bigcitylife

Äntligen

Publicerad 2011-03-31 14:26:50 i Allmänt,

Idag kommer Lovisa och Malin hit, har fortfarande inte fattat det. Som jag har längtat.

Men först vankas det jobb. Plåtning imorrn och jag har ansvaret att idag springa runt till alla showrooms istan och hämta och sätta ihop outfits. Fick precis kontaktlistan och det är myyyycket. Sätter på mig joggigskor och tar med mig resväskan. Hoppas på flyt idag med andra ord. Shit.

Florida

Publicerad 2011-03-29 16:28:26 i Allmänt,

Nu är jag hemma igen. Saknar redan sönder mig på värmen och det underbara hotellet. I onsdags var senast jag skrev. Då var jag mitt uppe i plugget inför Fashion styling final exam. Lussan hängde som sagt med och agerade lite modell. Tror nog allt gick helt ok, ska maila läraren idag och fråga om betyg. Men var lycklig i magen när allt var över, då var det ju trots allt bara några timmar kvar till paradiset.

Jag har kopplat av som in i helvete i Florida. Kan inte med ord beskriva hur underbart det var. Jag sov, åt långa och underbara hotellfrukostar, låg vid poolen och stekte alla soltimmar med mängder coca cola, låg kvar vid poolen när solen började gå ner, tog i ipoden i örat och halvsov tills solen nästan gått ner, då gick jag och satte mig vid de stora fotöljerna vid brasan med mamma och en drink, sen åt jag ännu mer, och sen gick jag och la mig. Så såg alla mina dagar ut. Förutom sista dårå, då klämde jag in en maniyr, lussan en pedikyr och mamma en massage. JAG SAKNAR DIG FLORIDA!

Fashion styling

Publicerad 2011-03-23 14:13:25 i Allmänt,

Imorgon är det exakt en vecka tills Malin och Lovisa kommer, EN VECKA! Det är ju minst sagt galet. Faan vad jag längtar!

Jag är fortfarande sjuk haha, fan! Men ska sitta och kurera mig framför datorn med lite plugg och te hela dagen. Ikväll har jag mitt final exam i fashion styling kursen. Lussan hänger med och agerar modell. Ska blir skönt när det är över. Så idag blir det ännu en dag med slit och fix. Men imorrn dååååå jädrar i havet. Då ska jag till paradiset. Manhattan är ful idag, det regnar och är grått, i Florida är det 32 grader, så denna resa kunde inte ha kommit mer lägligt.

Jag ska ligga vid poolen med en drink i handen, känna lugnet, blir frisk och komma hem som stålmannen.

TuEsDaY

Publicerad 2011-03-22 16:53:48 i Allmänt,

I sommar ska jag sätta på gungstolen på landet, titta ut över åkern och säga vad fan hände? Jag fattar inte allt som händer runt om mig här, allt som händer med mig och det jag är med om. Aldrig har man varit så tankefull som nu, huvudet knakar så mycket tankar som finns där inne. De senaste dagarna har jag stressat runt som en galning med jobbet som just nu är mycket tufft, men jag antar att man får räkna med det i början. Känner mig som en liten slav, och ska jag vara helt ärlig så känns det som man kopierat mitt liv ( när det gäller jobbet ) från djävulen bär prada. Men jag får mer skinn på näsan, för varje dag som går.

Helgen var otroligt underbar. Att fredagen bjöd på sånt strålande väder gjorde att hela helgen blev räddad. Satte klockan tidigt på lördagsmorgonen och pluggade. Veckans to do assigment från distanskursen från Sverige var RAPPORTSKRIVNADE. Herregud tänkte jag, trodde det skulle dröja längre innan jag började på rapporter igen. Minimum var 4 sidor, det skrev jag. Hade det vart gymnasiet hade jag skrivit 10, vilket var maximum. Eftersom allt är så packat nu måste man prioritera big time. Hann klart den och skicka in den, vilket kändes mycket bra. Riktigt bra blev den också, vilket är ännu bättre. Men att skriva rapport är bajstråkigt, så det är ju kul att jag pluggar mode och inget annat här. Lördagseftermiddagen/kvällen spenderades med Hannah. Brunch, prat, snacks, och bio. Riktigt bra dag, förutom att jag blev sjuk på kvällen.

Söndagen spenderades till plugg igen då. Alla slutprov är på G och jag tackar gud att de är innan M och L kommer. På kvällen åkte jag över till modellgänget och fick lite ögongodis och chill.

Måndag. Regnade ute och jag ville bara dra täcket över huvudet. Trött och sjuk var jag också. Men jag steg up, tog tunnelbanan till kontoret, hade ställt in mig på en full jobbdag men det lät mig gå redan klockan 3!! Så jag hade myskväll med lussan. Gjorde ett försök att åka till en saknad P, men slutade med att jag tog tunnelbanan hem mitt i natten på grund av en massa tokigheter från hans familj...

Idag är det tisdag. För lite sömn och stress med jobb och allt plugg på det har gjort att jag inte är jätte pigg. Men idag ska jag kämpa på och få så mycket gjort som möjligt. För om några dagar åker vi till Orlando, och senast jag kolla skulle det bli 30 grader. Så nu ska jag slita, för snart kommer belöningen.

BIg love. / Emma

Friday. Im kinda inl Love

Publicerad 2011-03-18 23:16:54 i Allmänt,

Äntligen har jag kommit in lite i modebranchen. Har nu börjat jobbat eller provjobbat för ett modemagasin här i New York. Det är slavjobb, men det får man räkna med i början. Jag har lite ont i magen innan jobbet eftersom jag vet att om jag gör nåt för stort fel får jag sparken direkt. Idag råkade jag göra lite fel angående några bilder, fick en mindre utskällningn av chefen inför hela personalen. Sen gjorde jag bra ifrån mig. Fick mot slutet springa runt till lite desginer vilket gjorde att hela dagen blev underbar. Det är ungefär 24 grader i skuggan idag, och klockan närmar sig halv sju på kvällen och inte har det blivit kallare heller.

Är dock fortfarande sjuk så det blir inget Manhattan ikväll. Istället blir det Hoboken mys. Kvällen spenderas på en uteservering här i Hoboken med Lisa.

Imorrn ska jag plugga röven ur mig och sen leka med analklådan Hannah.

Herrrååååå!

Förlåt

Publicerad 2011-03-18 12:46:43 i Allmänt,

Jag har inte haft en tid över till bloggen. Har inte ens hunnt andas ut själv.
Igår provjobba jag hela dagen sen på kvällen var det FIT till halv tio. Idag ska jag jobba igen, men börjar lite senare så fick sova ut lite, det behövs eftersom min jävla förkyldning vägrar att ge sig. Men om några timmar tar jag helg. Det behövs. Sen nästa vecka åker jag till Orlando, det behövs ännu mer.

Big love. / Emma

Att gräva sin egna grav

Publicerad 2011-03-16 15:14:05 i Allmänt,

Förlåt förlåt. Men just nu står kärlekslivet i kläm. Har inte sovit en blund i natt, och jag tror nog jag gräver min egna grav lite sådär. Vet varken ut eller in eller hur man krossar ett hjärta med tanken att det inte ska krossas. Jag hatar känslor och idag hatar jag mig själv så mycket. Vad är rätt och vad är fel, och tänk om man fattar att det var rätt när det är för sent... aja, det återstår att se.

Idag har jag en telefonintervju, är fortfarande sjuk och efter denna natt mår jag inte bättre. Så ska ladda inför den idag och bara tänka på skola. Sen ikväll är det FIT från 6-9, det ska bli skönt!!

Big love. // Emma

Monday

Publicerad 2011-03-14 15:35:54 i Allmänt,

Idag är det måndag och jag är på G att bli sjuk igen. Hänglig och dan, men har ändå mycket plugg nu, så ska koka mängder te och sitta och mysa i pyjamas och plugget heeeela dagen.

Hade annars en underbar söndag med Lindsey. Massa god mat och kvällsbio. Att jag skrattade så att jag fick ont i magen är ju ett stort plus i kanten.

nae nu börjar min rehabdag här.

Puss

Till er tjejer!

Publicerad 2011-03-14 15:22:26 i Allmänt,

Måste bara visa en till grej. Efterfesta med Mikel och hans kompisar i fredags.
Asså jag blir inte klok på dessa vackra människor.
Detta är hans rumskompis som var med. Tappar man inte andan lite eller??


The perfect night

Publicerad 2011-03-13 01:27:55 i Allmänt,

Ramlande in vid 10 på morgonen i morse efter den galnaste, roligaste och mest spontana utgången någonsin.
Har lite sömn att ta igen så berättar mer om den sen.



Vackraste utsikten från förfesten. Ren frihet att stå på balkongen och titta ut över Manhattan!

Jösses

Publicerad 2011-03-10 04:20:29 i Allmänt,

Idag har jag farit och flängt som ett as. Från att ha haft en vardag där jag gymma, lekte på Manhattan eftersom jag inte hade skola tills nu då allt kommer på en gång och jag inte riktigt inte hinner tänka vad som händer. Men kul är det. Jag måste alltid göra något, annars får jag för mycket tid att tänka och alla som känner mig vet att det inte är bra för mig :) Gick upp tidigt, riktigt tidigt, för att verkligen vara säker på att inte komma för sent till mötet då det skulle vara downtown och där om någonstans är det lite klurigt att hitta. Då gatunamnen inte är nummer utan namn. Släppte någon tår på grund av nervositet men tog mig i kragen och åkte ner. Stressad som jag var sprang jag lite smått, och japp jag bokstavligt krockar med mister jay från top model i ett hörn. Han såg ut som en robot och jag skämdes lite smått över att ha varit så klumpig.

Kom till mötet, där sitter en annan tjej som också antagligen vill ha denna plats och blir intervjuad. Sänker sjävlförtroendet en aning. Men gjorde mitt allra bästa och lite bra måste det ha gått eftersom jag ska på en andra intervju på fredag. Eller är det ett dåligt tecken?

Aee jag är så jävla död och trött i huvudet, orkar inte tänka. Har haft skola 6-9 ikväll och imorrn måste jag plugga, färg och klipp vid tre och sen direkt till FIT 6.30-9.30

Måste sova.

Natti

Kortis

Publicerad 2011-03-09 13:31:06 i Allmänt,

Fortfarande galet hängig. Trodde jag skulle svimma på lektionen igår, kändes som jag liksom inte fick någon luft. Annars var gårdagen bra. Tog en fika med Emelyne och sedan plugg.

Kunde inte sova i natt, är så galet nervös inför idag.

Utkast: Mars 8, 2011

Publicerad 2011-03-08 17:17:39 i Allmänt,

Emma is super cool!!!super Hot,supet Fly,hahahahah shes totally the ISH!!!!#¤%"/&(

                                                                             
                                                                 Sincerly.PETER ENGLISH POCKETS

9:42

Publicerad 2011-03-08 03:47:27 i Allmänt,

Japp klockan är inte ens tio på kvällen och jag är så trött att jag inte vet vad. Skakar lite efter astmamedicinen som ofta tas i för stora doser, då dunkar hjärtat lite flera slag på köpet. Hyn krånglar till det för mig efter den där jävla medicinen, som jag desutom kom på att jag var allergisk mot. Inte undra på att de där jävla utslagen fortfarande är kvar. Det gör ont när jag äter eftersom halsen är så svullen. Huvudet dunkar så att jag inte ens kan tänka en endaste tanke. Japp så bra mår kroppen ikväll. Ändå är jag snäll som fan och låter P sova här. Men sen att han är 2 timmar försenad när jag är i detta tillstånd är inte OKEJ.

Om det inte ringer på dörren om en kvart somnar jag.

Godnatt önskar en sur tjej.

10:03 Monday morning.

Publicerad 2011-03-07 16:12:21 i Allmänt,

Har lock i båda öronen, ont som fan i halsen, men det är något glädjesug i magen som gör att jag inte kan ligga still i sängen med en kopp te vilket jag kanske borde. Lyssnar för övrigt på hey soul sister och får ännu mer glädjerus i magen. Tänker på sommar på landet, på att ligga i poolen med denna låt i bakgrunden, på att mormor kommer ner och frågar om jag vill fika med henne och morfar eller om jag vill följa med till Mobilia och handla. Är det bara jag som älskar att åka och handla på sommaren när man är på sitt sommarställe? Jag totalt älskar det. Veva ner rutorna på vägen, se åkrarna, kossorna, känna doften av frihet, handla allt som har med sommaren att göra och så hem igen för att ta ett dopp i sjön eftersom det var olidligt varmt i bilen. Imorse pratade vi om när vi ska hälsa på Svergie i sommar och jag längtar sååå mycket. Som det ser ut nu blir det i Juli.

Har mycket plugg idag. Så nu blir det att läsa, sen gå ut med Shaman, luncha med mamma som även denna vecka lämnar mig för jobb i Atlanta. Sen blir det nog att träffa P. Han måste lugna ner mig lite, är helt uppe i varv. För i morse kom mailet. På onsdag morgon ska jag på fikamöte med teamet på fashiontidningen i Soho. PANIK! Jag tror inte riktigt jag fattat det. Nu måste jag fan ta luft och kommer ner på jorden lite.

Sunday

Publicerad 2011-03-06 19:57:32 i Allmänt,

Myspys skype med Heddie imorse. Innan det satt jag i timtals med mitt cv, som nu ska skickas in till modetidningen. Känner mig jätte hängig men inte så pass att jag bara kan ligga inne. Så drar mig nu in mot city för bio med Angie, Hannah och så en som alltid saknad Pinsi.

och så en sak till.

Publicerad 2011-03-06 03:06:40 i Allmänt,

Föll för en kille när jag flyttade hit. Efter månaders dejtande dissade han mig ganska hårt. Om han vore ful eller tjock skulle jag kunnat ha kommit över honom snabbare. Men han är lite skapt som en Gud så det gick inte. Nu var jag tvungen att gå och ändra på facebook så att jag inte längre ser hans stautsar på Facebook. Han glider och leker och har haft en jädra tur på senaste tiden. Hans statusar ser ut lite såhär: "ohhh man busy week, Gant fashion show, LW fs, Ralph Lauren fs" eller " Front row at NYC fashion week show at Metropolitan, life is pretty gud"

Extremt extremt irriterande.

St. Patricks day in Hoboken

Publicerad 2011-03-06 02:27:21 i Allmänt,

Okej jag måste andas, och inte ta ut detta i förskott. Men har fått mail om ett internship från min lärare som är rena jävla drömmen. Imorgon ska resume skickas och nu ska alla tummar hållas. HERREGUUUDDD!!!

Min kropp mår annar PISS. Hängig, förkyld och de där jävla utslagen är inte roliga ska jag säga. Spacklade på mig rejält och drog mig ner till Makke och Josef. Så najs att ha dom grabbarna några blocks från mig. Så runt ett öppnades första ölen. Sen droppa resten av "familjen" in och mer öl och pizza fyllde våra magar. Efter sidådär 6 timmars drickande blidde det barhäng, då sa kroppen ifrån.  Så nu sitter jag hemma med mamma och pappa, film, jordgubbar, godis och vin. Men riktigt nykter är jag fan inte än.

Riktigt bra dag kan jag väl la säga. Natti natti Sverige och London (bem)

Hoboken körde på bra idag. Sådär såg kön till Lana ut runt sisådär 12 på dagen.




Angie, Emelyne, Makkepakke

Saturday

Publicerad 2011-03-05 15:33:47 i Allmänt,

Usch vad träligt jag mår. Vaknade upp med röda kliande utslag i ansiktet och hals, och halsen är tjock som jag vet inte vad. Min kropp är seg som fan, och det var ju idag det var förfest a la macke at 1pm.. får fan se hur det blir med det.

AE kom nyss på att jag inte ens får dricka alkohol av pillerna.

Friday

Publicerad 2011-03-04 20:07:36 i Allmänt,

Det blir bara bättre och bättre på FIT. Den nya kursen igår var UNDERBAR, gick från skolan långt efter tio på kvällen efter att ha suttit och pratat med min lärare om min framtid. Eftersom jag inte pluggar heltid på ett program i 5-6 år här hjälper inte skolan till med fashioninternship utan man får enbart gå på egna kontakter. Så Barbara och jag satt och pratade en hel del. Henns bästa kompis är Vera Wang, hon jobbade backstage på Fashion Week, stylar Rachel Zoe och var uppe i LA och Oscarsgalan och jobbade på röda mattan, så nog var det rätt person att prata med. Jag bokstavligt sa att jag slickar röv för att få hjälpa till med något. Hon bad mig skicka ett personligt brev till henne idag, så direkt efter detta ska jag skriva ihop något riktigt bra, kanske ringa mamma för lite extra hjälp.

Missade middag med Peter eftersom tiden på skolan rann iväg. Så det fick helt enkelt bli nattåg till Brooklyn, även fast det är bland det värsta jag vet. Somnade på direkten. Men fick ingen vidare sovmorgon. Vid 6.30 blev jag väckt av att P säger att han har en plåtning i nån cool park I Brooklyn. Så det var bara att hänga på och agera publik. Efter det var det secondhand shopping med Asani och P, och fyfan vad dem är sjuka i huvudet. Vi går in i second hand butik efter second hand butik och dem vänder varje affär upp och ner. Skriker YOOO NIGGAH BOY, THIS BLAZER ISS MAAAD DOPE YOOOO BROOO! samtidigt som dem provar, vrider och vänder. Har aldrig träffat två killar som är så pass klädintresserade som vad dem är. Till slut satte jag mig på en stol med alla kassar, medan dem sprang runt och provade. Då är fan något fel. Avslutade med lunch med dessa två pöjkar och Zippih. Nu är jag hemma och ska försöka få klart en del plugg. Ikväll har jag dejt med Sierra, vi ska gå på chokladfik och sen bio. Perfekt.



Förvirrad

Publicerad 2011-03-03 20:34:40 i Allmänt,

Idag börjar en ny kurs på FIT. Har hört att läraren är underbar, ska prata med henne om Internship. Nu när jag bara pluggar fashion vill jag lägga ner hela min själ på att komma in i industrin på riktigt. Jag ska slicka röv för att få bli någons intern och på så sätt klättra uppåt. Jag vill så mycket, det finns tusen möjligheter. Men vart fan ska jag börja? Jag är fast i mitt eget tänkande.. Ska prata med Barbara idag och se om hon kan leda mig på ett bra spår. Att vara i möjligheternas kan vara mycket frustrerande kan jag meddela. Speciellt om man är en sån som jag. Kan inte sitta hemma och göra ingenting, eller göra meningslösa saker. Vill ha allt, göra allt, göra det bästa.

Sen kanske mamma ska stanna ett år till här. Vad betyder det? Jo det betyder att jag har mycket att tänka på just nu..

Aeeee nu ska jag springa av mig tankar på gymmet.

Bara en tanke sådär.

Publicerad 2011-03-03 15:43:37 i Allmänt,

För ett tag sen gick jag och min vän Mikel på bio. Han är skön och rolig. Han har sitt egna klädmärke, jobbar som modell och extrajobbar på Abercrombie & Fitch som modell. Vi har pratat mycket om det och jag fattar inte hur han pallar, han ska alltå stå där i kalsonger i flera timmar, spänna sina muskler och se snygg ut. Hans jobb är alltså att stå upp i åtta timmar och se bra ut. Därför fattar jag aldrig vad han menar när vi pratar och hans säger: Work was busy today. Hur menar han då? Det var skoj på bion, när vi går förbi godisavdelningen saktar jag såklart in eftersom jag ofta äter godis på bio, eller popcorn, det är ju inget konstigt med det. Men han gjorde en min och gick förbi, nahe tänkte jag inget onyttigt alltså, och då ville ju inte direkt jag bah: Du! bjuder du på en megameny eller? När han är ute och festar och jag är ute och festar brukar mina mess till honom bli lite sluddriga, men inte hans. Han dricker nämligen inte, sen drar han hem tidigt eftersom han måste gymma tidigt varje morgon innan jobbet..

Hans favoritmat är Sushi, men jag hade inte direkt förväntat mig att han hade sagt pizza när jag frågat. Han hatar skräpmat...

Min poäng med detta var väl att modelllivet verkligen inte är så glammigt.. Man vill ju faktiskt kunna leva också. Men han är riktigt smart och rolig och det är ju viktiga egenskaper hos en vän. Sen glor alla tjejer så mycket när man är med han, det är också jävligt roligt. ha ha ha.. ;)
'

Snart så...

Publicerad 2011-03-02 17:00:29 i Allmänt,

...ligger jag på taket och solar, badar eller hänger med några vänner och lite vin. När jag precis flyttat hit hängde jag där varje dag.

Mia Martina-Stereo Love

Publicerad 2011-03-02 16:44:18 i Allmänt,

Överskriften är min nya favoritlåt just nu. Mia Martina gör Stero Love låten hundra gånger bättre än orginalet.

Nu är våren på väg. Det är skinande sol nästan varje dag. P och jag hade ett ganska så pefekt dygn i mitt kära Hoboken. Skönt att han blev lite kär i min lilla stad vid floden, så jag får se han här lite då och då under veckorna. Så gårdagen spenderades med honom, startade dagen med dunderfrukost och med en långpromenad längs floden med Shaman. Framåt eftermiddagen åkte vi in till stan för lite shopping, och framåt sex var det äntligen dags för FIT. Varje gång jag går in i den byggnaden får jag ett glatt sug i magen. Det är så fruktansvärt roligt! Ikväll är det plugg igen och imorrn börjar ännu en ny kurs!

Nu blir det småfix och jobb med min inspirationstavla. Sen kommer Mammsi hem från Chicago då blir det myspysfika i vårsolen.

This is what I call style

Publicerad 2011-03-02 16:34:58 i Allmänt,



Mary Kate Olsen är min inspirationskälla till mitt final exam. Fyfan rent ut sagt vad hon klär sig snyggt, ska bli ett rent nöja att "låtsassyla" henne. Sitter och googlar henne som en idiot.

8:42

Publicerad 2011-03-01 02:43:24 i Allmänt,

Den 17:e är det St. Patricks day här. Vi i Hoboken går loss på lördag. Olika delar firar olika datum, så på lördag är det dunderfestival här. Makke och Josef bjuder på fest. Klockan ett vid lunchtid ska vi befinna oss i deras lägenhet. Sen blir det öldrickande tills vi drar vidare till klubben Lana, för ännu mer öldrickande. Alla ska ha grönt på sig, och det är väl den fulaste färgen att bära, så i veckan blir det en tur till stan för att handla grönt..

Min kropp jävlas lite med mig just nu. Fasen att den alltid ska göra så under mensveckan...inge loligt..Har annars haft en bra dag. Stressläste ut den tråkigatse boken på länge då jag trodde det var due tills idag, men nejdå det var det inte. Den skulle vara utläst om två veckor. Då blir det att göra sammanfattning ganska så omdelbart, så jag inte glömmer bort helvetet.

Egentligen vill jag snart gå och lägga mig, men inväntar Peter som kommer hit. Varför alltid så jäkla sent?

Nåja. Godnatt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela