bigcitylife

Monday

Publicerad 2011-02-28 16:30:30 i Allmänt,

När plugget ser ut som det gör nedan vet man att man valt rätt. Nu blir det plugg sen blir det att titta på Oscarsgalan för att få lite inspiration.

Låt mig presentera två balla grabbar

Publicerad 2011-02-28 01:01:01 i Allmänt,




Peter, Asani

Tacksam över att fått lära känna P och hans vän. Egna och extremt coola människor som ser livet på ett sätt jag aldrig kunnat göra. Efter att ha börjat umgås med P och vissa av hans vänner har jag sakta men säkert börjat uppskatta saker jag annars tagit för givet, och att ta vara på varje dag, som att det vore den sista.
Carpe diem..

Att sjunka under jorden

Publicerad 2011-02-28 00:14:52 i Allmänt,

Jag grät som ett barn igår när jag och Pinsi hade dejt. Om att hon åker hem om bara några månader och att jag mer eller mindre kommer dö då. Saknade sönder mig under veckan hon var borta, hur ska detta gå. Sen rullade vårat liv i NYC som en film i min näthinna. Första gången vi träffades en varm kväll i augusti, och allt vi än så länge har varit med om. Det var iallafall en härlig dejt och underbar sushi.

Fortsatte kvällen med barhäng med Angie, Hannah och Ajna. För att sedan åka vidare och klubba med Mikel. Jag kommer fasen inte ens nämna det här, men den tabben jag gjorde igår asså, slår alla pris, fyfan vad jag skämdes. Tro nu inte att det har med fylla att göra för det var det nämligen inte. Idag har jag ångest till max och Louise har mobbat sönder mig och skrattat röven ur sig på grund av vad jag gjorde. Jag gjorde bort mig så mycket igår att jag SPRANG till närmaste taxi och åkte hem, när Mikel skulle hänga av sig ytterklädderna...kul att förklara den i morse..

Dagen har spenderat på Manhattan. Nu blir det kvällsmys med bagels, te och solsidan.

Lördag

Publicerad 2011-02-26 21:22:45 i Allmänt,

Jag får inte dricka alkohol på en vecka. Därför blev det bio igår istället för bar. Gå och se unknown! Den var jätte braaa!

Idag har jag gått långpromenad i min absoluta favoritpark! Har man gått den rundan har man sett allt man bör se om man är i NYC. Frihetsgudinnan, Brooklynbridge, hela Manhattan och många av dess öar. Ska ta med mig mina damer dit i april på en picknick. Jag lovar att de kommer säga att det är det vackraste utsikten de någonsin sett, häftigaste om något.

Har fixat med skolgrejer nu. Men ska nu ta en paus och göra mig iordning och sluta äta så jävla mycket godis. Skyller på mens. Imorrn ska jag komma igång med springandet igen, på måndag iaf. Hade som vana att springa 30 min varje morgon i flera veckor, mådde så grymt bra av det. Nu blir det sushi med en nyhemkommen Pinsi, färsk från San Fransisco. Sen får vi väl la se vart kvällen tar oss. Skönt är det att ha henne hemma iallafall.

Between us

Publicerad 2011-02-25 21:56:54 i Allmänt,

Jag fick post igår. Ett brev från London. Det låg ett armband i, det syns inte på bilden med det står Internos på, det betyder between us. Mellan oss, bandet mellan vänskap som aldrig kommer ta slut. Hon bor i London, jag är New York, bådas liv har förändrats rätt så mycket kan man säga. VI har förändrats, växt i oss själva och vuxit upp. Jag ska tamigfan aldrig ta av mig armbandet. Om en månad är hon här och det känns för jävla underbart.

Från mig till er mina saknade

Publicerad 2011-02-25 21:21:36 i Allmänt,

Ibland kommer glömmer jag bort hur mycket jag faktiskt saknar att ha mina vänner från Sverige runt om mig. Jag saknar era fina insidor, och jag blir galen av att inte ha sett er på så länge. Jag är så bortskämd med att ha så äkta vänner som ni, och för ett tag glömde jag bort att vara kräsen med vänner. Jag kom på mig själv med att vara med människor jag annars aldrig skulle ha varit med, och att vara med människor som inte får en att känna ren lycka är åt helvete.

Idag tänker jag på er otroligt mycket. Älskar er av hela mitt hjärta.

I never wanna see yah suffer

Publicerad 2011-02-25 02:42:06 i Allmänt,

Oj jäklar vad tiden rinner iväg. I onsdags var det fix till hundra som gällde. Gick och vaccinerade mig, eftersom alla dessa skolor här kräver att man typ är vaccinerad mot ALLT, jag visste inte ens att det fanns så mycket att skydda sig mot. Sen vart det en massa annat skolfix på stan. Jag har sprungit runt som en tok i färg och konst butiker. Vårt finalexam i skolan är att skapa outfits till en "runwayshow" eller till "kändisar" och allt måste vara genomtänkt till tusen. Vi ska skaffa oss varsinn inspirationboard där vi ska nåla upp allt som inspirerar oss. Bilder, texter, tygsycken, you name it. Sen måste vi även ha med oss en massa färgförslag, det är därför jag springer runt i färgaffärer för att få tag på färgexempel på små papperslappar. Mycket spring i storstaden men haha fan vad detta slår alla slutprov jag någonsin haft. Mina kurser är att dö för.

Onsdagskvällen spenderades i skolan. Tog sedan sen tunnelbana till Brooklyn och sov hos Peter. Torsdagen spenderades hos farbror doktor i cirkus tre timmar, sen promenad med Shaman. Har laddat upp med godis i största hugg och ska ha myskväll. Så imorrn vankas det utgång. Bra.

 

Uppis

Publicerad 2011-02-22 17:13:53 i Allmänt,

Lady Gaga var GRYM!

Idag är det full rulle, ska in till stan och fixa med vaccinationer hit och dit och en massa skolgöra. Ikväll börjar en ny kurs på FIT, hoppas den är lika bra som den andra.

Pöss

Monday

Publicerad 2011-02-21 16:08:16 i Allmänt,

Förbannat mysig lördagskväll hemma hos Natha! Tacos, åtta glada tjejer, och en massa spel. Underbart att kunna ha sådana kvällar också.

och igår var det söndag. Spenderade den med mamma i Greenwich village. En massa mat, fika och strosande i vårsolen. Kvällen blev galet spontan men så jäkla bra.

Bajsväder idag. Men ikväll blir det Lady Gaga, och det ska bara blir så sjukt jäkla kul!

Saturday

Publicerad 2011-02-19 16:07:51 i Allmänt,

Riktigt skoj utgång igårkväll. Lite synd att jag inte fick träffa Hollistergänget och Mikel som var bestämt men det är inte så smidigt om en är downtown och den andra uptown. Det är ju inte som åatan direkt där man kan mötas upp vid Yngves och säga Hajhaj om man är på två olika klubbar. Fan vår ångest bara jag skriver om ågatan.

Det var 18 grader här igår! Sommar! Så det blev fika i Bryant Park och en massa shoppping samt sushi. Framåt kvällen åkte jag in till union square och mötte upp Madde och Natha på Vapiano för lite vin, sen vidare till en bar för lite mer förkrök, och sedan till en annan bar där det bjöds på gamla hits som vi så fult dansade och körde loss till på dansgolvet. Sen drog vi oss alla till Covet där svennegängen plus Emelyne ;) befann sig och festade vidare. Sen drog vi oss till Nikki Beach, herre gud vad man rör sig runt när man rabblar upp ställena man var på dagen efter. Hemfärden är en annan visa. Mellan tre och halv fyra drog sig jag och Makke hemåt till Hoboken. Skönt att slippa taxi och tunnelbana då han körde. Men, efter en halvtimma fastnar vi i kö på grund av olycka och polisen säger att detta kan ta lång tid. Kul. Jag är hungrig som in i helvete, trött som jag vet inte vad och så en fylla och lite illamående på det. Med motorn avstängd och med lite musik i bakgrunden gör jag det bekvämt och somnar. Efter en timma och tjugo minuter (!!!) börjar kön röra på sig.

Somnade alltför sent och gick upp alltför tidigt. Sliten Emma. Men har börjat dagen bra med hallon till frukost och så the Hills. Om ett tag kommer Angie hit och myser med mig. Ikväll åker jag över till Natha på tjejmiddag, jag hörde något om att drinkar skulle vara inblandat. Jag tror jag hålller mig till kranvattnet.

Puss och hej

Bieber Fever

Publicerad 2011-02-18 16:31:40 i Allmänt,

Japp. Lussan och jag nörda den filmen på bion igår, och vad kan jag säga. Jag fick tårar i ögonen, gåshud och satt som ett fån med ett stort leende på läpparna under hela filmen. Om han bara hade vart lite äldre hade han fasen vart på top listan till "vill ha som pojkvän". Nu får jag helt enkelt ta och vänta några år, men det är det så värt. För den som väntar på något gott...

Orlando

Publicerad 2011-02-17 21:29:26 i Allmänt,

Jag blev kär i Florida efter Miamibesöket. Så om en månad åker vi tillbaka, fast denna gång till Orlando. TACK MAMMA! läääängtar!

Louise Karlsson pyssling

Publicerad 2011-02-17 21:23:42 i Allmänt,

Hahahahahahaha! Louise är så jäkla rolig ibland. Hon har berättat om en tjej i hennes klass som är hennes "stalker". Tydligen skitjobbig och ska alltid vara där Louise är och vill alltid vara med henne, och hon blir tyligen jätte svartsjuk när Lussan hänger med andra. Me lussan är för snäll för att bara säga ifrån utan hon hittar på en massa lögner när stalkern frågar om de ska hänga.

Idag är det vår här så jag och louise bestämde oss för att göra något efter hennes skola och sen gå på bio i city och bara mysa. Hon ringde nyss och berättade att stalkern frågat om de skulle göra något efter skolan. Jag har hört de flesta bortförklaringar om varför Lussan inte kan ses och av någon konstig anledning är jag alltid inblandad men den här tog fasen första pris.

- Stalkern kom precis fram. Fan vad hon är jobbig. Hon fråga om vi skulle ses efter skolan.
- Vad sa du för ngt?
- Aee jag sa att jag skulle in till Manhattan med min syster och ta lite sprutor.

Herregud vad roligt det lät. Älskade lilla vän hahah!

9:59

Publicerad 2011-02-17 16:01:38 i Allmänt,

Ojojoj, vad det var längesen nu. Dags att bjuda på ett bamseinlägg. I natt drömde jag btw att floden vid mitt hus här i NYC bjöd på en tsunami. Just nu läser jag en bok som heter the Secret som kort och gott handlar om att ens egna tankar styr vårt öde. Så mitt under tsunamin (tror till och med jag var under vattnet) börjar jag tänka på the secret, jag tänkte att jag sände ut mina tankar till universum som sa neej neej jag ska inte dö, jag ska inte dö, stoppa tsunamin stoppa tsunamin. Vet ni vad? det funka haha, helt plötsligt försvann tsunamin och vi gick in och bytte kläder, tog färjan in till city och åt middag. Just det, Lovisa och Malin hade kommit nu också, heddan med för den delen. Knasig dröm.

I lördagskväll kom som sagt Pinsi och Mel hit. Underbar kväll hemms hos mig med mat, te, tjejsnack och en himla massa skönhetsfix.



Söndagen spenderades med Madde och Natha. Madde är aupair hos två gaypappor på upper west side. Galen jävla byggnad med egen biosalong. Så vi bokade den, köpte godis och glass och hade filmmaraton hela dagen lång. Galet nice!

Måndagen/alla hjärtans dag. Tog en långpromenad med Shaman i vårvädret. Åkte in till Bryant Park för en utomhusfika med Lussan. Kvällen spenderades sedan på favvorestaurangen här i Hoboken. Började även distanskursen denna dag.

Tisdagen. Jobb hela förmiddagen. Åkte ner till Soho och träffade min saknade Sierra, spendeade resten av dagen med henne.

Onsdag. Träffade Peter. Började FIT och fyfaaaan vad roligt det var. Vilken kurs, vilken lärare, vilka kontakter. Känner på mig att denna fashion styling kurs kan vara det roligaste på länge!

Big love. /Emma

Update

Publicerad 2011-02-15 19:22:32 i Allmänt,

Lång update om de senaste dagarna kommer nog ikväll. Haft full rulle, nu när plugg har börjat å så. Förmiddagen bestod av jobb. Nu ska jag åka och chilla i Soho med min saknade Sierra.

Kärlekens dag slutade inte riktigt som jag tänkt mig igår. En liten besvikelse, en liten tår, en liten tanke. Men den spenderades iaf med andra människor jag älskar, även om jag velat spendera just den dagen med en speciell person. Men men, man kan ju inte få allt som man säger.

Big love, /Emma

Du är underbar

Publicerad 2011-02-15 02:41:53 i Allmänt,

Läste www.livinglondon.blogg.se imorse. Blev varm om hjärtat och så glad. Malin är en vacker person, och så rörd över en text har jag aldrig blivit. Du är allt och lite till och jag älskar dig från London till NYC och mycket mycket mer.

Saturday

Publicerad 2011-02-13 00:13:27 i Allmänt,

Åkte hem till Pinsi igårkväll, där blev det en jäkla massa vin och en jäkla massa sushi, jäkla massa prat och hade det bara jäkla underbart. Seeen drog vi vidare till vår kära lebbklubb för mer drinkar, och där kom även vår kära Mell och började kvällen med oss. Sen tog vi taxi upp mot Lavo, sen tog vi taxi ner mot Tenjune, sen tog vi taxi till Avenue och 1oak, sen kissade vi på en pizzeria, sen tog Lindsey och jag taxi hem til Brooklyn. Mycket pengar gick till taxi och dricka under denna kväll. När vi väl kom hem åt vi nudlar, ärtor, mas, kalla makaroner, och senig kycklig, på golvet. Vid sex somnade vi nöjda och belåtna.




Mell och Pinsi



Om alla hade en Pinsi i sin omgivning skulle nog livet bli himla mycket lättare, roligare om något. Hon är one of a kind och det händer ofta att jag nästan kissar på mig av skratt på grund av allt hon gör och säger. I morse åt vi våfflor och blåbär, jag vänder huvudet till och möts sedan av en vacker syn.



Nu ska jag hoppa in i duschen, dricka en liter vatten, ta en panodil, och invänta ungarna från igårkväll. Det vankas ansiktsbehandlingar, te och gossip.

Big love. / Emma

Lycklig!!

Publicerad 2011-02-10 22:56:21 i Allmänt,

Har haft ett underbart dygn i Brooklyn, helt jäkla underbart! Nu är jag hemma trött som satan. Har precis tagit en sväng med Shaman i solen längs ån. Nu ska jag plocka ihop lite kurser och söka in till Berkely College, det gick så bra igår när jag var där. Inga problem att komma in iallafall. Sen att jag hittat klockrena ledarskaps/fashion/marketing kurser där gör ju inte saken sämre. Känner att jag är jädrans effektiv. Första halvåret blidde det skönhetsskola på Aveda, de första månaderna på denna termin blir det Fashion institute och de sista månaderna blir det Berkeley. Plus att jag vid sidan om läser en distanskurs från Sverige. Älskar känslan av att göra något nyttigt och meningsfullt.

Imorrn blir det utgång så det bara skriker om det. Fan vad jag är pepp! och fan vad det ska bli gott att äta sushi med halvan som jag saaaaaaaaknar imorrn!

7:46

Publicerad 2011-02-10 01:48:25 i Allmänt,

Mysmorgon. Intervju på Berkeley. Shopping med mamma. God mat. Nu - åka till Peter. Laddat över bajsbra musik i ipoden som gör turen med tunnelbanan något lättare.

Puss.

Staden som tar mig med storm

Publicerad 2011-02-09 14:51:27 i Allmänt,

Det är under vissa ögonblick det känns som vinden susar igenom min kropp, jag känner mig lätt som en fjäder, ögonlocken stängs och det enda jag tänker på är här och nu. Den känslan har bara hänt här i New York ett par gånger. Det kan vara när jag åker i taxin hem från pathen en tidig morgon efter en klockren utekväll. Turen hem till mig är längs vattnet, och utsikten över Empire och alla andra höghus i soluppgången när man fortfarande är lite smålullig är så jävla oslagbart.

Jag har fått det flera gånger då jag ska möta upp Pinsi i Downtown, soho, lower east/west etc. Om jag vet att jag ska spendera min dag i Soho, där allt är chill, männisorna är modeinriktade, slappa och sköna klär man sig på ett speciellt sätt. Jag får ett sug i magen när jag går med solbrillorna i Soho och går förbi små söta hus, alla dessa balla människor, fik, barer (barhäng downtown is tha shit) alla second hand butiker, broadway och alla affärer där. Då mina vänner, suger det gött i magen.

Det fina med NYC är det finns som olika världar här. Det bästa exemplet är downtownvärlden och uptownvärlden. Chillvärlden Vs Snobbvärlden. Barhänga downtown, klubba updown. Gå i små söta affärer downtown, fingå på femte avenyn uptown. Fattar ni påängen? Igår fick jag uptownsug. Jag åkte in till stan för att shoppa framåt eftermiddagen. Hade en bra känsla i magen, det var sol och jag var bra humör. Hälsa på Peter på jobbet och köpte lite luck till han, fortsatte till femte avenyn. Med en chailate i handen, enorma hus på sidorna, många härliga fynd och smockfullt med människor. Jag fick sug.

Sen mötte jag upp Natha för kvällsfika. Härlig dag.

9:49

Publicerad 2011-02-08 16:04:28 i Allmänt,

ÅÅÅÅH det har vart så underbart härliga dagar på senaste tiden, med sol och vårkänsla! Igår tog jag en lång skypedejt med Lovisa, underbart, fantastiskt! Sen gick jag en långpromenad med min nya vän (bild nedan). Eftersom det är lite ensamt att powerwalka själv, tar jag med mig Shaman. Då saknar jag inte Huo lika mycket heller. Det kom till och med en liten tår igår när vi stannade och lekte, han och jag. Jag har verkligen saknat att ha djur runt om mig. Åkte sedan till Brooklyn och hängde med Natha och Pinsi plus deras galna barn (lindseys).



Idag tar jag med lillkillen på en till promenad.

På tal om något annat. Söndagskvällen började ju med fotboll och en massa öl på en bra i Soho. Det slutade med att jag, Pinsi och Angelica gick till två lebbklubar. Lite klockrent om man säger så. Dit ska vi alla tillbaka inom kort om jag säger så.

Big love. / Emma

Robyn

Publicerad 2011-02-06 16:14:27 i Allmänt,

Angelica och hennes lag vann igår, woho! Var nog mycket för att jag, Pinsi och Mel satt jag hejja. Go Angie, go go go Angie! Robyn senare på kvällen var huuuuur bra som helst. Hennes röst, hennes charm, hennes stil, ALLT! Så bra!

Idag är det sol och värme här. Så det blir en tur in till stan, sen lite jobb och ikväll möter jag upp tjejerna för lite barhäng, öl och fotboll.

God söndag allihoppa

Thursday-friday

Publicerad 2011-02-05 15:00:11 i Allmänt,

I torsdags åkte jag downtown till Brooklyn för att träffa Peter. C tåget dit ner tycker jag är riktigt jäkla obehalig. Det tar mig cirka en och en halv timme att ta mig dit, så långt ut i ingenstans bor han. Lite läskigt område är det allt, och varje bil som åker förbi tutar och saktar in bredvid en och försöker få in en med lite halvsliskiga kommentarer. Jag springer alltid som en dåre från stationen till hans hus. Men den här gången skulle jag inte hem dit utan tills hans kompis där han och hans kompisar hängde. Om man jämför med hur dem "hänger" eller hur jag och mina kompisar hänger som betyder typ ta en chailatte, prata gossip eller mysa med tända ljus blir man lite skrattfärdig. När jag kommer in sitter ett stort gäng på en massa filtar på golvet, det enda ljus som är tänt är ett dovt blått ljus i taket och en julgransslinga som är uppnitad på väggen. (Han som bor där bor ensam och har inte lagt ner så mycket tid på inredning.) Det luktar Weed och brända nudlar. Bob Marley spelas ur högtalarna, och när vi kommer in börjar peter med att presentera mig för alla. Det var inte så att dem sa ååh trevligt att träffas. Det lät mer såhär: Yo, oh man your blooonde!!!!! Sen pratade dem ghettoslang under alla konversationer så jag fick säga vavavavavavava miljoner ggr. Jag vet att dem fick ett intryck av "tjejen som är lite finare än andra" då jag snällt tackade nej till weed och brända nudlar, och satte mig på en stol istället för på golvet.

Peter märkte nog att jag kände mig mer obehaglig än behaglig, så vi drog tidigt hem till honom för käk och film. När vi skulle gå ropar peter laaaater fam!! till gruppen på filtarna. Då tänkte jag att jag skulle göra ett bra intryck för en gång skull, så jag går fram till var och en och ger dem en bamsekram (???! herregud) och säger det var såå trevligt att träffas. En del gav mig ett öhhhh, och en del gav mig en frågande kram tillbaka. Peter står i dörröppningen och asgarvar. Snacka om att försöka men att bara fortsätta göra knasiga intryck. Jag är väl inte helt enkelt som hans vänner.

Idag är det lördag. Ska agera lite hundvakt, luncha med Lindsey, hejja på Angie som spelar handbollsfinal, och sen ikväll blir det konsert, Robyn! En himlans fin dag det här!

Punkt.

Publicerad 2011-02-03 21:31:16 i Allmänt,

Jag ska skriva en bok tänkte jag. Jag vet typ vad den ska handla om, och nu har jag också himla mycket inspiration. Bara att börja då då.

Himla trevligt egentligen. Älskar när jag får för mig lite spontana saker.

Nu ska jag handla, sen föhoppningsvis träffa Peter. Miss!

Byebye

Home

Publicerad 2011-02-03 15:28:06 i Allmänt,

Nu är jag hemma igen. Lite mer bränd bara, nej men jävlar i havet vad man steker på som Skandinav fast man vet att Spf 4 är på tok för lite. Ändå ligger jag kvar och intalar mig själv att det är pepparkaksbrun jag kommer bli, fast jag vet att jag måste ha högre jävla faktor än FYRA för att ens få en fin färg. Min hy pallar inte trycket. Men det är nästan så man får en liten tår i ögat nu när jag är hemma. Så avkopplad jag varit under denna semester var länge sedan jag var. Miami var över förväntan. Så vackert, så varmt, vita stränder, blått hav, god mat.

Men det är inte så fy skam här heller.
Ska packa upp sen kommer bilder.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela