bigcitylife

This is life.

Publicerad 2010-09-30 03:57:38 i Allmänt,

Louise och jag har sprungit längs floden. Fick en frihetskänsla i kroppen, och både hon och jag fatta hur hemma vi känner oss här borta. Nu är jag alldeles skakig, trött, men lugn i kroppen. Bjuder på bilder som får mig att bli ännu varmare inombords. Mitt älskade älskade New York.





Natti. // Emma

Tuesday 8:48

Publicerad 2010-09-29 02:52:41 i Allmänt,

Idag gjorde alla seniour ansiktbehandlingar på oss. På torsdag ska vi göra på dom. Om två veckor ska jag ha mitt första stora practical exam. Nu jävlar ska jag stå i.

Dagen har rullat på bra som bara den. Har fått mycket gjort nu på kvällskvisten. Hann bara komma innanför dörren innan min Lovisa ringde. Det har nog aldrig hänt att vi pratat under timmen. Vi kan prata vi. Har fått en massa flashbacks från lilla linkan på sistonde. Det är så läskigt när jag tänker tillbaka på hur mitt liv såg ut då. Ska bli så kul att komma tillbaka och se hur mitt liv kommer se ut då. Det första efter att jag träffat mina saknade är att gå stångån runt och dra en fetisutgång till Platå och skratta lite åt stället ;) om jag får som jag vill ska utekvällarna sluta som de ibland gjorde innan jag flytta.

Ska plugga skiten ur mig denna vecka, har ett BIG prov på tisdag. Därför ser jag extra mycket fram emot söndag då jag ska leka med min fina Lindseyplutta.

Natti Natti

Update ang. MOMA

Publicerad 2010-09-28 01:51:58 i Allmänt,

Guud så dum jag kände mig idag. Haha, jag var tvungen att låtsas vara intresserad av alla tavlorna vi kollade på. Jag bryr mig verkligen inte ett piss om hur känd eller begåvad konstnären är, jag ser finare tavlor på IKEA ärligt talat. Men Welli däremot älskar tydligen konst så han gick igenom varenda detalj på varje tavla, och museumet hade SEX våningar. Trodde jag skulle dö lite där ett tag, men jag låtsasnickade lite fint till varje tavla jag passerade, och hojtade till när vi kom till Picasso, den enda konstnären jag kände igen. Men han är allt förbannat mys att umgås med ändå, så min kväll får 5 av 5 toast.



/ Emma

Lördagkväll i city

Publicerad 2010-09-26 16:25:44 i Allmänt,

Har tagit hem ett av de ansiktsmärkena vi använder, Other peace heter det och tror det skulle passa Louise hy. Så hon ska få sig en hel ansiktsbehandling imorrn, med extractons och hela köret. Tog även hem lite oljor, så mamma ska få sig massagen vi lärt oss de senaste dagarna. Igår när jag kom hem från skolan hade jag lägenheten för mig själv. Satte på mig musik, åt onyttigt, tog en lång dusch, stressa. In till Manhattan. Bilderna från igår får tala för sig själv.

I eftermiddag blir det mys med Fillippa och Lindsey. Vi avslutar dagen med middag på någon mysig restaurang på Manhattan.



Big love. // Emma

9:44

Publicerad 2010-09-24 03:46:12 i Allmänt,

Tjohho!

Idag har det varit en riktigt bra dag! Var helt död i huvudet efter allt nytt vi lärde oss i skolan idag. Men det är fruktansvärt kul och snart ska vi börja ta med oss modeller till skolan att öva på. Jag är avundsjuk på mina modeller eftersom det kommer bli så jäkla grymt för dom! Måste nämna vad vi lärde oss idag; Balancing treatment, ett steg i en ansiktsbehandling där man arbetar med aromer och dofter. EXTRACTIONS! Hela förmiddagen fick jag lära mig hur man på bästa sätt tömmer porer, finnar, black/white heads, pimples, papules, pustules, comedones, milias och en massa annat som finns i ansiktet. Vet inte vad allt heter på svenska. Men jag har tömt allt som innehåller pus och blood. Alltså var och blod. MYSIGT VA :) haha.. Framåt eftermiddagen kom vi till massagedelen, vilket vi kommer fortsätta med i morgon. Sen i morgoneftermiddag är den makeup-tid. Var nere i affären nyss och köpte en massa sminkgrejer som kommer behövas. Det stod lösögonfransar på listan så jag antar att det är en lite mer dramatisk sminkning vi ska göra imorrn. Woho!

Annars längtar jag till helgen som antagligen kommer innehålla mycket fint och mina sovmorgnar såklart.



Godnatt Sverige.

// Emma

Thursday

Publicerad 2010-09-23 13:15:42 i Allmänt,

Förlåt för dålig uppis och att det inte blir så mycket bilder. Men nu om dagarna vidgar jag inte mina vyer så himla mycket om man säger så haha. Men imorgon tänkte jag ta med kameran till skolan. Jag är fortfarande halvt sjuk för dem som vill veta, och igår när vi skulle göra ansiktsbehandlingar med ånga trodde jag att jag skulle kvävas. Kunde verkligen inte andas under ångan, men annars var det skönt och det gick även bra när det var min tur att agera hudvårdsterapeut. Snart ska vi ha praktiskt test på Intro ett, vilket känns lite nervöst. Idag mina kära vänner ska vi lära oss extractions, vilket kanske inte är så himla fräscht.

Nu ska jag ta och dra på mig mina fula svarta kläder jag måste ha i skolan.

Big love. // Emma

and I told you to patience and I told you to be better

Publicerad 2010-09-22 13:06:05 i Allmänt,

Hahah aee fyfan vilken pina det måste ha varit att ha mig i skolan igår. Alla måste ha stört sönder sig på att jag ens gick dit och smittade ner alla. Men om man är borta en dag missar man hur mycket som helst, och om man är borta dras det av något som kallas your pool of hours, vilket inte är bra. Men föreläsningen var sjukt kul, hon berättade om lash extensions, och jag är hur pepp som helst att ta den kursen i vår på Aveda, frågan är om det verkligen är värt pengarna. Sen på eftermiddagen började jag sjukna till direkt, så fick verkligen koncentrera mig för att inte somna.

När skolan var slut drog jag på mig lite smink, och bytte kläder från den svarta uniformen till något mer mänskligt. Åkte in till Bryant Park och läste och bara myste. Min favorit park. Sen mötte jag upp Wellington. Underbart att få vara inne i smeten igen.

Idag ska vi göra ansiktsbehandlingar hela förmiddagen. Skönt att få vara praktisk.

Big love. // Emma

Skola och museum (?)

Publicerad 2010-09-21 13:41:47 i Allmänt,

Jag kan inte gå en meter utan en näsduk, och nyser gör jag så fort jag rör mig. Kul att sitta såhär i skolan idag. Plus att det kommer en makeup-artist och ska föreläsa hela förmiddagen. Jag kommer störa denna människa och hela klassen känner jag på mig. Det jag hatar med skolan är all packning man får bära på fram och tillbaka. Böckerna är skittunga och eftersom man måste lära känna alla produkter, måste man bära hem dem varje dag också. Plus att jag har med mig både ombyte och smink idag. Wellington messa igår och fråga om jag kunde hjälpa honom att välja ut en bra ansiktsprodukts-serie till han. Hehe.. proffset här, så ska nog kunna hjälpa han. Sen kunde jag inte låta blir att skratta lite när han fråga om vi skulle avsluta kvällen med en tripp till ett musem som heter MOMA. Ska tydligen vara bra, så vi kör på det. Dock känner jag att jag skulle behöva sova, men men. 
Plugget tills imorrn får jag helt enkelt göra i Bryant Park i väntan på att han ska sluta. Så ser eftermiddagen med pajjasen nedan ut.



Hörs mer imorgon.

Puss Sverige. // Emma

....

Publicerad 2010-09-20 23:50:12 i Allmänt,

Har suttit ute på min ballkong i solen tillsammans med jordbubbar och keso (förbannat gott tillsammans) och pluggat. Nu ska jag ta en kall dusch och fixa med annat. Bilderna nedan är från igår då lussan och jag tog en powerwalk längs ån.





Big love. / Emma

Monday

Publicerad 2010-09-20 18:40:32 i Allmänt,

Jag är helt död, har inte sovit bra på hur länge som helst känns det som. Så nu har mitt immunförsvar pajjat totalt, och jag börjar bli förkyld. Sov tre timmar lör-sön eftersom jag iprincip inte kan sova med alkohol i kroppen. Sen igår kväll då jag var som mest död, vart det bestämt att Wellington skulle komma förbi en stund. Men jag visste såklart att "komma förbi en stund" skulle betyda stanna halva natten. Som det blir när jag bor i Hoboken och han i Brooklyn. Så även denna natt resulterade i få timmars sömn. Men hade en mysig kväll iallafall.

Imorse var jag och mamma hos tandläkaren. Ska bleka mina tänder. Sen satte vi oss på en mysig restaurang och käka. Nu ska jag dricka te och burra in mig i sängen. Har skrivning imorrn och känner mig inte jätte förberedd. Sen ikväll ska jag träna ansiktsbehandling på mammsen.

Big love. // Emma

Saturday eve @ Manhattan

Publicerad 2010-09-19 15:36:21 i Allmänt,

Bakis. Men det gör inget, ska lägga mig i sängen med godis och glass som blev över från igår och plugga. Sen ska jag ut och gå längs floden, gjorde det jämt då vi precis kom hit. Saknar det, så det får det bli idag.

Bilderna får sammanfatta min härliga kväll igår. Det som nästan toppade allt var när jag och Angie åkte cab mellan en nattklubb till en annan. Att åka genom Manhattan en natt i en öppen bil med hög musik är som taget ur en film.



Big love. // Emma

P E P P!

Publicerad 2010-09-19 01:43:05 i Allmänt,

Musiken är på högsta nivå, solen har gått ner, Manhattan är upplyst. Provar klänningar men vet inte vilken jag ska ha. Snart kommer Fillippa hit och gör sig iordning samt hjälper mig med maten.

Nu ska jag öppna vinet.

Ha en underbar lördagskväll allihoppa.

Man lär sig något nytt varje dag..

Publicerad 2010-09-18 13:10:24 i Allmänt,

Sitter och äter frukost med mamma nu. Så jäkla skönt att hon är hemma nu, och att hon gick upp halv sju för att äta frukost med mig. Fast det är lördag. Gårkvällen var mysig. Gick ut och åt mexikanskt och sen frossa i allt godis som mamma köpt me sig från Sverige. Hon tog mina ord bokstavligt när jag bad henne köpa MYCKET. Ska ta med mig till skolan och bjuda på lite Sverige.



Hahahaha. I förrgår. Allie (Alison) var på G igen. På rasten gick jag Allie, Maria, Jasmine, Kelly och jag för att köpa kaffe. Jas, jag och Kelly är runt samma ålder, Allie är 30 och Maria 46, men dem beter sig som oss, speciellt Allie. Hon är så sjukt underbar. Hon säger alltid att jag är hennes baby. Men iaf, när vi står i kön frågar de om min dejt igen, hur det går och om vi ska ses igen osv. Helt plötsligt frågar Kelly.

- Is he circumsized?
Då hon sa det så fort såg Allie hur jag såg ut som ett frågetecken, och började förklara vad det betydde. Hon började med att fråga om hans penis såg ut som en elefantsnabel eller mer som en speciell amerikansk blomma (?). När jag inte fatta vilken blomma hon mena, fråga hon sött. " okej Emma, är det en massa extra skin när du leker med den"?

När vi kom i klassrummet, hör jag hur Allie börjar rita. Sen knackar hon mig på axeln och visar sitt konstverk. Sen säger hon att den vänstra bilden är en normal amerikansk penis, medan den högra är en svensk. Sen kommer lilla Maria in i bilden och ritar till en massa detaljer som hon tyckte saknades på bilderna.

Dem är så söta så.



Big love. // Emma

Friday

Publicerad 2010-09-17 13:02:43 i Allmänt,

Jag går upp först av alla i familjen nu, och jag är inte överlycklig när jag kliver upp ur sängen direkt. Till och med jag som är en morgonmänniska lider numera av att gå upp halv sju. Igår gick jag upp vid solnedgången och humöret ändrades från det att jag gick från badrummet till köket. Som varje morgon. Igår var utsikten galet vacker, och det slutade med att jag ut på balkongen och bara tog in allt jag såg. Intryck, lugnet, jaa allt. Nu har jag fattat vad en bra start på dagen är.



Idag är det makeup-dag som gäller i skolan. När jag kommer hem är mamma hemma! Woho! Längtat som en galning efter henne. Det är ju töntigt hur mycket jag längtar efter det där svenska godiset hon har med sig också.. Mammas nya regel gillar jag starkt. Fredagkväll är lika med käka ute kväll. Sen är det bara imorgon kvar innan jag får sovmorgon.

Big love. /Emma

Wohhoo

Publicerad 2010-09-16 00:13:33 i Allmänt,

Jag börjar verkligen komma in i skolan nu, och de senaste dagarna har jag gått därifrån med ett löjligt stort leende på läpparna. Det är fortfarande mycket hemmastudier men de senaste dagarna har jag ändrat inställnig helt. Jag pluggar trots allt för min egen och mina "framtida" kunders skull. Det är så sjukt stor skillnad mellan plugget man hade på gymnasiet och det jag har nu. Nu pluggar jag för för fasen makeup och hudvård och ikväll är mitt plugg att gå igenom det vi gjorde idag, vilket är att göra början på en riktig ansiktsbehandling, hur kul är liksom inte det. Har till och med tagit hem Avedas produkter. Allt är så sjukt proffisionellt, och jag är pepp på att plugga för att bli en så bra hudterapeut och makeup-artist som möjligt.

Sen gick provet så jävla bra. JAG ÄR PÅ G!

Nu ska jag njuta av Hoboken och det fina vädret. Sen ska jag plugga. Imorrn ska jag nog träffa Juicy boy. Längtar!

Big love. // Emma

Natti natti

Publicerad 2010-09-14 03:20:50 i Allmänt,

Det har vart en låång dag. Är helt slut nu, ska lägga mig för att vara utvilad imorrn. Efter ett långt sommarlov hade jag glömt bort hur jobbigt det faktiskt är att gå upp vid halv sju.

Btw så saknar jag sönder mig på mamma. Vill att hon ska komma hem nu. Hon är i Sverige och jobbar för en vecka, jag längtar tills på fredag då hon och min svenska tjocka godispåse fullt med mina svenska favvisar kommer hit.

Godnatt.

Monday

Publicerad 2010-09-13 15:49:42 i Allmänt,

Har precis ätit frukost. Ska nu sätta mig och plugga, sen gymmet, sen plugg, sen fix, sen stan. Hoppas att jag blir klar med allt det där idag. Skulle sitta fint för själen.

Pratade med mormor för första gången i telefonen sen vi flyttade hit. Jag saknar henne verkligen så sjukt mycket. Började gråta när jag hörde hennes röst. Min älskade mormor.

Inatt drömde jag att Hedvig kom hit och hälsade på, så när jag vaknade var jag tvungen att se efter om hon fortfarande låg och sov i bäddsoffan bredvid mig. Men det gjorde hon inte, det var ju bara en dröm. Men när jag loggar in på datorn ser jag att hon äntligen bokat flyg hit. Den 12:e November kommer hon hit till mig. Ungen får dock räkna med att hjälpa mig med plugg ;) Sen får hon räkna med kramkalas.



Älskar dig

Soho

Publicerad 2010-09-13 02:45:30 i Allmänt,

Kändes lyxigt att äntligen få ta sovmorgon imorse, ställde dock klockan eftersom jag trodde att jag skulle möta upp damerna vid tolv men icke. Var duktig och pluggade istället. Har inte alls panik inför skrivningen längre, det känns som det börjar sätta sig i huvudet nu. Det kommer gå galant.

Framåt eftermiddagen drog jag mig mot mitt kära Soho. Trodde jag hade riktigt bra koll på det stället eftersom skolan är där och jag faktiskt spenderar fem dagar i veckan där. Men idag gick jag vilse, men efter bra vägbeskrivning mötte jag upp tjejerna på Sohos underbara shoppinggata och spenderade eftermiddagen där. Nu är jag hemma och ska äta en massa onyttigheter och se film. Söndagsmys.

Sen så ser jag fram emot lördag!! Då blir det middag och drink hos mig. Är sugen på en utgång som bara NYC kan ge mig. Puss på det.

Mysungarna



Big love. // Emma

Pam

Publicerad 2010-09-12 04:40:07 i Allmänt,

Min lärare heter Pam, hon är 65 år, har svart page, rött läppstift och alltid svart tight fodral. Hon är den snyggaste och mest välvårdade 65-årig jag vet. När hon först klev in i klassrummet blev jag livrädd eftersom hon ser så sjukt sträng ut. Men nu älskar hela klassen henne. Det är Pam och Alison som står för alla tokheter och som får hela klassen att skratta då hjärnan klockan 4 känns mer eller mindre bränd. Idag drog de varsinn historia.

Pam slutar teorin för att berätta en tanke hon bara inte längre kan hålla inne.

- Jag har tänkt på en sak som gör mig så jävla förbannad. Det är alla jävla karlar (hon svär och säger jesus Maria hela tiden) som sitter på tunnelbanan och särar på benen. Sen om det står en gravid kvinna eller en äldre dam framför sitter dem ändå kvar med sina särade ben och ser så tillfredsställda ut. När jag gått i pension ska jag ringa alla er. Då ska vi sätta på oss våra svarta uniformer, trycka en t-shirt där det står BE NICE på. Sätta oss i tunnelbanan vid 4 på morgonen, och sitta knee to knee så att ingen annan får plats. Vi ska sära på våra ben så jävla mycket att karlarna inte får plats. And then were gonna ride the train all day.

Imorse var det en som satt sådär. Vet ni vad jag gjorde? Jag stirrade på hans snopp så mycket att han till slut slutade sära så mycket på benen. Wola, mer plats åt de gamla.

Alison vill höra detaljer om min dejt.

- Jag kommer inte skälla på dig om ni hade sex på andra dejten Emma. Så var bara ärlig. För av egna erfarenheter är det bra att vänta. Jag lät min man vänta ett bra tag!
- Ahhaa hur länge då då?
- 3 dagar efter första dejten...

Update

Publicerad 2010-09-12 04:05:55 i Allmänt,

Det är mys/plugg faktor på hög nivå i lägenheten. Lussan och jag är ensamma hemma och har bunkrat upp med chips och godis i mängder. Har kokat en massa te och tänt en massa ljus och springer mellan att se filmen lilfisen myser till, pilla med datorn, fixa mitt rum (det ser för jävligt ut i det, kartonger överallt, men garderoben börjar sakta men säkert komma till rätta), samt att plugga. Har skrivning på tisdag och just nu är det ganska mysigt att plugga. Kanske beror på Riesenpåsen bredvid mig.



Big love. // Emma

Saturday

Publicerad 2010-09-12 00:34:37 i Allmänt,

Jag kan inte riktigt fatta att jag klarat av min första skolvecka här i New York. Det här är mitt hem nu. På riktigt. Det känner jag verkligen nu. I fem dagar har klockan ringt 06.30 på morgonen, och jag har kommit hem vid 6 på kvällen  helt slut efter skolan. Men rutiner är bra, och dessa rutiner gör att det inte längre känns som en semester att vara här. Men visst längtar jag efter att teoridelen i skolan är över och vi övergår mer till det praktiska. Då blir det mindre plugg. Jag saknar midtown lite, där hängde jag hela tiden innan skolan började. Jag älskar iofs Soho, men jag ser inte så mycket av det.

Igår arbetade vi med make-up hela tiden. Fick göra full sminkning, och vi hade relativt fria händer, snacka om att jag trivdes. Idag sa våran lärare att vi skulle börja spara ut håret på tre valfria kroppsdelar. För snart ska vi ha vaxdag. Den fruktar jag. Dels för att en obligatorisk kroppsdel är bikinilinjen, och dels för att för att då jag senast  vaxa mig, vilket var på benen med Malin så gjorde det så jääävla ont. Plus att jag började blöda.

Vi är 13 pers i min klass och när man springer runt och sminkar, vaxar och provar produkter kommer man snabbt varandra nära än om man bara skulle sitta och lyssna på en lärare. Idag tog klassen initiativet att gå ut och käka, bara en sån grej gör min dag. Detta kommer bli min andra lilla familj. 

Har precis tagit en varm dusch. Köpt riesen. Vädret är på topp. Så det blir myskväll, samt lite plugg. Imorrn blir det att träffa Filippa och Lindsey, det behöver jag.

Snart kommer bilder. Ni ska få se min uniform också, den är så sjukt ful.

Big love. // Emma

###

Publicerad 2010-09-10 02:55:37 i Allmänt,

Idag var det min andra skoldag. Det är så jäkla intensivt att jag går ut från skolan med huvudvärk. Information, information, information. Mitt huvud slutade mata info klockan två idag, men det var bara att ta nya tag, innan fem får man inte gå minsann. Men satan vad kul det är med plugget i skolan, att jag tar med så många böcker hem är inte lika kul. Känns som jag började vänja mig med att bara leva livet här i NYC. Men när man väl är i skolan och pluggar är det skitskoj. Idag har vi gått igenom alla möjliga sorts produkter och gjort hudanalys. Imorgon står det make-up på schemat. Alison, en tjej i klassen. Bara att hon finns gör att det är värt att gå dit. Hon är den skönaste människa jag någonsin träffat. 29 basst, gift och totalt crazy. Jag ska nån dag skriva ner allt sjukt hon säger. Idag tex. Läraren visar en olja som är bra för magen. Alltså att man ska bli lugn i magen om man sprayar eller smörjer på den här oljan på magen. När hon visar på magen uppfattar Alison helt fel. Så när det är vår tur att testa sprayen sprutar hon inte sprayen på magen utan på muttan. Hon tittar på mig och rycker på axlarna, som att "aja, hoppas detta ska funka nu då". Jag kan inte hålla mig, då fattar hon vad hon precis gjort inför hela klassen.

Nu börjar klockan närma sig nio. Det är carneval här i Hoboken. Tänkte dra med Juicy boy på det. Imorrn är det full rulle.

Godnatt Sverige,



Big love. // Emma

Stress

Publicerad 2010-09-09 23:53:37 i Allmänt,

Faaaan vad bra jag va idag. Skolan är så jäkla kul, men sinnessjukt mycket plugg.

Kom precis hem, nu är jag stressad. Måste fixa iordning här hemma. Fixa mig själv. Möta Wellington.

Första dagen i skolan

Publicerad 2010-09-09 01:05:46 i Allmänt,

9 veckor framöver ska jag räkna med två timmars hemmastudier. Så sa läraren. Jag slutar fem och sen tar det en timme hem också, så bloggen kommer gå lite åt sidan nu i början. Just nu har jag lite panik. Har en inlämning tills imorrn, måste ner och handla kalender och en massa annat till skolan. Sen idag kom våra kläder och allt annat vi skeppa över från Sverige. Det är inte lite ska jag säga. Måste hinna packa upp det också. Imorse när jag kom till skolan stod mitt smink och hudvårdskit på min plats. Jag trodde det skulle vara en liten låda med saker, men nejdå. Bland de störra väskorna jag sett faktiskt. Full med en massa skönheter. Det lyser skönhet på skolan, och det gör att det är värt att ens plugga.

Sen skrattar nog många åt mig när jag åker till och från pathen. När jag skulle köpa cykel tyckte jag det fanns så fula i affären så jag beställde på deras hemsida. Trodde jag klicka hem en neutral vit, men när jag kom hem såg jag att det hade blivit fel. Denna är turkos/vit randig med en massa blommor och FJÄRILAR på. Den är så fruktansvärt osmaklig och ful som in i helvete. Imorse kom jag med den i full fart, lite halvstessad. Klädd i finbyxor, skjorta, kavaj, pråper sminkning, klackskor och sen stram knut på huvudet. Fel kombi om man säger så. Sen är styret så där jätte böjt också, så man sitter skitkul som i en fotölj med höga armstöd typ. En riktig yoomothaaahoe-cykel.

Imorrn ska jag kämpa på som bara den. För på kvällen får jag min belöning. Juciy boy kommer och hälsar på i Hobken. Lääääängtarrrr

Big love. // Emma

lalalalal

Publicerad 2010-09-08 01:18:50 i Allmänt,

Sitter pa en annan dator nu. Darfor finns inte vissa bokstaver. Ifall nu undrar alltsa.

Har haft en slappisdag. Solat hela dagen, sa har fatt mycket farg. Ohh jag har ingenting att skriva om for allt jag kan saga ar bara att jag ar sa sjuukt nervos infor imorrn. Aja pratade iaf med min lovis en bra stund forut. Det hjalper mig infor imorrn. Ungen ger mig typ krafter pa nagot satt.

Ska tvinga Louise att se pa lite svenska tvprogram nu. Det saknar jag :)

Godnatt annars

Thuesday, September 07, 2010

Publicerad 2010-09-07 15:38:19 i Allmänt,

Aaaah, Imorrn börjar skolan och just nu vill jag bara fortsätta leva livet här och inte börja plugga. Men jag är van vid att kämpa hårt och förhoppningsvis blir det roligt plugg. Det negativa är att jag kommer gå i skolan på lördagar eftersom affären vi även jobbar i säljer bäst då och det är på lördagarna vi kommer ta emot kunder. Så utgång på fredagar är bara att glömma. Men men, man kan inte få allt. Jag tar en sak i taget och om jag ska vara ärlig så tar jag skolan med en liten klackspark. Jag ska såklart göra mitt allra bästa, men jag ska heller inte stressa upp mig ifall det inte går så bra som jag egentligen vill. Men jag behöver trots allt lite rutiner nu.

Såklart på fredag är det tydligen en jätte stor fest på en klubb inne på Manhattan, stor förfest planerad, jag är bjuden och vill så gärna gå. Blir nog så att det endast blir förfest för mig.. Sen fyller Will också år, och dem ska säkert ut på lördagen. Blir yr i huvudet. EN DAG I TAGET EMMA. Ska iallafall koppla av med Lindsey någon gång i helgen, det ser jag fram emot.

Skulle ta kort på det jag köpte förut, men jag kommer verkligen inte lägga upp bilderna. Det ser ju fasen hemskt ut när man tar kort på kläder man köpt då de hänger på galgen. Formerna, färgerna, mönstrerna försvinner ju. Därför lägger jag upp dem då de sitter på min kropp och då de faktiskt visar sitt rätta jag. Nu ska jag ner till gymmet och morgongymma, sen lägga mig vid poolen och sola/bada. Det ska bli 37 grader imorgon. Men det är ju skitsamma för mig egentligen. Ska ju till skolan. mmmm

Big love. // Emma

Chelsea

Publicerad 2010-09-07 01:58:03 i Allmänt,

Nu är jag lycklig. Har fått tag i så jäkla snygga grejer, även Lussan fick med sig ett par guldklimpar hem vilket betyder meeeer kläder för mig att välja på. Nu är jag en skinjacka, ett par boots, en svart klänning och en massa smink rikare. Köpte även lite skolgrejer till skolan. Det gick åt färgen rosa.

Sen mötte jag upp la familia, för att åka till Chelsea. Riktigt mysigt distrikt. Dit åker man om man vill bort från pulsen, för att äta, fika och dricka gott. Eller bara kolla på utsikten över Hudson River.

Ska ta kort på det jag köpt snart, men nu ska jag försöka ta mig till gymmet. Det tar emot eftersom klockan är mycket och jag inte är träningssugen för fem öre. Men som man brukar säga, det är ju fruktansvärt skönt efteråt..



Big love. // Emma

Shooopingtime

Publicerad 2010-09-06 18:43:13 i Allmänt,

Sov nästan 13 timmar inatt så idag är jag sjukt utvilad. Var tal om utgång igår igen, men det orkade inte min kropp för fem öre. Gick runt i pyjamas hemma hela dagen, det var välbehövligt. Kvällen var underbar. Picknick i central park, och sen times square när solen gått ner.

Har inte shoppat på ett tag nu. Ska käka lite mat, sen åka in till stan. Såg så jäkla mycket snyggt igår som jag måste bara måste ha. Hoppas jag kommer hem med ett par boots och en skinjacka. Skulle gärna komme hem med en klänning jag såg igår, men jag måste verkligen skärpa mig. Bara köpa det jag vet jag kommer använda mycket. En lång leopardklänning med djup rygg används inte varje dag. Ammmeh faan vad fint det lät när jag beskrev den. Vi får se hur det blir med den saken helt enkelt.

Big love. // Emma

Charlotte Elizabeth Larsdotter Karlsson

Publicerad 2010-09-05 21:13:27 i Allmänt,

Det är tack vare mamma som jag fått den här möjligheten att åka till New York. Åka så pass snabbt efter studenten för att åka hit och plugga, kunna bo så pass centralt, och att få ha hela sin familj här. När mamma berättade om jobberbjudandet här trodde jag aldrig att hon faktiskt skulle tacka ja, eller att vi faktiskt skulle flytta. Men nu inser jag att det är ett av de bästa valen mamma någonsin har gjort.

För henne var det ingen tvekan. Hon är en sådan människa som satsar, som tar alla chanser och möjligheter hon får. Som verkligen lever livet fullt ut. Hon är den som jag alltid vänder mig till om jag behöver prata, eftersom hon är så störande klok och ser livet på det sätt jag alltid velat göra. Jag är så sjukt stolt över henne. Att hon ensam åkte ett helt år till New York innan oss och jobbade skiten av sig. Hon är så grymt duktig på det hon gör och jag förstår allvarligt inte hur hon klarar av arbetsmijön här i New York. Den är förjävlig, speciellt om du är tjej. Men hon klarar det. När hon har bestämt sig för att klara av någonting så gör hon också det.

Det är mamma som gjort att jag gör saker jag aldrig trodde jag skulle våga. Det är tack vare henne som jag tar för mig så mycket är borta och verkligen har öppna armar till allt och alla.
Jag tycker det är kul att jag på riktigt kan säga att jag verkligen önskar jag vore som mamma. Jag kan inte med ord beskriva hur grym jag tycker hon är eller hur mycket jag älskar henne.

Lillfisen är inte så dålig hon heller för den delen..




Big love. // Emma

S ö n d a g

Publicerad 2010-09-05 17:55:06 i Allmänt,

Jag har vart här i en månad snart. Det har varit den bästa månaden i hela mitt liv. Jag trodde aldrig jag skulle göra så här mycket eller att det skulle hända så här mycket på så kort tid. Manhattan känns snart mer hemma än Linköping. Hoboken är to die for. Att jag ska plugga spa och make-up känns klockrent, och sen att jag lärt känna Sara och Michael och kan hjälpa dem så mycket jag bara kan är lite overkligt, men nu har jag en fot i "modeindustrin". Hoppas att jag en dag kan ha två.

Det bästa just nu är att jag lärt känna underbara tjejer här. Igår drog jag min första utgång här i New York med dem. Började kvällen med att åka till Lindsey i Brooklyn. Vi var ett gäng hemma hos henne och sjukaste grejen var att en av tjejerna också bodde i Linköping. Kände igen henne direkt. Sjukt skoj! Sen blev det att käka på  thai-restaurang innan vi fortsatte vårat förkrök hos Lindsey och för att sedan ta taxi in till stan.

Nu kommer jag inte alls ihåg vad det var för ställe vi åkte till. Men tydligen hänger det mycket "kändisar" där och det märktes eftersom vakterna var håårda. Här handlar det om kontakter. Och tacka vet jag Angelica. Efter lite snack med en promoter var det bara att gå in. Gratis dricka hela kvällen och dans på bord och skinnsoffor tills fötterna nästan blödde. Framåt halv fyra tog jag taxi hem. Full och lycklig.

Jag borde tagit tusen bilder igår men batterierna dog, kuuul. Så detta blir ett tråkinlägg med bara text. Idag mår huvudet skit, så jag ska ta det lugnt. Ikväll åker jag in till Manhattan och hänger.

Big love. // Emma

Saturday, september 04, 2010

Publicerad 2010-09-04 16:41:35 i Allmänt,

Hade en underbar kväll igår. Men den började dåligt med att jag gick vilse, och sen att han inte fick gå från jobbet förrän över tolv. Så där stod jag och fick vänta utanför medan en massa snuskgubbar kom och gick. En kom fram och gav mig hans buisness card och ville verkligen lära känna mig och ta mig ut på middag på söndag. Han var sextio. Äckligt. Men sen slutade herr juicy boy. (Och nej Malin, Wilmington är en kompis. Wellington är han jag träffa igår. Han som jobbar på Juicy.) Bion var äcklig, men enligt honom en av de bästa han någonsin sett. Klockan fyra på natten satt jag på Pathen på väg hem. Sjukt bra kväll.

Idag fick jag ställa klockan. Om några timmar åker vi upp till upper east, till Sara och Michael. Ska jobba och sen agera make-up artist till Louise eftersom Michael ska plåta henne idag. Sen blir det att stressa hem. Deadline 5pm. Som det ser ut nu blir det redig utgång med tjejerna. TAGGAD.

Nu måste jag skynda. Hörs sen!

Big love. // Emma

Fredagkväll på Manhattan

Publicerad 2010-09-04 03:10:34 i Allmänt,

Nu är jag fixad och klar. Är redo för en natt på Manhattan. Halv tolv ska jag möta upp Wellington utan för Juicy Couture. Affärerna här stänger så sjukt sent, så jag fatta ingenting när han sa att han slutade jobba då och att vi skulle ses där. Sen blir det iaf bio med honom. Sen om jag inte bir jätte sen, vilket jag lär bli eftersom bion inte börjar förrän vid ett typ ska jag iaf skaka lite rumpa med tjejerna. Dem börjar utgången utan mig sen får vi se vart och när jag hamnar.



Big love. // Emma

K V I N N L I G T. com

Publicerad 2010-09-03 23:37:28 i Allmänt,



Haha. Bild tagen från Lovis och min helg i Stockholm. Det var en vacker dag i maj då min underbara vän Julia tog upp sin snusdosa och sa med sin milda röst: Vill du ha Emma? Det är som godis! Jag älskar ju godis så jag tog ju såklart. Det var underbart... Aee skämt å sido. Men denna dåliga vana som kom lite då och då på lördagskvällarna i Sverige lär ju inte komma tillbaka här borta. Finns ju för tusan inte ens snus här.

Från en sak till en annan. Kom precis hem från gymmet. Det är gött att det ligger i huset bredvid vårat. Körde mördarpass. Först löpning som uppvärmning. Sen gick jag igenom alla maskinerna. Fem min på varje. Så nu skakar mina ben och armar så där som det gör när man vet att man tränat igenom nästan varje muskel som kroppen har.

Big love. // E

CRAZYBANANA!

Publicerad 2010-09-03 15:07:02 i Allmänt,

Gruppdejt på skype med Lovisa och Malin för några dagar sen. De letade biljetter under tiden vi snacka och de hitatde riktigt bra biljetter. Två dagar senare är nu biljetterna BOKADE!! Waaaah bra jobbat tjejer!!!

Den 31:a mars komemr dem hit och stannar i två veckor! Jag har redan sjukt mycket jag vill visa dem och personer jag vill presentera dem för. Kan bara tänka mig hur det ser ut om 8 månader då de kommer.

DET KOMMER BLI SÅ JÄÄÄÄVLA GRYYYYMT!!! SHIIIIIT!!!



Till the bird on the wire flies me back to you I'll just close my eyes and whisper, baby blind love is true.

Publicerad 2010-09-03 14:37:14 i Allmänt,

Godmorgon!!

Idag är jag inte utvilad. Men jag är på dagen iallfall. Just nu är vädret tipptopp, men enligt yr.no ska det bli regn. Enda dagen på denna vecka och just idag hade Lindsey och jag bestämt att sola i Central Park. Får se hur det blir med det. Men in till Manhattan måste jag iallafall, måste fixa en grej till helgen. Tror jag sätter på mig träningskläderna och powerwalkar ner till Pathen och sen gör min ärenden i powerfart. Det borde väl räknas som lite träning?? Jag ska ju inte direkt gå in och prova kläder, jag ska iofs inte in i en enda affär så då gör det ju ingenting om man svettas som en gris. Jag kanske borde ta och byta ut powerwalken till jogging. Problemet är att det inte går att jogga inne på Manhattan eftersom det är så mycket folk. Men jag ska allt försöka ta två flugor i en smäll.

Kvällens planer är mer är fina. Waaaahh!!! Hörs mer då!

Big love. // Emma



Thursday

Publicerad 2010-09-03 00:07:31 i Allmänt,

Nu sitter jag med mina Jelly beans och försöker tagga ner. Är uppe i varv. Vid elva imorse såg min dag ut enligt mig såhär: gå till poolen och läsa lite skvallertidningar. Men Sara ringde och undrade om jag ville komma upp och närvara när Michael intervjuades för en grej. Såklart ville jag det. Så tog med mig en bar, tog färjan och bussen till Grand central och sen sprang till närmsta tunnelbana för att komma upp till Upper east. Snacka om att Michael inspirerar mig. Grym fotograf. Fashion week ska vara glada att både få ha Sara och Michael som gäster :)

Sen fick jag ett litet uppdrag som jag såklart tyckte var skitkul eftersom allt detta är så nytt. Jag skulle åka ner till Lower East för att lämna kläder som Sara fått låna av den duktiga designern Cody Sai. Så bilderna nedan är då jag försöker konka på väska, karta plus alla hans kläder. På vägen hem åkte jag genom Soho och var bara tvungen att gå in i en affär där som säljer en massa Jelly Beans. Så jävla gott. Helt sjuka smaker. Pop corn, kaffe, drinksmaker. YOU NAME IT!

Tack för en bra och typisk NYC-dag.



Big love. // Emma

Sweet dreams

Publicerad 2010-09-02 03:49:37 i Allmänt,

Förlåååttt för dålig uppis men idag har jag nästan inte varit hemma en sekund idag. Vaknade tidigt, gjorde iordning en brakarfrukost och åkte sedan upp till upper east för lite jobb. Ska berätta mer om allt detta någon annan gång. Men idag spenderades hela dagen i Michaels studio där det plåtatdes för fulla muggar. Men nu är jag hemma från en fruktansvärt bra jobb dag. Det här så jädrans nytt och spännande.

Jag ska nog inte säga att jag ska ta det lugnt imorgon. Dagarna här går inte att bestämma i förväg har jag nu lärt mig. Men fasen vad kul det är nu när man hittar skapligt på Manhattan! Brownie points to mee!

Nu vill inte datorn samarbeta med mig. Därför blir det inga bilder förrän imorgon!

Big love. // Emma




Världens bästa

Publicerad 2010-09-01 04:24:19 i Allmänt,

Nu har jag jobbat klart och är as trött. Mamma kom hem från en tuff jobbdag och både behövde något extra. Så vi gick ner till strandpromenaden och gick i värmen. Satte oss vid piren och tog en drink. Pratade om allt mellan himmel och jord och gav varnandra en massa pepptalk. Hon är så otroligt grym.

Nu ska jag däremot sova. Det blir en lång men förhoppningsvis lärorik dag imorrn. Lussan den fisen ska upp till upper east och assistera "behind the scenes" vid en plåtning. Eftersom lilla fisen så gärna vill stå framför kameran själv, väntar en provplåtning på henne. Dååå ska jag hänga med och nörda och styra!

Sov så gott Svergie.

Och så här gick det.

Publicerad 2010-09-01 00:38:13 i Allmänt,

Nu är min hjärna rostad och utbränd. När jag kom dit var jag så nervös att jag inte riktigt visste vart jag skulle ta vägen. Sen satt jag på helspänn hela tiden. Rektorn som höll i dagen var jätte söt, men idag pratade hon om så förbannat svåra saker att jag verkligen fick koncentrera mig för att förstå. Sen berättade hon hur allt kommer läggas upp. Samt hur mycket hemuppgifter och prov det kommer vara, både praktiskt och teoretiskt. Vid det här laget fick jag bita mig i läppen för att inte visa vilken panik jag hade. Jag insåg hur jävla tufft det kommer bli för mig de första månaderna. Jag hoppas verkligen att jag klarar av det här eftersom det lät så fruktansvärt kul. Men jag hoppas också att jag kommer hitta en balans så jag hinner dra miljoner utgångar på Manhattan och lära känna tjejerna mera.

Skolan avslutades med ett test som vi skulle göra. Jag som redan var död i hjärnan tyckte såklart det var svårt. När jag gick ut var jag så lättad och tankespridd att tårarna nästan kom. Men jag är såå nöjd med klassen. Helt underbara. Som tur är klickade jag direkt med en tjej som hette Cierra, som också var nitton. Hon sa direkt att när hon gick in i Sephora ( en STOR sminkaffär) kändes det som om hon var i paradiset, att hon var som ett barn på julafton så fort hon gick in i en sminkaffär. Efter hon sagt det visste jag att vi  två kommer komma bra överens.

Ikväll ska jag jobba och sen göra något riktigt mysigt. Men först ska jag laga mat. Sen ser jag fram emot veckan som kommer. Den kommer bli förjävla fin.



Big love. //Emma

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela