bigcitylife

Sunday, October 31

Publicerad 2010-10-31 19:35:24 i Allmänt,

Alla borde någon gång uppleva Halloween i New York! Helt galet.

Bjuder på text och bilder om gårdagen senare. Nu lämnar en bakfull Indian och katt Hoboken för att ha en riktigt slappis/bakis dag i Soho med fika, sushi och så lite Broadway.



Big love. // Emma

Ps.

Publicerad 2010-10-30 13:04:26 i Allmänt,

Malin och Lovisa, kan ni kanske ta och packa era saker och komma typ NU istället för i Mars?!

Saknar er

Ds.

Friday

Publicerad 2010-10-30 00:33:53 i Allmänt,

Idag hade skolan sminktävling. Så igår var det dags för inspirationsletande i modetidningar. Man var tvungen att göra något som stack ut dock. Jag valde färgglatt och ögonfransar. Så när det var dags var det bara att leka med färger och på med låååånga ögonfransar. Rektorn och vår makeup lärare valde sedan ut en vinnare, en två och en trea. Av alla som deltog kom jag på tredje plats och priset var SMINK :D Wohooo, ska hänta ut det imorgon!

Nu ska jag ner till Rickys och köpa lite småsaker tills imorgron då det firas Halloween. Efter det blir det restaurang med våra nya gäster som hälsar på här i lägenheten från Sweden.

Puss så länge!



Glad brud efter sminkfredagen

Waaayyyy tooo gooo Emmsssii!

Publicerad 2010-10-28 03:57:31 i Allmänt,

Innan jag flyttade hit sa jag till mig själv att jag skulle träna precis varje dag. Jag såg mig själv gå upp en timme tidigare innan skolan för att gå till gymmet och springa, eller ta mig en joggingrunda längs ån. Haha det gick ju åt helvete kan jag ju säga. Men så pjåkig är jag inte. När jag är ledig spenderar jag mer än gärna tid på gymmet, och bara att ta sig till skolan gör att man bränner en och annan kalori. Men det bästa är att jag äter regelbundet och har inte tid för att småäta. Så nog håller jag mitt löfte på ett eller annat sätt. Sen är det kanske lite bra att dem inte ens har lösgodis här. HEDVIG KÖP MED DIG NÄR DU KOMMER!!

Seeen är det inte alltid så kul att komma hem från gymmet när mamma är på bakhumör. Hände nyligen. Jag kunde inte motstå. Satan. Det är som k n u l l i munnen som Stivan skulle ha sagt..

Quick update!

Publicerad 2010-10-28 00:15:10 i Allmänt,

Idag gick jag till skolan klockan 8.00 AM i T-SHIRT! och svettades. Jag gick från skolan klockan 6.00 PM i T-SHIRT och önskade att jag fick ta av mig alla kläder jag hade på mig, eftersom jag svettades som en gris. Det första jag gjorde när jag kom hem var att duscha. Jag välkomnar November med glädje ;)

Är ensam hemma nu vilket är underbart. Sitter med mitt kära te och ska snart avslutaa en skrivning och sen titta på makeup läxan, den absolut roligaste läxan vi fått hitills. Berättar mer om den senare, ska ta kort på den också för den delen.

Imorgon ska vi för första gången VAXA KUNDER! Gaaaah är nervös. Vi fick reda på våra bokingar i dag och vad dessa människor ville vaxa. Så imorgon ska jag:

- Vaxa två par ögonbryn.
- överläpp
- Full legs

och.....

- BRAZILIAN WAX. Första gången på egen hand. Önska mig för tusan lycka till.

Något måste vara fel?

Publicerad 2010-10-26 13:17:05 i Allmänt,

Jag har alltid varit lite smått avundsjuk på kompisar som kan sova till över 10 på lediga dagar. Nu när jag har skola går jag upp halv sju och det är rena pinan. Varje morgon tänker jag på min första sovmorgon några dagar framåt. Som helgen som var. Innan jag skulle lägga mig njöt jag riktigt ordentligt eftersom jag visste att jag kunde sova ut huuur länge som helst. Men knäpp som jag är gick jag upp klockan 7, japp SJU! båda dagarna. Hur skadad är man inte då liksom.

Igår stod det långpromenader i det soliga vädret, hänga på fik med skolböckerna och en massa skype på schemat. Pratade med min Norgebrud Sandra för första gången sen jag kom hit. Båda två släppte allt en eller två tårar då vi fick höra varandras röster. På kvällen skypa jag med Mallan, och fick som vanligt en underbar känsla i kroppen. Jag blir alltid så pepp på framtiden när jag pratar med henne, eftersom vi taggar så jäkla mycket. Tur att båda två finns i varandras planer när det gäller framtiden.

Idag är det modelldag i skolan. Lindsey poo är min.

Mamma och jag är sugna på att dra i väg någonstans nästa vinter. Jag vill till Sanya (Kina), bilderna nedan. Jädra paradis asså.



Big love. // Emma

9:47

Publicerad 2010-10-25 03:47:59 i Allmänt,

Bajsbra söndag! och jag har äntligen hittat en dräkt till Halooween, och peppar redan sönder tills lördag. Ska bli så sjukt jävla skoj!



Big love. / Emma

Nighti Nighti

Publicerad 2010-10-24 02:08:32 i Allmänt,

Kan knappt hålla ögonen öppna. Är helt slut i huvudet, så det känns rätt så perfekt att det står mys med hallon, glass och choklad på kvällsschemat. Skolan idag var sjukt jävla rolig! Vet ni vad jag har gått och förälskat mig i? VAX! Det är så jädrans kul att vaxa. Idag hade vi vaxdag hela dagen, och våran lärare började kräkas och shit under lunchen så under eftermiddagen var vi ensamma och hade vaxet i egna händer. Känner mig riktigt bra och bekväm i att vaxa nu eftersom vi ägnat så mycket tid åt att träna. Gjorde allt från vaxa petiga ögonbryn till armar, ben, armhålor jaa iprincip allt. Var med och assistera under en brazilian wax. Kändes jätte konstigt först och jag visste inte riktigt om jag skulle kolla på muttan eller på läraren. Men efter en timme blir hår hår och hud hud, och man tänker inte längre på att "modellen" ligger i doggy-ställning och får analen vaxad.

Nästa vecka ska vi vaxa Cosmoklassen! Det roligaste med idag var att mamma kom förbi skolan imorse, och fick sig en gratis vaxning. Kvällen spenderades på en underbar thairestaurang här i Hoboken.

Nu ska jag få ner lite godsaker i min annars fulla mage, sen krypa ner i sängen. I morgon ska jag få en dos av min drog Lindesy"poo"poo" samt försöka få tag i en maskeraddräkt.

Godnatt Sverige. Hörs imorrn.

1-5

Publicerad 2010-10-21 03:32:26 i Allmänt,

1. Jag klarade mitt practical exam, och får om några veckor ta emot kunder. FAN VAD KUUL!
2. Tre av tjejerns som var med i bilolyckan var tvungna att lämna skolan igår för att åka till sjukhuset. De hade ända sedan olyckan haft huvud/nack-värk och spytt. Jag är orolig för dem nu!!
3. Imorgon ska jag på studiebesök till Dermologica.
4. Snart är det helg och det längtar jag till. Myspysplaner.
5. Snart är det Halloween och JAG VET INTE VAD JAG SKA VARA!



"6". Jag råka köpa ett par till skor igår...

Big love. / Emma

Thuesday morning

Publicerad 2010-10-19 13:05:26 i Allmänt,

Måndagen igår bestod av mycket slappistid. Nästan lite för mycket, man blir ju tokig när man annars gör något hela tiden och sen kommer en dag då man inte har nåt man måste göra. Men de dagarna behövs också.
Hade dock en lång skypedejt med Befrin, som var mer än behövlig. Underbart att få höra hennes röst igen.

Idag har jag lite smått panik. Praktiskt prov på intro ett. Plus en annan viktig grej i eftermiddag. Kommer vara halvt död när nervositeten släpper, men sen lättar det när det gäller plugg. Lite. Ska träffa Lindsey ikväll, typ det bästa med hela dagen.

Big love. // Emma

Lyssna på låten

Publicerad 2010-10-18 23:26:18 i Allmänt,


Lussan tippsa om låt. Lyssna på den, den är speciell men underbar! Älskar den.

Gubben i lådan med Daniel Adams-Ray.

För dig ska jag göra det tusen gånger om...

Va fan hände??

Publicerad 2010-10-17 22:57:48 i Allmänt,

Som jag alltid säger dagen efter en utgång. Jag ska ALDRIG mer dricka alkohol. Synd att jag inte kan hålla det löftet att aldrig mer dricka.

Igår efter skolan åkte som sagt jag, Aida, Sierra och Jas hem till henne. Gapade måttligt stort när vi körde igenom hennes område och sedan till hennes hus. Så sjukt jävla stora och vackra hus! Helt galet vad fint hon bodde. Desperate housewifes område för fan. Väl hemma hos Jas blev det pizza, massa fix och mängder av shotts för att sedan fortsätta med utgång. Grymt!

När vi framåt småtimmarna ska åka hem inser jag att vi alla är påverkade och undrar hur fan vi då ska komma hem, eftersom vi tog bilen. Det undrade inte dem, för här kör iprincip alla bil då de druckit alkohol. Man överlever inte utan bil här typ. Jag hoppar in i bilen och vi skrattar och sjunger glatt. Vi är fyra personer där bak, och ingen har bälte. Mitt i allt smäller det till och mitt huvud rycks framåt otäckt fort och jag slår i framsätet så hårt att jag börjar blöda direkt. Allt går så fort och när bilen väl står still är alla i chock. Vi blev påkörda bakifrån och vår bil ändrar riktning och vi blir påkörda igen fast på sidan. Bilen som kör på oss kör vidare och man ser tydligt att föraren är full som in i helvete. Han kör sicksack, tills han till slut kör in i en lyktstolpe, lyktstolpen välter och bilen rullar ut mot fel körbana, helt förstörd. Vi står fortfarande still mitt i körbanan, och flera vittnen som sett allt stannar sina bilar och springer fram till oss och bilen som körde på oss. Jag tjuter som ett barn samtidigt som näsan mer och mer blir blå. Polisen kommer, ambulansen kommer, alla kommer, jag dör lite grann, alla är chockade som fan, vi tröstar varandra, och det blir ett jäkla ståhej, sirener hit och dit och jag bara inser hur hårt vi kommer åka dit. Polisen ringer våra föräldrar, tar våra id:n. De ber mig att följa med till sjukhuset men jag mer eller mindre vägrar. Framåt morgonen får vi skjuts hem till Jasmine eftersom även vår bil vart totalt förstörd.
Killen som körde på oss åkte akut till sjukhuset och jag vet inte om han överlevde eller inte.

Idag är min näsa stor som jag vet inte vad, och jag har precis haft samtalet med mamma (hjälp). Gud vilken läxa jag har lärt mig och gud vilken tur vi hade.

Lite bilder från lördagen, innan smällen, då jag och mina finisar peppade sönder inför kvällen.




Nu ska jag hoppa in i duschen, koka te, läsa. Sen har jag paxat Lussan för ikväll. Hon och jag ska ha myskväll, och det om något behöver jag nu :)

Big love. // Emma

Friday

Publicerad 2010-10-16 02:05:12 i Allmänt,

Sov dåligt inatt, därmed en tuff dag i skolan. Stressa som faaaan under lunchen, vilket har gjort att det nu känns som jag har en stor rå potatis liggandes i magsäcken. "Gänget" bestämde sig för sushi, det tog hundra år innan vi fick maten och när vi väl fick den hade vi endast 5 min kvar av lunchrasten, och för sent till lektionen kommer man bara inte här. Det är inte som i Sverige. De skriver upp exakta minuter om man är sen, sen i slutet av hela kursen lägger de på missade timmar/minuter/dagar u name it så man får ta sin examen senare än vad som var sagt. Det vill jag inte, så det blev att slänga i sig sushirullarna. När jag sedan skulle hem och stod och väntade på mitt tåg känner jag mig helt slow igen, och hoppar på första bästa utan att tänka mig för. SÅ jävla klantig som tog tunnelbanan mot Newport och inte Hoboken.

Under eftermiddagen blev jag pigg igen då vi äntligen fick vara praktiska. Make-up time. Det är så sjukt roliga sminkningar vi får lära oss. Sierra gjorde en KLOCKREN sotning på mig, är kolsvart på ett snyggt sätt. Bilderna visar inte hennes sminkning rättvisa men hon fick högsta betyg av läraren. De på tunnelbanan kollade konstigt på mig dock. Där står jag i kostym, knut och en rockig svart sotning. Imorrn kommer bli en bra dag, och jag längtar redan tills jag öppnar första ölen. För ögonblicket saknar jag Lindsey..



Nu ska jag mysa. Fan vad jag älskar det.

Big love. // Emma

Förlååt

Publicerad 2010-10-15 13:08:01 i Allmänt,

Skolan har tagit upp all min tid de senaste dagarna, vi håller på att avsluta intro ett så både skriftliga och praktiska slutprov väntar. Men på tisdag lugnar det ner sig. Då har jag gjort mitt praktiska, och när jag tänker på det just nu känns det lite som mitt hjärta ska stanna. Time pairs igår, för att förbereda oss och det gick väl inte så jätte bra. Ikväll blir det att gå igenom hela behandligen för någon lycklig jäkel här hemma, plus en massa annat som ska göras. Men det är bara att ta sig i kragen och kämpa på. Tack gud för skönhetsplugg, som iallafall är kul!

Imorgon har vi Nutrition day. Vi ska snacka nyttig kost typ. För DÅLIG kost är icke bra för hyn mina vänner hahaha! För att göra det hela lite roligare ska alla i klassen ta med sig mat, för att sedan ställa upp på ett långbord så alla kan ta av allas, som en buffe. Direkt efter skolan åker jag, Cierra och Jasmine hem till Jas i NY för lite förkrök. Senare mot kvällen åker vi in till Newark och hämtar upp fler för middag. Sen fortsätter Aida, jag, Cierra och Jas med utgång någonstans i närheten för att sedan sova hos Jas. Blir att åka hem tidigt, för allt som måste göras. Just nu skulle jag egentligen hoppa allt det, eftersom jag känner mig så stressad. Men å andra sidan ska det bli skönt att släppa slutprovet ett tag, och äta/dricka gott och dansa sönder med tjejerna i klassen!

Nu ska jag ta och packa alla sminksaker. Fredag i skolan är lika med sminkdag. Alltid lika kul!

Big love. // Emma

Dem är de fyra musketörerna

Publicerad 2010-10-13 13:02:44 i Allmänt,

Ni vet systrar i jeans? Fyra tjejer som åker till olika ställen i världen, rädda för att tappa kontakten skickar de runt ett par jeans som passar alla. Jag, Malin, Julia och Lovisa gör likadant. Inte exakt, men innan Malin åkte till London bestämde vi oss för att köpa en scrapbook som vi skulle skicka runt till oss alla. När någon får den ska den skriva något och klistra in bilder. Nu är den på G över Atlanten till Svergie igen, efter ett besök här i staterna.

Vi har bestämt att när vi fyra är samlade igen ska vi gå till Kafedral och dricka kaffe haha. Som det var förr. Längtar redan. Saknar och älskar oss!

Nu till något som inte gör mig så rörd. Idag är det "ta-med-dig-en-modell-till-skolan-dag". Jag drar med mig mami som ska få sin första 90 min ansiktsbehandling av mig. Jag är lite pirrig eftersom detta är första gången vi verkligen ska bete oss som om vi har riktiga kunder. Under eftermiddagen ska vi göra våra andra behandling, som övning inför nästa tisdag. Då har vi vårt praktiska prov på intro ett. Alla är lite smått livrädda, men det ska nog gå bra. Tentan på intro ett igår gick över förväntan, så det känns skönt!

Big Love. // Emma

Kom hem

Publicerad 2010-10-12 13:50:58 i Allmänt,

Jag får rycket när inte louise är hemma.

Klarar inte att vara ifrån henne så här länge.

Kom bara hem

Monday

Publicerad 2010-10-12 01:09:39 i Allmänt,

Det har varit sommarväder här idag, så har spenderat dagen utomhus såklart. Mamma och jag hittade min nu absolut favorit restaurang här i Hoboken. Sushi, sushi, sushi. Sen var det utflykt som gällde. Spenderade lite tid I Soho också. Strosade runt på Broadway, sprang in och ut i affärer. Jag är nu tre skor rikare, och mycket fattig. Kan ju säga att jag hittat min älsklingsaffär när det gäller skor också. Herrejävlar asså. Nu ska jag mysa med te och lite finslip inför tentan på intro one imorgon. Kommer gå galant.



Big love. // Emma

La isla bonita

Publicerad 2010-10-11 00:02:24 i Allmänt,

Lindsey och jag sitter vid fontänen och pratar om vad vi ska ha på oss på Halloween. Plötsligt ropar Lindesy till:
- Titta, SVAMPBOB. Lilla svampbob tyckte tydligen också om att spendera lite tid i central park en vårdag som igår. Sen är det ju galet kul att folk runt omkring inte kollar med än vad de gör.




Nu ska jag fixa lite, Welli kommer hit. Vet inte hur pepp jag är på det idag. Skulle helst vilja träna och ha en "ta hand om mig själv kväll". Men det blir nog bra.

big love. // Emma

Lördag-Söndag

Publicerad 2010-10-10 21:13:41 i Allmänt,

En snabbis uppdatering. Innan jag fortsätter med plugget. Mer blir det senare :) plus bilder från helgen. Åkte iallafall in till city igår lunch för att möta upp mitt bajsbarn Lindsey, bild nedan. Denna helg blidde det shopping från hennes sida. Ska förresten visa det jag shoppa förra helgen! Var egentligen tänkt för utgång igår kväll, men efter mycket ole dole doff tänkande bestämde vi oss för att ha myskväll. Innerst inne var vi sugna på det. Tog tunnelbanan till Brooklyn, handlade hämtmat, Padh tai, galet gott. Kvällen avslutades med bio. Trötta och mongoaktiga hasade vi oss till sängen och somnade bumms! Imorse startade vi dagen bra. Pannkakor, jordbuggar och så glass på det. Ett ganska så perfekt dygn om ni frågar mig!



Friday

Publicerad 2010-10-09 02:13:24 i Allmänt,

Yra runt på Broadway efter skolan. Massa fix. Nu är jag hemma och har ätit mig mätt på godis igen, fattar inte vad som försigår med min kropp. Men var snäll mot den igår och sprang närmare milen på gymmet. Nu ska jag duscha och gå ner till Lua för att käka god mat med de äldre. 

Annars har det varit en riktigt bra dag. Vårväder, snygga människor i Soho, och så nu fredagsmys och det bästa med allt är att jag inte har skola imorgon. Wohooo, istället väntar annat gott!!

Saknar min Louise. Hon är i Sverige nu, i lilla Linkan. Álla hennes kompisar hade suttit på steves när hon hade kommit in och bah: Tja. Allt är filmat och jag började gråta när jag såg hur lyckliga och rörda alla var över att få se henne. Det har jag fattat nu efter att ha flyttat hit. Att man verkligen inser vilka ens riktiga vänner är. Besvikelse blandat med lycka (?) aa typ..

Shaka loss till Sweat nu linköpingsbor.  

Mmmm What A Day

Publicerad 2010-10-07 23:59:10 i Allmänt,

Herrejävlar vad min PMS tog över idag. Det är trångt i lägenheten eftersom en massa vänner till mamma är här. Jag kände redan då jag vakna att det var fel dag att vakna på. Sen att veta att man har gäster gör det inte bättre. Det regnade när jag skulle ta mig till tunnelbanan. Sen hatar jag en lärare på skolan. Alla andra jag har är underbara men den här tjejen är verkligen the BIG B. Vilken bitch asså. Hon är på och petar om precis ALLT jag gör. Idag tyckte hon inte att jag drog bort vaxet i hennes jäkla "kors" riktning. Det blev ett jävla liv.

Jag borde gå och tröstäta en massa svenskt godis som svenskarna tog med sig. Men vet inte om det ens är värt dem kalorierna bara för att tröstäta. Vilket fjant.

Linköping

Publicerad 2010-10-07 13:09:13 i Allmänt,

Inatt drömde jag om Linköping. Om en massa olika saker som hände i lilla Linkan. Jag drömde att jag gick tanneforsgatan ner till H&M och fortsatte samma runda som jag alltid gör om jag ska shoppa där. Sen gick jag in på espresso house och kollade folk som man också alltid gör där. Jag träffade mina vänner. Tog bilen till Nautilus. Åkte till landet. Gick stångån med Hedvig. Hade fredagsmys på Kindagatan.





Big love. // Emma

Update

Publicerad 2010-10-07 03:24:33 i Allmänt,

Det gjorde ont som fan att vaxa benen även denna gång. Men det har vart en underhållande dag, att ha halva klassen liggandes på sängarna och skriker till i kör. En del körde på känsligare kroppsdelar om man säger så. Nästa lördag bestämde vi för att ha nutrition day. Alla ska ta med sig förrätt, varmrätt eller efterrätt till skolan. Sen ska vi lägga upp allt som en buffe och dela på allt. Min klasskompisar är verkligen galet fantasifulla och kommer alltid med härliga ideer som får varje dag att bli unik. De är min andra lilla familj typ :)

Sen kan jag berätta att Alison gjort det igen. För ett tag sen blev samtalsämnet under lunchen mens. Allie berättar att hon är nervös eftersom hennes mens är försenad med 4 dagar. Utan att riktigt tänka mig för hur detta ska tolkas berättar jag att min är försenad med 4 veckor. Allies ansiktsuttryck stelnar till och hon säger att hon är säker på att jag är gravid nu när jag träffat wellington och allt. Hon frågar om det är något annorlunda jag gjort som kan ha gjort att den är försenad. Då säger jag den faktiska anledningen, men även detta tolkas sjukt fel.
- Yeah. Ive stopped taking my birth control pills.

Idag tog Allie mig i handen. Hon drog in mig på toaletten. Hon tog fram två graviditetstest, och jag kunde inte låta bli att dö av skratt. Jag förklarar att min mens är oreglebunden utan p-piller. Hon köper inte min förklaring utan säger att vi ska göra det tillsammans, helt seriöst. Jag orkar inte förklara mer. Vi går in på en toalett och kissar på pinnarna. Jag sitter och skrattar tills jag nästan gråter, medan Allie är knäpptyst och koncentrerad.

Vi väntar i tre minuter i tystnad från Allies sida och gapskratt från min. Det är så kompiskt att vi sitter på Avedas toalett med två test i handen och väntar på att två jävla streck ska kommer eller inte.

Ett streck visas. Allie pustar ut och fnissar till. Lilla pluttan då.

Till Malin

Publicerad 2010-10-06 13:14:12 i Allmänt,

Malin är rädd för stora färjor och valar. Satt och åt frukost och ser en stor färja glida förbi. Den lilla båten framför brukar annars vara en av de större båtarna som åker här utanför. Därför ser det så sjukt pampigt ut när färjor som denna glider förbi Empire.

Tänkte på dig när jag såg den Brallan ;)

Wax

Publicerad 2010-10-06 12:52:58 i Allmänt,

Idag står det waxdag på schemat. Under vår första vecka sa de åt oss att sprara ut på tre valfria kroppsdelar. Jag hoppas och ber att låren räknas som en egen kroppsdel och inte som ben. Haha, eller är det också ben kanske?
Jag kan informera att jag inte började sprara från första veckan, jag började förra veckan. Säger dem åt mig säger jag bara att svennehår växer saktare än deras. Vad ska de göra åt saken liksom.

Men det var ju en himla tur att Wellington och jag inte sågs igår.

Tjohoo

Publicerad 2010-10-05 00:43:13 i Allmänt,

Precis hemkommen från gymmet. Det tog emot att gå ner dit idag, men duktig som jag är tog jag tummen ur röven och drog mig mig ner. När jag väl satte igång med att springa flöt det på som bara den. Jag sa till mig själv att jag skulle satsa på att springa en timme eftersom det kändes så otroligt lätt idag. Efter en halvtimme förstördes allt. Två killar kommer upp till avdelningen med rullbanden, alltså där jag står. Det finns huuuur många lediga rullband som helst, men dem väljer att dela på sig och ta ett rulband var bredvid mig. Framför oss finns det speglar så jag ser tydligt hur dem böjer sig åt mitt håll för att se vilken nivå jag har inställt. Dem ställer in samma nivå som mig och vi alla tre löper lika snabbt.

Jag som redan har sprungit en halvtimme svettas som en gris och känner hur jag sakta men säkert börjar bli trött. Men eftersom dem jävlas med mig vill jag ju såklart inte sluta springa. Ena killen sneglar mot den andra och båda två ökar farten samtiditgt som de trycker på en knapp som ger bandet en lutning. Dem är löjligt nöjda över att dem inte flåsar lika mycket som vad jag gör. Inte så konstigt med tanke på att jag nu är upp i 45 min och dem i 15. Dem fortsätter glo och flinar sådär löjligt. Jag ökar till deras hastighet och ställer in samma lutning. Och så där håller det på. Efter ett bra tag ger ena killen upp. Jag tänker såklart inte förlora, men efter ännu ett tag är min kropp helt död. Jag stänger av maskinen, håller inne mitt flås, dricker lite vatten och ger "vinnaren" en sur blick.

I hissen viker sig benen.

Sådär har jag det på mitt gym minsann medan Malin har en massa trevliga Guy-killar att umgås med.

Sunday

Publicerad 2010-10-04 15:00:07 i Allmänt,

Underbar underbar söndag. En heldag i city och med Lindsey. Bryant park med lite chai. Femte avenyn och lite shopping. Soho för sushi, vilket var bland det godaste jag ätit på länge. Dagen avslutades med kvällsfika på Starbucks för ännu mer chai och så lite kaka på det. Tack mitt bajsbarn!



Big love. // Emma

Beauty

Publicerad 2010-10-03 15:40:42 i Allmänt,

I förrgår var min klass på studiebesök på MAC. Det är en stor sminkaffär mitt i Soho. Helt underbar affär, glas och högt i tak och mängder med smink. Man svävade nästan lite på moln. Vi handlade en massa smink och ska använda det till framtida sminkningar. Alla i klassen har varsin portfolie, i den samlar vi på bilder som ska inspirera oss samt alla våra sminkningar vi har gjort. Efter varje sminkning vi gjort i under lektionerna måste vi ta kort på och lägga i vår kära mapp.

Igår höll vi på med dofter, oljor och aromer hela dagen. Är det något som är typiskt för Aveda så är det doft, och jag börjar bli riktigt svag för allt sånt nu. Det är sjukt kul och jag börjar bli en sån där töntig människa som verkligen tror på att olika oljor och aromer hjälper mot olika saker. Vi har fått lära oss så mycket om sånt nu att vi igår skulle göra vår egen doft, och den skulle vara till något. Alltså till huvudvärk till magbesvär, eller bara som parfym-syfte. Jag ville göra en lugnande doft som fick en stressad människa lugn. I slutet av dagen presenterade alla sina dofter som de jobbat med under dagen. Jag använde min så fort jag kom hem. Vi lärde oss även pressure points, genom att hitta och trycka på olika punkter på kroppen ska man slägga ut instängd inre energi. Det är coolt, för om man hittar dem punkterna så känns det verkligen som något instängt i kroppen släpps lös. Halva klassen var svimfärdiga efter dessa övningar. Det är nästan läskigt vad man man göra med kroppen enbart genom att hitta en viss punkt och trycka lite löst.

Min lärdagkväll spenderade jag i Hoboken, och nu ska jag hoppa in i duschen och sedan möta upp Lindsey. Vi ska ha heldag inne i city! woho!



Big love. // Emma

Aroma

Publicerad 2010-10-03 00:20:20 i Allmänt,

Har lite bråttom, men ska berätta om dagen senare ikväll. Så jävla rolig skolan var idag då. Vi fick göra våra egna dofter, och i slutet av dagen skulle vi presentera dem etc. Min doftar UNDERBART. För varje dag som går i skolan, desto mer fattar jag att jag verkligen skulle kunna tänka mig detta som ett framtidsyrke. Snacka om att man inte skulle ha söndagsångest om jag fick jobba med det jag nu gör varje dag i skolan.

Nu ska jag spendera lite tid med mina kära föräldrar. Träffar dem nästan aldrig nuförtiden. Det lutar åt lite restaurangmiddag och om jag har tur blir det sushi.

Hörs snart!

1 dröm. 90 min ansiktsbehandling och så lite MAC

Publicerad 2010-10-01 13:13:59 i Allmänt,

Hedvig! Jag drömde också om dig inatt! Det var en så jävla otäck dröm. Jag drömde att jag åkte hem och hälsade på, och första natten jag skulle sova hos dig började vi bråka. Det var mitt i natten och jag tog min reväska och var på väg mot bilen för att åka bort helt förkrossad över att vi bråkat. Då sprang du ut på balkongen och skrek - Är det så här du ska lämna mig?. Sen sprang du ner mot bilen och var jätte arg och ledsen och sa att du hoppades att jag skulle krocka (HAHAH!) i skogen. Jag försökte starta bilen för att snabbt åka iväg, som i en film, men bilen startade såklart inte, så du hann dra upp dörren. Båda grät och du skrek att jag inte fick lämna dig igen genom att åka tillbaka till Usa. Sen skrek vi/ grät/krama/slog varandra tills vi inte längre kunde stå på benen. Shit vilken tragisk dröm det var.

Igår gjorde vi som sagt vår första 90 min ansiktsbehandling på de stundenter som tar examen om bara några veckor. Alltså människor som verkligen vet när man missar varenda liten detalj. Instruktörerna kollar på en som hökar och jag kunde aldrig riktigt slappna av. Hur mycket steg jag missa vet jag inte men när det kom till fotmassagen tappade jag allt och körde en egen version av det hela haha. När vi var klara frågade MaryEllen (hon jag gjorde på) om jag hade gjort båda maskerna plus relaxing massagen, och visst hade jag det. Det visade sig att hon somnade under pre-cleansingen och inte hängt med ett dugg. Så när instruktörerna frågade alla senior hur det var sa MaryEllen att det var så skönt att hon somnade, medan andra seniour verkligen drog upp alla missade steg. Jag som till och med inte följde Avedas instruktioner haha hade allt tur där.

Idag ska vi till MAC, ska bli skönt. Har pluggat alldeles för mycket Anatomi den här veckan så det blir ett skönt avbrott. Är ganska död idag. New York är rätt så extrem med allt, inklusive vädret. Det finns inget som heter lagom här. Inatt har det blåst/regnat. Jag trodde på allvar att huset vilken sekund som helst skulle dela sig på mitten och jag skulle dö.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela