bigcitylife

Monday

Publicerad 2011-05-31 00:10:29 i Allmänt,

Igår låg jag i Central Park med Pinsi och Hannah hela eftermiddagen. Efter mys hos H åkte vi ner till vårt kära West Village för middag. Har varit som ett plåster på dessa två från i fredags tills idag. Känns som vi varit i en bubbla. Hannah åker om tre veckor, Angie om fem och Pinsi åkte idag. Jag känner mig tom.

Underbara dagar med mina två vackra men skadade ungar.

9:42am

Publicerad 2011-05-30 15:42:33 i Allmänt,

Magisk helg. Nu ska jag hoppa in duschen, åka ner till West Village och möta upp Hannah, sen säga hejdå till Pins..

Sunday-sunny day

Publicerad 2011-05-29 17:42:27 i Allmänt,

Klibbigt värre. Fortfarande runt 30 grader i skuggan. Helgen har än så länge varit smockfull. Fredagskvällen vart liiite för galen för min del. Vindrink med mig själv, öldrink med Hannah i West Village, mer rose vin på ny bar med Angie, Joseph och de andra. Tog sedan taxi till Marquee, och festade ensam med en massa promoter. I Sverige skulle jag aldrig tänka mig att gå ut ensam, men här har jag inga som helst problem med det. Jag har alltid lika kul när jag står där i min egna dimmiga värld och pratar med allt och alla. Kvällen avslutades på Veranda med Roy och blondinen som såg ut som en man. Fyfan vad arg jag blir när jag tänker på henne. Förutom allt drama med henne och hennes så kallade pojkvän blidde det en klockren kväll!

Mådde skit lördagen, men myste i Soho med Hannah och Pins. Hem för att göra sig iordning, tillbaka in till city och Union Square för avskedsmiddag för Pins på Vapiano. Sov sedan väääldigt gott i min säng och inte på en främmande mans axel.

Idag är det söndag och hett. Ska göra mig iordning och dra till Central Park och sola med mina fina vänner.

Aldrig mer som man brukar säga

Publicerad 2011-05-28 16:30:15 i Allmänt,

Fy i helvete vad full och sjuk i huvudet jag var igår. Hamna i bråk med en annan blondin som såg ut som en man (Mikels nya flickvän), knäppte fingrarna framför hennes ögon och sa saker jag aldrig trodde lilla emmsan skulle säga.

Sen somnade jag på en killes axel på vägen hem.

Tog sista drinken vid 5, och klockan är nu 11, mår dåligt. Ska försöka nyktra till och möta upp Pinsi och Hannah i Soho

HEat.

Publicerad 2011-05-27 19:38:43 i Allmänt,

Fyy vad sämst jag är. Här har jag gått och längtat efer hettan och nu jädrar har den kommit, och då vill jag inte gå ut??!! Men det klubbar när man går ut! Idag är det 30 grader i skuggan och nästa vecka ska det bli 34, det är faktiskt inte så jätte skönt.

Men jag sätter på mig en hatt, tar med mig lite vatten och går floden. Sen ska jag göra mig fin inför kväll. Ser fram emot det eftersom jag köpt en så förbannt snygg klänning.

Friday

Publicerad 2011-05-27 17:06:40 i Allmänt,

Idag blir det rapportskrivande för fulla muggar. Vill få så mycket klart som möjligt idag så jag har helgen att spendera med Lindsey. Det kommer bli en jobbig helg, Lindseys sista helg i New York. Dagen som man förträngt sedan man träffade henne har nu kommit.

Aja, tacka vet jag vattenfast mascara.

Ikväll blir det sushi och sen utgång.

9:15

Publicerad 2011-05-26 15:55:18 i Allmänt,

Wiliamsburgplanen gick åt skogen :) P har ingen mob, så vi bestämde tid och plats i omårdet jag aldrig varit i förut. Det enda tåget som går till just den platsen är L-tåget, gissa vilket tåg som det var något fel på, och inte gick? Polisen säger att jag kan ta någon jävla shufflebus från Queens som kommer släppa av mig "i närheten TYP". Så där stod lilla P i Wiliamsburg i väntan på mig, som aldrig kom. La mig i Bryant Park och började äta av min picknick i väntan på att han skulle ge upp, åka hem, och ringa från hemtele. Åkte ner till Brooklyn för att vänta på homom hos Asani, men ingen peanut kom.

Åkte sedan ner till the village, för att möte upp lussan. Satta oss i Washionton Square park, åt upp det som fanns i min klockrena picknick korg, kvällen avslutades med frusen yoghurt i Hoboken.

Idag är det så varmt att jag inte tänker gå ut. Idag blir det plugg och träning, och ikväll utgång med Cristelle.

Nightmare..

Publicerad 2011-05-26 14:54:06 i Allmänt,

Shit vad jag njuter av NYC nu när jag är ledig och temp står över 25 hela tiden. Varje dag göra jag något som får mitt hjärta att slå lite snabbare. Även fast jag nu bara har rättskunskapen, kan jag ändå inte slappna av. Det trycker över bröstet och värken i magen vill inte försvinna. Jag antar att det är ångesten jag känner inför Sverige  sommar.

Jag kan inte längre gå floden här i Hoboken utan att tårarna börjar rinna. Att ha skyline famför mig samtidigt som jag går i min älskade stad får mig att gråta.

Jag har drömt hemska drömmar flera dagar i rad nu. Jag mår dåligt över att mardrömmarna handlar om Linköping och Sverige. Jag drömmer om att komma hem till människor som fortfarande är mellanmjölk, till min hemstad, eller till Kindagatan. Jag har aldrig haft sådan ångest som jag har nu över att kommer hem till en liten stad jag en gång älskade.

Hur i helvete ska detta gå.

Verklighetskänsla

Publicerad 2011-05-25 15:24:00 i Allmänt,

Nu börjar den där riktiga klibbiga fuktighetskänslan nå New York, och ac:n kommer nu till användning. Klockan har slagit nio här och det är redan riktigt varmt. Står i bikini och lagar lunch. Peter ska äääntligen visa mig Wiliamsburg i Brooklyn, som jag längtat till att få strosa runt i det området. Han står för guideandet (?) och jag står för picknicken.

Igår fick jag för övrigt en sån där verklighetskänsla igen. Stod i West village och väntade på Pins. Det var mörkt, klockan var sisådär halv tio, men alla sprang runt i de tunnaste kläderna eftersom fuktigheten var otrolig! alla utesereringar var fulla och glada människot sprang runt och njöt av denna tisdagskväll. Pins och jag satte oss och tog ett glas, pratde om allt, om vår första dejt i augusti och att hon nu om en vecka åker hem. Jag fick kämpa med att hålla tårarna borta. Underbar kväll, i underbara West village, med hjärtat.

Svengelska

Publicerad 2011-05-24 22:24:32 i Allmänt,

Varje gång Peter ringer eller då jag ser han säger han: Hej Bajsbarn vad gör du? eller det låter mer Heh Bassbharn bah gor do? Bajs och bajsbarn var de första orden jag lärde han. Skitkul tycker jag, dötrist tycker andra. Men han snappar upp ord och meningar snabbt som fan, det är nästan så jag inte kan driva med honom genom att prata om honom med lussan eller min familj på svenska längre, för han svarar på det jag säger, fast på engelska.

Har skrivit fleeeera A4 sidor med svenska ord, han lär sig sakta men säkert hur man ska sätta i hop orden. För några veckor fick jag detta sms:

När du får detta meddelande vill jag att du vet att din det basta som hander mig och jag uppskattar att du inte kan vanta till!!!

Jag berättar felen, men han kan inte förstå vad som är fel. Eller varför man inte kan säga ett apelsin, eller hur man uttalar å, ä och ö. När han räknar till 10 eller ska försöka hålla en dialog på svenska måste jag tänka på krig för att inte dö av skratt.

 

Update.

Publicerad 2011-05-24 20:50:44 i Allmänt,

Bakisdag igår, som bestod av lösgodis och mängder serier. Åkte ner till Brooklyn och P och spenderade natten där. Vaknade mitt i natten av att hans mamma som vanligt skriker och har sig. Men denna gång var det obehagligt, helt förstörd var hon. På väg på mot tunnelbanan nära där de bor hade ett gäng sprungit fram till henne, sprayat ngt i hennes ögon och sedan rånat henne. Jag ska nog inte börja berätta vilket ghettoområde de bor i..

Morgonen var mys iaf. I denna stekhette gick vi till en underbar park mitt i området som till skillnad från området är helt underbar vacker och fridfull. Spenderade förmiddagen där, och nu sitter jag hemma i Hobis med en dunderlunch. Ska snart rasta voven, och sedan åka in till Soho och kvällshänga i värmen med Pins.

psst. längtar tills imorrn!

W hotel brunch

Publicerad 2011-05-23 13:06:03 i Allmänt,

Upps. Bara Gudarna skulle veta hur jävla bakfull jag är. Josef och Makkes bruncher gör väl ingen människa nykter. Sen var det ju lagom pinsamt när fisen och jag åkte in till Manhattan bara för sockerbits skull helt jäkla packade, kl 7, en tidig söndagskväll.

Men förbannat kul hade jag, och det är väl ändå det viktigaste.

Nu ska jag ringa in och ha min sista redovisning via telefon, yeeeeeeeees!

Brunch

Publicerad 2011-05-22 18:46:58 i Allmänt,

Nu vankas det brunch på W hotel.

Lussan hänkar på och lär känna svennebanangänget.

Lets do this.

WOW

Publicerad 2011-05-22 16:39:48 i Allmänt,

Dessa bilder ska jag ta med mig till fabbo dottor och säga: Så här vill jag se ut. Jag dör vilken snygg brud!

Saturday

Publicerad 2011-05-22 14:22:30 i Allmänt,

Min lördag var perfekt. Häng i Soho med de bästa! Finmiddag med Lussan sen bbq med P, hans vänner och världens bästa lillasyster.

Vem är vem?

Publicerad 2011-05-22 14:07:08 i Allmänt,



Katy Perry?                                                                                                           Hannah?

Nighti

Publicerad 2011-05-21 05:00:00 i Allmänt,

Har precis suttit och frågat hur andra bloggare mår och om de haft en bra dag på deras kommentarfält. Eller besvarat dem bloggare som frågat vad jag gjort ikväll, och hur min helg ser ut. Vissa bloggar var jätte fina då skrev jag: Hej! jätte fin blogg, kika gärna in på min :)

mhm.

Haft en underbar kväll med Hannah.

Nu ska jag sova.

Godnatt Sverige och London!

Fredagsmys

Publicerad 2011-05-20 22:15:49 i Allmänt,

Har fredagssegat hela dagen idag. Skrivit rapporter, gått långpromenad, pratat med mamsi och ätit allför mycket chips till top model. Mysis fredag.

Men nu ska jag in till Soho och äntligen träffa Hannah. Behövligt!

På tal om filmen!

Publicerad 2011-05-20 14:09:35 i Allmänt,

Så får ni lägga ögonen på denna underbara 38-åriga dilf. Man älskar han ännu mera efter valet han gör i filmen.

 Colin Egglesfield

Something borrowed

Publicerad 2011-05-20 14:06:37 i Allmänt,

Den filmen såg jag och lussan igårkväll, så fantastisk jäkla bra. En sån där romantisk en och en halv timmars film som man bara tar för att man inte pallar med att tänka, men taaa mig tusan! Vi sitter och bölar, håller handen för hjärtat och på väg hem i natten talar vi inte bara om hur mycket vi älskar Hobken (har jag nämnt det nån gång haha ;)) utan om kärlek. Efter denna film blev man ännu mer övertygad över hur man ska tänka och inte, hur meningslöst det är att slösa tid på en som spelar spel, att det finns killar där ute och som kommer älska dig precis som du är.

På tal om det. Jag har aldrig riktigt kunnat ta mina kompisar på orden då de sagt: Emma, du kommer nån gång hitta nån som kommer älska dig precis som du är. Jag kunde inte riktigt to på det, på grund av riktigt dåliga erfarenheter. Men det är ju ganska logiskt, man tror ju inte på något förrän man sett att det verkligen finns.

Sen träffade jag P, och då fattade jag. Det finns verkligen, och nu kan jag från hjärtat riktigt mena när jag själv säger det till vänner som dejtar svin. Det finns dem som verkligen ser in till ditt hjärta och älsar det lika mycket som dina ögon.

Se filmen.

Dags att gå lös som man brukar säga

Publicerad 2011-05-19 21:21:43 i Allmänt,

Nästa vecka står det dans och fylla på schemat varje kväll. Har jag bestämt. 

Allt börjar reda ut sig lite, och blåsorna försvinner nog tills i helgen, plus att jag är ledig så jäkla mycket nu efter all stress denna vår.

Pepp? Typ ganska hårt, JA.

Bad day.

Publicerad 2011-05-19 00:36:30 i Allmänt,

De där jäkla blåsorna försvinner inte. Usch, det är ju som värsta infektionen och jag känner mig och ser verkligen för jävla äcklig ut. Har spenderat de senaste två dagarna med planera, fundera och försöka få lite tankar på plats. Sen kan jag inte visa mig bland folk när jag ser ut som jag gör.

Jag tror min huvudvärk beror på stress. På grund av vad som kommer hända och hur det ser ut just nu, var jag tvungen att avsluta min fashionkurs och att säga upp mig på jobbet. Jag hoppas jag kommer känna mig glad snart.

Sen hoppas jag att jag kommer vara lite lycklig i Stockholm som vad jag har varit under min tid här. Även fast jag kommer åka härifrån med ett krossat hjärta.

Nu ska jag hoppas på att utslagen lagt sig tills imorrn, så jag kan göra allt som jag måste göra. Fy vad jobbigt att skriva i gåtor. Och nae, nu ordbajsar jag bara.

Sov gott.

Det går bajs nu

Publicerad 2011-05-17 17:21:16 i Allmänt,

Haha fyfaaaan, vad håller jag på med. Jag hatar min lärare så jävla mycket. Just nu stänger jag av ALLT, har så äckligt mycket att tänka på. Vi skulle ha vår dumma powerpointpresentation denna vecka, och såklart är jag klar då eftersom jag vill bli av med skiten, men alla ghettoungar som somnar på lektionerna och äter pommes var ju självfallet inte klara, så nahe, läraren skjuter upp presentationen tills nästa vecka, och inte att jag fick göra den fast jag stod där helt förberedd, nehedåå. Var detta högstadiet eller universitetet? lite mörkrädd blir man.

Nu fuckades min planering bara för det. Läser dumma rättskunskap just nu också, började igår, har TRE veckor på mig. Hej intensivt. Dem i Sthlm sa, jamen läs rättskunskap också så får du merit, nytt för i år. Då kommer du nog in. Funderar på att strunta i  Berkelykursen nu, känner att annat går före. Sen vill jag njuta av våren och sommaren här.. Med vänner och framförallt P.

Snart ska vi ut och käka lunch iaf, jag och mamma. Shoppade riktigt mycket i söndags, måste nästan visa, vart så jäkla mycket fint.

Sen har jag fått några jävla stressblåsor också. Det är ju alltid gräddet på moset liksom.

Just a thought

Publicerad 2011-05-17 02:12:09 i Allmänt,

Den här bilden togs två veckor efter jag flyttat hit. En vecka efter jag fick spruta i röven då jag var sjuk, ha ha. Här var jag med Lussan, då sa vi till varandra.

- Men du, om vi inte får några vänner så har vi ju alltid varandra. Efter jul kan vi ju börja ränka ner till vi åker till Sverige igen, åååh vad jag längtar.

Fan vad dumma i huvudet vi var. Helt skadade. Att man ens tänkte i dessa banor då. Kortet är taget i somras, snart är det sommar igen. Vart tar tiden vägen??


Jaggåriide

Publicerad 2011-05-16 15:33:43 i Allmänt,

Ibland är det svårt att bli glad för människor som pratar om samma sak heeeeeela tiden. ibland kanske det är bra att släppa det och prata om något annat innan folk uppfattar det som skryt. Den blir liksom

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm, jag har hört det nu.

Skabbig dag btw. Så mycket känslor som har varit inblandade de senaste dagarna har jag aldrig varit med om, eller så mycket som har hänt på så kort tid heller för den delen. Sen har jag pms, märks det? :)

Kanske lite te skulle liva upp stämningen!

Sunday

Publicerad 2011-05-16 00:49:54 i Allmänt,

Bakisday. Utgång med en saknad Angie igår. Dagen var känslomässigt fullproppad och huvudvärk och tårar var en stor del av det hela. Mamma, pappa och jag satt och gjorde budget över allt, pos och neg listor, och jag var tvungen att i detta läge tänka lite med hjärnan också, och inte bara med hjärtat, speciellt när utgifterna gick på över 300 000 på ett år... Med andra ord, var det skönt att få i sig en flaska vin på kvällen.

Det absolut mysigaste och underbaraste på länge, var igår då jag kom hem, runt fyra på morgonen, dyngsur i håret av spöregnet och fortfarande full. Går in i mitt rum, och vem ligger inte i min säng och har väntat på mig om inte världens bästa P. Faaana vilken underbar överraskning.

Söndagen har bara varit så jävla bra. Nu ska jag hjälpa mamma att leta lägenhet i Sthlm. Den spontana jäkeln åker hem till Sverige under 10 dagar och klämmer in visningar i storstaden. Kommer sakna henne.

Jag älskar dig!

Publicerad 2011-05-13 22:27:35 i Allmänt,

Jag saknar min Karin. En del av mig. En som alltid kommer finnas där, en som jag alltid kommer finnas där för. En underbar människa, som jag redan längtar till att få se igen när jag kommer hem i Juli.

Hon och Fredde var här under en vecka. Hennes pojkvän. Jag tror nog aldrig jag träffat ett par som passar så bra, eller som kompletterar varandra så pass bra som vad dem gör. Han får liksom ner min spralliga vän på jorden, och lugnar ner henne då tankebanorna går i tusen och hon gör honom lite crazybanana. De är så fina så.

En dag gick Fredde ner till spritbutiken nedanför för att köpa något. Men när han kommer upp säger han till Karin att han köpt någton annat. Det var väl då jag började ana att ett romantiskt dygn var på G. Om jag ändå visste. Den måndagen åkte de helikopter över Manhattan, checkade in på hotell och svitrummet över natten. På kvällen skulle det på musikal, eller ja, det var vad alla trodde iallafall.

Dagen efter berättar min fina att efter de checkat in rummet " Kajjan somnar i sängen och har värk i fötterna" väcker han henne och säger något i form med " är du redo för en resa utan slut" Sedan ber han henne att göra sig iordning. Det Karin får ur sig är - Måste jag gå långt, mina fötter gör ont? Men det behövde hon såklart inte. Med picknickkorgen i högsta hugg som innehöll allt från jordgubbar till champagneglas med loggan I love NY på som Fredde så fint hade förberett, satte de sig i taxin på väg mot Central Park. Väl i Central Park, åkte de häst och vagn, freddan valde ut en vacker plats vid vatten och broar, och plockade fram innehållet ur picknickkorgen. Vid detta tillfälle börjar Karins hjärta att dunka lite extra, något hårdare och något snabbare. Han tittar henne i ögonen och ber henne ställa sig upp och vända sig om. Nu slår hennes hjärta något snabbare och något hårdare.

Han ber henne att blunda. Han ber henne att öppna ögonen. Behöver jag nämna hur snabbt hennes hjärta slog? eller hans? Där står han, hennes drömprins, på knä, med ring i handen framför kanske världens vackraste utsikt. Han tittar henne djupt i ögonen på en hukande gråtande Karin och frågar henne om hon vill spendera sitt liv med honom. Hon svarar JA.

Ni är perfekta för varandra, två pusselbitar som blir en. Bitar som faller på plats, och som är där för att stanna. Jag önskar er all lycka, och kan inte fatta att min älskade 22-åriga kusin som jag känt i hela mitt liv är förlovad.

I love you

ps. De har köpt en lägenhet med två våningar och två toaletter, det är vuxenpoäng. ds.

Friday

Publicerad 2011-05-13 22:00:22 i Allmänt,

och jag jobbar på. Stort powerpoint arbete ska in på måndag. Prat med min trogna vän Hedvig gav mig en bra start på denna annars barnsliga morgon.

Längtar tills imorrn, ska få träffa en saknad Angie och dricka så jäkla många drinkar, och så dansa röven av mig.

PUSS

Att flyga på moln

Publicerad 2011-05-12 23:07:21 i Allmänt,

Jag har varit så lycklig de senaste dagarna att jag nästan blivit rädd för mig själv. Varför ska allt bli liiite bättre när sommarvärmen kommer, varför trivs jag som fisken i vattnet, varför får jag ångest när jag är så här glad. Jo, därför att den jävla sitsen jag sitter i gör att allt kvävs lite inom mig. Jag hatar Amerika land, och deras regler med visum och shit. Jag hatar allt ekonomiskt. Jag älskar Amerika. Fan, jävla hat-kärlek.

Igår var jag och "fashion-gänget" som jag kallar oss, alltså min grupp som pluggar fashionbusiness på Alexander Mcqueen nya utställning på Metropolitan. Jag tappade hakan när jag såg hans nya collection.

Kvällen var ljummen, ljus och underbar. Drog mig ner mot Brooklyn, P och Joseph. Idag har det varit ännu varmare, spenderat dagen vid piren i Soho och strosat runt i Chinatown, och gosat i parket med ännu mer svenskt lösgodis från sockerbit. Nu har jag precis kommit hem. Ska spendera tid med familjen i kväll. Vill vara med dem så mycket som möjligt nu, eftersom jag kanske inte får se dem på länge om jag stannar...

Det lutar åt min älskade yoghurtglass.
Men nu, mina två senaste dagar i bilder.



Here we go again..

Publicerad 2011-05-10 18:39:12 i Allmänt,

Bra skoldag igår. Mötte upp lussan efteråt och sedan resten av familjen. Middag på Rubys på Times Square. Så var vi där igen, jag är nu en maxidress, ett par brallor och så ytterliggare ett par high heels skor rikare..

Men nu ska jag sluta. Mamma är ärligt besviken på mig, och det är fasen det sista jag vill.

Har för övrigt precis gått floden-rundan med voven i solen, pratat timmen med Hannah om kärlek och framtid. Nu ska jag göra klart mitt skolproject så jag kan unna mig en maaasssa ledighet resten av veckan. Sedan blir det joggigtur och ikväll hejdåmiddag med Karin och Freddan som lämnar oss imorgon :( buhu.

Sen ska jag skriva upp alla mina tankar på ett papper, göra pos och neg lista med att stanna här eller inte. Jag tar en dag i taget och försöker njuta över våren i världens BÄSTA stad!

Hej på er så länge!

They call her crazy latinogirl

Publicerad 2011-05-10 14:14:14 i Allmänt,

Ni vet ibland när man träffar nya människor, men det känns som man känt dem forever. Så var det när jag träffade Kris, bruttan nedan. Galen amerikan, hon är inte som en amerikan dock utan helt crazy och inte alls finspråkig. Träffade henne första dagen då jag började på Berkeley. Hade glömt min bok hemma, så frågade snällt om jag fick dela med henne. Efter mycket prat efter skolan kom det ju fram att hon känner Wellington mycket väl, och när man snackar med den tjejen är det som att prata med sig själv. Hon är fan den första amerikan jag träffat som gör till rösten när hon berättar saker, som jag då.



Inte lite underbar

Im going in for the kill.

Publicerad 2011-05-09 16:26:13 i Allmänt,

Nu drar jag mig ut i sommarvädret och till Bryant Park för att luncha med min kära mor



ps. Det finns inga bra frisörer här. Färgade håret för en vecka sen, nu är jag vithårig. fan. ds.

Tankar.

Publicerad 2011-05-09 15:28:18 i Allmänt,

För bara några veckor sen ändrades mina planer och framtid över en minut. Det kändes lite som världen gick under och jag spenderade en hel natt med att gråta. Det var nästan klart att jag skulle plugga till mitt drömcertificat till fashion event och bo kvar i mitt älskade älskade Hoboken med min mamma. Men mamma berättade för mig att hon är klar med New York för tillfället. Att jobba som vice president och vara enda kvinna i teamet är tufft som fan. Om man inte bor här kan man inte förstå hur arbetsklimatet här är, det är förskräckligt. Jag har sagt det många gånger men säger det igen. Mamma är min största förebild och jag är så jävla stolt över henne och hur långt hon kommit i livet. Samtidigt som hon jobbar röven ur sig och jag vaknar ofta mitt på natten utav att hon sitter i vardagsrummet och jobbar, fast klockan är över tre på morgonen, så kämpar hon för kvinnans rätt eftersom det är ett helvete att armbåga sig fram här om man inte har snopp.

Mitt visum åker med mamma hem och jag har 14 dagar på mig att lämna landet när hon åker. CSN hjälper mig inte med lån till min utbildning... Jag får inget visum till min utbildning heller, vilket kan vara det värsta. Jag måste ta ett degree för att få studentvisa, men jag vill inte ta ett degree, mitt degree väntar ju på mig i Sverige. Jag är inte redo att lägga så mycket pengar på en bachelor och masterutbildning här, när jag vet att jag få den i Sverige, gratis. Det är dyrt som fan att bo här och om jag ska stanna måste jag tänka ut hur jag ska göra med boende och hur det ska gå ihop rent ekonomiskt.

Jag ka till en studievägledare nu på morgon. Jag kan tydligen börja på ett degree under ett år här, det är lagom. Då ska jag läsa ledarskap och public relations. Då kommer CSN hjälpa mig. Men jag måste fortfarande ta lån när jag kommer hem... Jag får även visa till denna utbildning.

Är jag redo att lägga ner dessa pengar, är jag redo att bo 8 timmar med flyg från min familj och hoppa in i en tuff utbildning där det inte längre handlar om fashion. Som tur är har jag blivit erbjuden flera internship till nästa höst som bara handlar om fashion och event. Men jag måste fan ha en bred grund, därför måste jag plugga något mer än bara mode. För min framtids skull.

Hur ska det bli med boende? Det kostar fan att bo här. Vem ska jag bo med om jag stannar? Mina amerikanska vänner som frågar? Eller P? Det kan man ju inte, det kommer ju säkert ta slut när jag åker hem en vacker dag, kul att bli kär och sen få sitt hjärtat krossat. Jag har ju klarat av att stänga av känslor förut, kan ju göra det igen.

Jag har aldrig varit i hela mitt liv varit så kluven som jag är nu. Har ont i magen hela tiden. Jag hatar att New York är det underbaraste staden jag någsonsin varit i, att jag har träffat människor här som lever livet fullt ut och som jag älskar. Varför ska det vara så jävla svårt att leva här??? Jag får ju fan inte ens jobba här. Vad kommer hända? kommer jag flytta hem till Sverige eller stanna här ett år till...jag vet inte.

New York, hjälp mig. Jag älskar ju dig. Så mycket att jag gråter bara av tanken att inte få vara här.
Du har förändrat mig.

Shoppingsyndrom

Publicerad 2011-05-08 16:29:54 i Allmänt,

Vilken underbar dag i Soho igår! Sushi, sockerbit, chinatown, broadway, SHOPPING. Jag och Louise har nu konstaterat att vi är sjuka. Vi har shoppingsyndromet. Varje gång vi går på stan shoppar vi, för mycket. Igår kom jag hem med byxor, toppar, två väskor och så mina älskar Jeffrey Campbell skor, som jag ska ta hand om som om de vore mina barn.

Idag är det söndag. Får se vad som hittas på under denna varma dag. Måste på något sätt klämma in plugg, men det är en annan femma.

Update

Publicerad 2011-05-06 14:11:09 i Allmänt,

Jag trodde inte jag skulle bli såhär lugn och nostalgisk när Karin kom him, trodde jag skulle bli mer stressad eftersom tanken på att jag har mycket plugg och jobb när min kära är här, är så jäkla störande. Men så fort hon kom och jag fick öppna mitt lilla hjärta och prata av mig kände jag mig sådär lugn som jag bara känner mig på landet. Tror det var för att hon tog med sig så många fina minnen hit. En liten del av mig kom hit, med andra ord. Så tog hon med sig lite Skränge också, fan vad jag saknar det stället.

Karin och Freddan kom på tisdag. Mycket prat och såklart frusen yoghurtglass på kvällen. Onsdagen bjöd på skola för min del, och så lite häng med Chris innan en viktig föreläsning kl sex. Mötte sedan upp min käre Kusin och resten av familjen för finmiddag på Times Square.

Torsdag. Plåtning. Spa-plåtning i Central Park, och för första gången var jag Lisas högra hand, ingen mer assistent, bara jag. Gick och var nervös ett helt dygn innan, men plåtningen flöt på sjukt bra, och jag känner mig mer och mer "proffsig" och kunnig i denna branch, ju mer jag jobbar. Lisa var nöjd med mig och jag gick därifrån med en lättnad och ett leende på läpparna.

Idag är det fredag, ska försöka få så mycket plugg gjort som möjligt, för imorrn ska jag fasen inte öppna en bok. Ska spendera heeela dagen och kvällen med Karin, freddan och familjen. Tänkte vi skulle ha en heldag i Soho. faaaan vad mysigt. Plus att Peter kommer med senare, det kan ju inte bli en bättre dag!

Puss och kram!

Sunday

Publicerad 2011-05-02 01:56:40 i Allmänt,

Fasen! Jävla kamera. Tog ju massa supermysiga bilder på mina fina vänner under brännbolen i går och nu vill inte datorn eller kameran samarbeta med mig...

Snart ska jag fortsätta mitt maraton på Solsidan med Lussan. Man blir så jädrans glad av det.

1.) Jobb från morgon till kväll idag. Men, förjäkla roligt att jobba med event.
2.) Jag är så festsugen så jag inte vet vart jag ska ta vägen.
3.) Saknar Pins, ovanligt? Nae.
4.) På tisdag kommer min Karin och hälsar på.

NU, ska jag ha maraton.

Hej på er!

Sunday

Publicerad 2011-05-02 01:56:39 i Allmänt,

Fasen! Jävla kamera. Tog ju massa supermysiga bilder på mina fina vänner under brännbolen i går och nu vill inte datorn eller kameran samarbeta med mig...

Snart ska jag fortsätta mitt maraton på Solsidan med Lussan. Man blir så jädrans glad av det.

1.) Jobb från morgon till kväll idag. Men, förjäkla roligt att jobba med event.
2.) Jag är så festsugen så jag inte vet vart jag ska ta vägen.
3.) Saknar Pins, ovanligt? Nae.
4.) På tisdag kommer min Karin och hälsar på.

NU, ska jag ha maraton.

Hej på er!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela