss och kram skumbanan.

Refreshing backtreatment

Publicerad 2010-11-11 01:20:56 i Allmänt,

Mycket jobb nu, bokningar i mängder som tar mycket av ens energi. Det känns skönt att denna kurs är så pass kort som den är eftersom den är så sjukt intensiv. Idag hade jag en kund som var helt dum i huvudet. Jag skulle göra min första 2.5 tim behandling på honom vilket inkluderar ryggen. Tydligen är han stamkund på Aveda och går hit en gång i månaden för att få denna behanling. Great! detta var ju min första gång, och han kommer jämföra mig med de andra han haft innan.

Mycket riktigt, i två och en halv timma fick jag höra hans gnäll och jämförelser. Ett tag visste jag inte vart jag skulle ta vägen så förbannad jag var. Men han fick sin hämnd. Efter jag gjort hans fotmassage på hans äckliga fötter tog jag INTE av mig handskarna, utan fortsatte direkt i ansiktet. Hoppas han gillade min behandling.

Ikväll ska jag ladda batterierna tills imorrn, samt be om att jag får underbara kunder som jag annars brukar få. Det förgyller faktiskt dagen.

Big love. // Emma

Monday

Publicerad 2010-11-08 23:34:37 i Allmänt,

Har försökt gjort så mycket plugg som möjligt idag, så jag har mindre tills Heddan kommer hit på fredag. Måste säga att det gått ganska så bra, blir nog klar med det där förbannade talet imorrn eller på onsdag. Jag kan inte fatta att hon kommer hit på fredag. Sist jag såg henne stod vi utanför hennes hus och grät och sa hejdå. Det var dagen innan jag flyttade, i Augusti.

Nu ska jag ta och göra mig i ordning och åka in till Midtown och ta en kvällsfika med Fredrik. Måste se till att få lite sömn inatt. Sov inte så katigt många timmar i helgen..

Big love. // Emma

Soho

Publicerad 2010-11-07 23:17:26 i Allmänt,

Mitt Rehab resulterade med shopping och fika i Soho med Lindsey :) mysipysi.
Snart kommer pöjken nedan, Wellington aka Hugh Hefner hit. Får se vad som hittas på. Bio kanske. Yesbox.



 / Emma

Sunday

Publicerad 2010-11-07 14:59:34 i Allmänt,

Clinic gick prima ballerina igår, när nervositeten släppte kände jag mig helt slutkörd. La verkligen ner hela min själ på att kunderna skulle få det bästa att jag till slut gav dem all min energi. Men det resulterade i mest tip! Tjossi! 

Men hade en skitskoj kväll med min lilla flicka, fast än ögonen i slutet var mer stängda än öppna. Somna fasen i hissen upp till lägenheten. Idag blir det rehab.



Big love // Emma

Godnatt

Publicerad 2010-11-06 01:16:55 i Allmänt,

Vi har förberett oss inför morgondagen hela dagen idag. Jag är nervös som in i helvete. Imorgon är det stora dagen helt enkelt. Hoppas jag gör bra i från mig, och att mina kunder tycker jag är någorlunda bra. Åh jösses vad fasen har jag gett mig in på.

Kommer vara helt slut när jag kommer hem imorgon eftersom vi har Clinic öppet hela dagen på lördagar. Men för att fira eller kanske trösta ifall det går piss så att säga, åker jag in till city med poo poo. Vi börjar kvällen på en chill bar eller så, innan vi drar till LEBBKLUBB. Woho vad vi ska porra oss. Ska bli såå kul.

Håll tummarna för mig.

Natti

Dreamworld

Publicerad 2010-11-04 02:36:40 i Allmänt,

Idag har jag fatt saga nej till en drom jag lange haft. Sara messade mig och fragde om jag ville hjalpa till att sminka modeller till en testplatning pa lordag. Blev helt till mig men sen kom jag pa att pa lordag hander det en annan stor grej i skolan som jag verkligen inte kan missa. Jag gar over till det som kallas Clinic och kommer nu framover ta emot riktigt kunder. Har fatt mitt schema tills lordag, och har an sa lange 4 kunder, och det ar blandade behandlingar de ska ha. Tur att de inte ville ha brazilian, jag maste ova mer pa det. Jag kan inte riktigt fatta vad jag gett mig in pa, men jag vet att det ar bland det roligaste jag nagonsin gjort och hoppas som fan att chansen om att sminka modeller innan platningar kommer tillbaka nar jag tagit mitt final exam i januari.

Efter skolan tog jag taget till Newport for lite shopping och kvallsmat med mamma. Kom med hem med annu ett par skor och en vaska.

Imorgon ar det redan torsdag och jag fattar inte vart tiden tar vagen, dagarna rusar forbi. Imorgon kvall ska jag och mamma ha myskvall och det borjar klockan sex med 90 min relaxingmassage pa ett supermysigt spa har i Hoboken. Far hoppas kvallen avslutas med sushi.

Pa lordag ska jag och min poo poo borja kvallen pa en bar och drinka lite sen ska vi dra till en LEBBKLUBB, ar sa javla taggad! Pa sondag blir det nog bio och mys med Wellington, fan vad jag behover det. Pa mandag blir det fika med Freddan i Soho. Ska allt tvinga han att shoppa med mig...

Typ perfekt vecka och helg. Ibland kanns det som jag lever i en dromvarld har.

Godnatt Sverige

Tisdag och förlåt men måste skriva av mig detta.

Publicerad 2010-11-03 00:49:48 i Allmänt,

Ojoj vilken lång dag det har varit idag. Började dagen med praktiskt prov och den jobbigaste och fulaste bruden i klassen sätter sig såklart bredvid mig och granskar varje steg jag gör i behandlingen eftersom hon ALDRIG pluggar, utan tror att alla andra ska göra hennes arbeten åt henne. Jag fattar inte hur andra i klassen kan låta henne skriva av deras arbeten, när hon beter sig som en jävla treåring. Så mitt under massagen när vår lärare bad oss göra nummer tre istannade jag, och väntade på att hon skulle börja. Alla fattade vad jag höll på med och även läraren, så till slut fick hon alla blickar på sig. När hon på egen hand och utan att titta på mig skulle försöka påbörja steget gick det åt helvete. Hon fick inte godkändt på långa vägar på det praktiska, tack vare mig. Så enligt henne är nog jag klassens bitch men jag pallar inte med den där ungen alltså.

Sen finns det en till som jag verkligen inte förstår mig på. För det första äter hon på något hela tiden och aldrig med stängd mun. Sen är hennes skämt så jävla dåliga och den enda som garvar åt dem är hon själv. Ett av hennes skämt är att ta en stor tugga med mat och tugga det tills det blir mos i munnen, då frågar hon en:

- Emma, do you like seafood?
Dum som jag var sa jag JA idag och då öppnar hon munnen och allt rinner ut. Det är så jävla äckligt och hon tycker det är så sjukt kul.

Bjuder på lite bilder från makeup-dagen på mina älskade tjejer som gör att varje dag blir underbar!



Big love. / Emma

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela